Rozsypané kráľovstvo

Rozsypané kráľovstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436379/bmid_rozsypane-kralovstvo-1LI-436379.jpg 4 775 156

Royalové / Royalovci série

< 5. díl

Od chvíle, ako Hartley Wrightová stretla Eastona Royala, sa jej život celkom zmenil. Mnohým leží v žalúdku a dávajú jej to pocítiť. Pri vážnej nehode stratí pamäť, čo neprajníci s radosťou využijú. Podsúvajú Hartley klamstvá a ona nemá šancu rozpoznať to. Nikomu nemôže veriť, ani tomu modrookému bohatému chalanovi, ktorý jej sľubuje, že všetko bude dobré. Pamäť jej neslúži, zato inštinkt našepkáva, aby dala od Eastona ruky preč. Už len jeho priezvisko vyvoláva v ľuďoch vášne. Easton chce, aby si spomenula. Hartley si myslí, že bude lepšie nadobro zabudnúť. Tragédia. Zrada. Dôvera. Hartley sa musí postaviť zoči-voči realite, že pred Royalovcami sa nedá ujsť. Buď podľa ich pravidiel žijete, alebo zomriete.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

Cracked Kingdom , 2018


více info...

monika0181
monika0181
02.03.2024 5 z 5

Sledovat zodpovědnost Eastona, s kterou přistupuje ke ztrátě paměti Hart je obdivuhodná.
Tu lásku jsem jim tolik přála. Rozhodně to nebylo jednoduché, když Vás po ztrátě paměti celé okolí ovlivňuje dle svých potřeb.
Četla jsem jedním dechem a trnulo mi srdce, aby příběh měl happy end.
Celá série má mé srdce a jistě zůstane v knihovně a vrátím se k ní.

marianna7090
marianna7090
29.02.2024 3 z 5

Presladený koniec, aký som vlastne nečakala, ale asi som kľudne mohla. A nie som z toho práve príjemne prekvapená.
Opäť som len krútila očami nad rozhodnutiami skoro všetkých postáv. Eastona, ktorý bol moja najobľúbenejšia postava, som dokázala už len ledva tolerovať.
A vlastne sa už ani nemám veľmi k čomu vyjadrovať, celá séria je príliš pritiahnutá za vlasy. Ak máš kopu peňazí, vyhral si život. To je pointa celého príbehu.


Ila117
Ila117
23.02.2024 3 z 5

Noo, jako kdyby mi bylo 16, asi by se mi příběh jevil lepším.
Ale ok, i tak jsem si ho užila.

Pája699
Pája699
16.01.2024 4 z 5

Určitě se jedná o nejslabší díl série, ale i tak se to za mě četlo hezky. Už to nebylo takové jako u třech předchozích dílů....za mě i svým způsobem v uvozovkách zbytečný díl....stačilo vše rozlousknout všechno ve čtvrtém díle :-)

Ale aspoň jsme na vlastní oči přesvědčili, jak Easton dospěl .-) tahle pasáž se mi líbila, kdy se z rozmazleného a namyšleného kluka stal borec se srdcem na pravém místě.

Za to mě neskutečně vytáčel Hartleyn otec, matka a vlastně i sestra. Co to bylo sakra za rodinu??? Každý svého štěstí strůjce.

I Lauren mě neskutečně štvala a to jsem ji ze začátku měla ráda a říkala jsem si, že má vážně odvahu si začít s dvojčaty na jednou :-) no ale pak.... neskutečná blbka se z ní stala.

Celá série určo stojí za přečtení. Svým způsobem mi budou všichni Royalové chybět .-)

Nik0leta
Nik0leta
25.10.2023 3 z 5

U prvních tří dílů jsem hltala stránku za stránkou, ale čtvrtý a pátý už mě tak nebraly. I když finále se mi líbilo, celkově už mě kniha tak nebavila a jsem vlastně ráda, že série skončila. Za mě by klidně mohla skončit třetím dílem. Ale opět musím vyzdvihnout čtivost, ta se autorkám upřít nedá.

uzivatel83509
uzivatel83509
11.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Tento poslední díl série byl napínavý, ale už mi přišel méně romantický.
Jedna nehoda a jak dokáže člověku přetočit život... Lauren i Felicity jsem měla chuť něčím praštit.. Konec byl opravdu skvěle napsaný, napínavý... "však uděláme jen pár fotek, nebo natočíme video, o nic nejde, to přeci není nebezpečné.." :-)
Na zakončení celé série se mi líbilo, že se všichni - pokrevní i nepokrevní - považují za členy Royalů... jeden za všechny a všichni za jednoho!

Rapeh
Rapeh
20.04.2023 2 z 5

Uzavření série. Příběh byl ale že všech nejslabší.

MAU256
MAU256
02.12.2022 5 z 5

Další čtivý příběh rodiny Royalových, ve kterém se tentokrát do popředí dostává Easton. Reed odjel studovat, takže jako dalším v rodině se dostává do čela Easton. No, neměl to jednoduché. Myslela jsem si, že
v minulém díle se Steva už Ella nadobro zbavila, protože bude ve vězení, ale jak se člověk může mýlit. A jelikož má Callum nejen dost peněz, ale hlavně má i velké srdce, tak se jeho rodina se začíná rozrůstat o další osůbky. Už se těším na pokračování.

munka
munka
30.10.2022 5 z 5

Napínavé ukončenie celej série s bonbónikom na konci, svadbou. Príjemné čítanie, ktoré môžem doporučiť.

tittanie
tittanie
13.07.2022

Do čtvrtého dílu jsem se nemohla začíst, takže jsem ho přeskočila a pustila se rovnou do pátého. Musím říct, že mi přijde, že jsem o nic nepřišla.
Celkově na tento díl musím říct, že číst se to dalo, ale série měla takovou upadající tendenci. Vlastně to bylo pořád to samé dokola. Jenom navíc byla ztráta paměti.

AnnaNešporová
AnnaNešporová
11.06.2022

Nakonec zařazuji do nedočtených a nebudu hodnotit. Přečetla jsem zhruba 50 stran a vývoj se ztrátou paměti mě prostě nebavil. Než si kazit dojem ze série, raději nechám nedočteno a třeba se někdy vrátím.

knihomolka27
knihomolka27
05.06.2022

(SPOILER) DOPORUČUJU NEČÍST OPRAVDOVÝM FANOUŠKŮM
Asi celkem opodstatněné ukončení celé série, které nemohlo skončit jinak než naprosto přecukřeným happyendem. Kdyby to byla má oblíbená série, tak to tolik asi nekritizuju a svezu se s fanoušky na vlně melancholie a nostalgie, ale takhle mi to přijde prostě jenom jako ten nejjednodušší způsob jak všem dokázat, že se ty dva pubertáci jako fakt milujou. Jako kdyby snad svatba byla nějakou nekončící zárukou štastného a loajálního romantického vztahu. Kdybych si chtěla fakt rýpnout, tak bych napsala, že bych jednou chtěla číst povídku o tom jak Reed Ellu po 10 letech manželství podvede s jeho sekretářkou...což by tyto autorky určitě nenapsaly. Ale jako chápu....nemusí to být reálné, kdo vlastně chce, aby to bylo reálné. To jen, že mě to štve....nemohly vymyslet nějaký originálnější způsob úměrný jejich věku, aby nám ukázaly, že spolu ty postavy pořád počítají. Chci jen říct, že vyřešit t všechno svatbou, je už přeci jen dost zastaralý způsob, který je ospravedlitelný snad už jenom harlekýnky, nebo když to v tom příběhu má co dělat. Pořád je to hodně dětinksý způsob.

...
A jinak...podle mě další díly nebudou. Díl o dvojčatech...jako řeknu vám sama sem dvojče, ale chovat se tak jako ti dva úchylové...copak takhle se dá normálně žít. Nevím proč by si takové postavy měly zasloužit své místo na výslunní.

...
Ale zase na druhou stranu, je vidět, že pro autorky je to srdeční záležitost a že jsou i hodně vnímavé ke svým fanouškům. Vždyt jim nadělily tohle pokračování, což je sen každýho fanoušky jakýkoli knižní série. Ocenuju tenhle přístup, a ikdyž já se k těm fanouškům nikdy počítat nebudu, tak můžu odpřísáhnout, že jsem četla i daleko hloupější knížky. Nebylo jich moc, ale pár přece. A ted at se jdou Royalovi poprat se skutečným životem dospěláků a Reed se svojí svatbou. Hodně štěstí hochu, pořid si co nejdřív špunty do uší.

Erika017
Erika017
31.03.2022 4 z 5

Zajímavé, dobře se to četlo a jako celé ukončení série skvělé, i když musím říct, že u tohoto dílu víc, než u kterého předtím, na mě dolehla taková tíseň a bezmoc, kterou jsem z knihy vycítila. Jinak opravdu dobré, doporučuji.
(Musím taky zmínit, že se v této i předchozí knize už neobjevovalo tolik ,,scén" jako v první trilogii.)

capar
capar
16.03.2022 4 z 5

Fakt oddechové čtení. Dobrý závěr celé série...něco velmi předvídatelné, něco překvapilo...

denniys
denniys
23.12.2021 3 z 5

Tak a je dobře, že tato série už končí.. jen tak tak si u mě tento díl udrží 3 hvězdičky.. sbohem Royalové a ostatní

ivetapl
ivetapl
21.12.2021 3 z 5

oslední díl Royalů...
Jak jsem u prvního dílu psala, že je pravda, že vás tihle Royalové zničí....tak přiznávám. Jsem z toho zničena. Ale opačně než při prvním dílu. Padlý dědic se mi líbil o hodně víc...
Tenhle díl mě tak nebavil. Nutila jsem se do čtení. A přiznávám, že jsem pak četla už jen přímou řeč.
Určitě se s tím autorky popasovaly skvěle, ale za mě už to bylo moc... ke konci se stalo něco, co mě prekvapilo. Ale těch dvou osob mi absolutně není líto. ‍️

Easton se mi v tomhle dílu líbil. Nebyl takový vůl. Líbilo se mi, jak pomáhal Hartley. ️ Felicity bych dala po hubě hned na začátku.. No a Hartley to vůbec neměla lehké. Komu věřit a komu ne? Mazec.
Tak jak jsem říkala, že mi nevadí, že nebudou díly o dvojčatech, tak po tomhle konci bych ty knihy uvítala. Protože Dylan (ségra Hartley) prohlásila krásnou věc totiž. A fakt by mě zajímalo, jak to dopadlo...

kolacky
kolacky
07.12.2021 4 z 5

Popravdě... vyrůstala jsem v jiné době a taková spousta různých variant slovesa "šuk.t" v různých osobách, číslech, způsobech a časech mi ve všech dílech celkem vadila. Asi jsme byli jemnější generace a něco bychom z pusy prostě nevypustili.

Petraj365
Petraj365
31.10.2021 5 z 5

Super série. Konec se mi sice zdál takový rychlý a přála bych si jiný, ale to je věc názoru. Můžu jen doporučit

Barbara182
Barbara182
13.09.2021 4 z 5

Závěr Eastonova příběhu byl rozhodně dramatičtější a napínavější než jeho předchozí díl a zároveň byl smutnější než všechny předchozí díly (nebo alespoň na mě to tak působilo), protože jak Easton, tak Hartley si v životě neprošli zrovna růžovou zahradou, nicméně nechyběl tu ani humor (zvlášť asi v poslední třetině), a i když se nabízel nejmíň tucet různých scénářů, poradila si s tím autorka dobře a byla jsem vlastně spokojená :-) Nejvíc se mi asi líbil Eastonův pokrok a ona dojemná blízkost s Hartley, kdy se oba navzájem potřebovali :-) Moc pěkné čtení, líbila se mi celá série a musím říct, že se mi bude po hrdinech stýskat, tak snad autorka dodrží onen náznak v závěru, že se možná někdy v budoucnu dočkáme dalšího pokračování ze života Royalů :-)

Ivet_V
Ivet_V
12.09.2021 4 z 5

Tohle bylo asi o trochu lepší než předchozí díl. Tady mě Easton tolik nevýtáčel a zase se mi líbil. Celou dobu mi bylo líto dvojčat, hlavně v druhé polovině, ale líbilo se mi jak to s nimi skončilo v poslední kapitole. Věci z Hartleyina pohledu mě bavily. Ella se mi tady taky líbila, ale mrzelo mě, že tam skoro nebyl Reed. To vyvrcholení děje mi přišlo zbytečně překombinované, ale alespoň se všechno vyřešilo. Poslední kapitola bylo úžasná a jako zakončení celé série perfektní!

Štítky knihy

láska

Autorovy další knížky

Erin Watt
americká
2017  86%Papírová princezna
2017  85%Prokletý princ
2017  83%Palác lží
2018  83%Něco skutečného
2018  81%Padlý dědic

Kniha Rozsypané kráľovstvo je v

Právě čtených9x
Přečtených1 178x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených70x
Knihotéce499x
Chystám se číst302x
Chci si koupit73x
dalších seznamech12x