Rovnice lásky

Rovnice lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413295/bmid_rovnice-lasky-jTv-413295.jpg 4 215 57

Rovnice lásky série

1. díl >

Stella Langová má mimořádnou schopnost. Dokáže předvídat chování zákazníků pomocí složitých algoritmů. Díky tomu vydělá víc peněz, než vůbec zvládne utratit. Pokud ale jde o randění, její schopnosti výrazně zaostávají za průměrem běžné třicátnice. Všechno jí ztěžuje fakt, že má Aspergerův syndrom a při francouzských polibcích se cítí velmi nepříjemně. Později ale usoudí, že potřebuje získat cvik, ideálně s profesionálem, a tak si najme společníka Michaela. Vietnamsko-švédský fešák vypadá, jako by ho vystřihli z dojímavých filmových scén, ovládá východní bojové umění a kdyby nabídku odmítl, mnoho by ztratil. Když za ním přijde Stella s rozvrhem lekcí, slíbí jí, že spolu odškrtnou všechna políčka – od předehry až po polohy za hranicí misionářské. Podaří se Stelle vymyslet rovnici lásky?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

The Kiss Quotient , 2018


více info...

Přidat komentář

Marcik7
27.02.2024 3 z 5

Stella je mladá žena trpící Aspergrovým syndromem, což je lehčí forma autismu. Má problém se vztahy, a proto si najme Michaela, aby ji naučil, jak učinit muže šťastným - a to po všech stránkách. Byl to zajímavý náhled do života autistky a muže, který byl nucen opustit své vysněné povolání a stát se eskortem, aby uživil svou matku a sestry a splatil otcův dluh. Tento typ románu není právě můj šálek čaje, ale mělo to happy end...

TerkinKnižnySve
10.11.2023 2 z 5

Helen Hoangova - Rovnice lásky

Počet strán: 30/315

No, že je to romantika to ešte rozdýchať viem - Pretože veľa romantických knih ma vie zasiahnuť a rozplakať.

Ale táto kniha ma donútila pri 30 stranách 2x knihu zavrieť a otvoriť s tým, že to dám ale nakoniec som si povedala, že sa naozaj nebudem trápiť

Stafeta c. 98

Antonacia:
Stella Langová má mimořádnou schopnost. Dokáže předvídat chování zákazníků pomocí složitých algoritmů. Díky tomu vydělá víc peněz, než vůbec zvládne utratit. Pokud ale jde o randění, její schopnosti výrazně zaostávají za průměrem běžné třicátnice. Všechno jí ztěžuje fakt, že má Aspergerův syndrom a při francouzských polibcích se cítí velmi nepříjemně. Později ale usoudí, že potřebuje získat cvik, ideálně s profesionálem, a tak si najme společníka Michaela. Vietnamsko-švédský fešák vypadá, jako by ho vystřihli z dojímavých filmových scén, ovládá východní bojové umění a kdyby nabídku odmítl, mnoho by ztratil. Když za ním přijde Stella s rozvrhem lekcí, slíbí jí, že spolu odškrtnou všechna políčka – od předehry až po polohy za hranicí misionářské. Podaří se Stelle vymyslet rovnici lásky?


monika0181
09.10.2023 5 z 5

Wauu! To je nádherná kniha. Dlouho jsem ji měla položenu na stole, obálka mě moc nelákala, a tak čekala. Velká škoda. Kniha velmi citlivě popsuje emoce z pohledu člověka s Aspergerovým syndromem - vysokofunkční autismus a běžného člověka. Snažila jsem se pochopit Stellu, co je pro ní trauma, pro nás je běžné. Pohled a chování Michaela.... já jsem se snad do obou zamilovala. Tolik citu, a tak emotivně v knize popsáno, jsem snad nezažila. Kniha pro mě byla neskutečným zážitkem a prožitkem. Na začátku se zdálo, že by to mohl být erotický román, ale není to tak. Kniha se u mě dostala na osobní top. Je to čtivé, emotivní, ale ne to tak náročné, že by Vás to nebavilo, přestože to má obrovský přesah do života s AS.

Kory98
17.09.2023 4 z 5

Velice zajímavá kniha. Zpočátku jsem si myslela, že půjde skoro o erotický román, ale není to pravda. Hlubší pojetí problému života lidí s Aspergerovým syndromem je zakomponováno do romantického příběhu, který je ale ze života. Četlo se mi docela dobře.

Ketfl
17.08.2023 5 z 5

Jeden by až nevěřil, jak nádherný příběh se skrývá za ne příliš lákavou obálkou knihy Rovnice lásky. V první chvíli si člověk není jistý, jestli náhodou nedrží v ruce deník své seniorní babičky, ale nenechte se zmást! Tato kniha je opravdový skvost. Já se do příběhu ihned začetla. Je totiž nesmírně zajímavé sledovat člověka, který svůj život žije s poruchou autistického spektra. Stella potřebuje v životě rutinu, jasně vědět, co se odehrává a společenská komunikace ji někdy přivede do velice trapných situací. Čehož je čtenář v knize několikrát svědkem. S Michaelem jim to ale od začátku klapalo úplně neuvěřitelně. Příběh mě překvapil svou pikantností a velice pěkně popsanými sexuálními scénami. Chemie mezi Stellou a Michaelem byla naprosto úžasná. Celkově musím říct, že mě příběh chytil od první stránky a nepustil mě až do té poslední. Jestli tedy toužíte po knize se čtivým námětem, sympatickými postavami, které mají zajímavé životní příběhy a jejich chemie je totálně hot, tak si tuhle knihu rozhodně nenechte ujít. Za mě velké překvapení a určitě se ke knize ještě někdy vrátím.

Aranel15
04.08.2023 5 z 5

Až na pojmenování "číča" skvělé čtení. Jsem ráda, že kniha přibližuje život lidí s PAS a ukazuje, že i běžné věci pro ně mohou být problémem

Lennuse
15.03.2023 5 z 5

Opravdu hezké čtení, ke konci mě mrzelo, že příběh končí. Skvělý relax, romantika, erotika, sympatická Stella, pohledný Michael a k tomu láska jako trám. Prostě super počteníčko!!!

JointlieKat94
23.10.2022 4 z 5

Kniha na mně čekala už tak dlouho a mně se do ní ták nechtělo.. nakonec teda jsem povolila a knihu otevřela, a čekalo na mě překvápko.

Příběh super. Autistická žena se potřebuje naučit žít s někým, naučit sexu.. to kdybych věděla, co mě čeká, asi bych to ani neotvírala. :D ale téma bylo vlastně zajímavé. Vlastně všichni čteme stále jen o autistických dětech, ale kdo ví, jak to mají v dospělosti? Já už to vím. :)

Čekala jsem lásku a dostala jsem jí. SPOUSTU LÁSKY! :D.

Lexie321
18.09.2022 5 z 5

Prekrásny príbeh. Je to moja prvá kniha od autorky ale musím uznať určite si od nej prečítam aj ďalšie. O Stelle a Michaelovi, ich chémii, láske a životoch sa veľmi dobre čítalo. Vrelo odporúčam!

lexikon_tf
19.08.2022 4 z 5

Romantický příběh o ženě s Aspergerovým syndromem, která je odhodlaná naučit se umění milovat - jak tělem, tak srdcem. Tak si na to objedná profesionála.
Ona je pragmatická a bohatá, on je sexy a potřebuje peníze.
Nejdřív jsem se obávala, že se mi kniha nebude tolik líbit, toho muchlování tam bylo na můj vkus až trochu moc, ale nakonec jsem si stejně poplakala ️ i když já bulim skoro u všeho ‍️ Je to hezky napsaná kniha, člověk se jejím prostřednictvím dozví něco o formě autismu, které se říká Aspergerův syndrom. A jako romantická oddechovka je to fajn čtení.

Hypatia1010
09.08.2022 4 z 5

Tato kniha mě zaujala už svou anotací, protože jsem si nedokázala představit, jaké to musí být v oblasti vztahů pro člověka s poruchou autistického spektra, konkrétně tady s Aspergerovým syndromem. Takže jsem úplně netušila, co mě při čtení čeká. Nakonec jsem byla z knihy celkem nadšená. Stella mi přes svůj handicap byla velice sympatická a Michael se ukázal jako skvělý muž a partner. Kniha je vtipná a moc dobře se mi četla.

Ivka14
29.12.2021 4 z 5

U knihy jsem se culila, jak malé dítě. To byla tak krásná, oddychová knížka. :) Když jsem četla anotaci, překvapilo mě, že hlavní hrdinka Aspergerův syndrom. Ještě jsem nikdy takovou knihu nečetla a to, že jsem jich přečetla celkem hodně.
Stellu jsem si představovala, jako někoho, kdo se o sebe ani nedokáže postarat a potřebuje někoho na hlídání. Ale zamilovala jsem do ní. A to stejné se mi stalo i s Michalem. Byl skvělý, hezky se o ni staral. Prostě chlap k pohledání.
Oba mají nebo měli nějaké problémy, ale spolu všechno zvládli a zvládnou.

TerryDee
26.12.2021 4 z 5

Kolem této knihy jsem v práci chodila opravdu dlouho. Nakonec, až po doporučení kolegyně jsem si řekla, že si ji přečtu.
Jedná se o romanticko-erotický příběh, kde hlavní hrdinka Stella má Aspergerův syndrom. Neumí tak jednat s lidmi a má problémy v oblasti lásky. A proto ji napadne, že si najme placeného společníka jménem Michael, který by ji měl naučit vše, co se týká komunikace, ale i vztahů.
Nakonec se z toho vyklubal milý příběh, jenž stojí za přečtení. Autorce se totiž v knize podařilo citlivě zapojit téma, jako je autismus.

Kudík
15.10.2021 5 z 5

Tato kniha mě hodně fascinovala. Upřímně jsem si neuměla představit jak to vypadá z pohledu autisty.
Stella je nadprůměrně inteligentní ekonometrička, ale má své problémy, ať už v rámci komunikačních schopností, pochopit a vyhodnotit různé situace nebo zvládnout nadměrné stimulace (hluk, vůně, dotyky...). To co většině nečiní problém, anebo až takový problém, je pro ní jako složitá rovnice, i když najmout si na její vyřešení gigola, bylo zajímavé vyústění. Michael v podání placeného společníka byl prostě neuvěřitelný. I přes tento jeho páteční vedlejšák, byl neuvěřitelně charakterní, milující svojí rodinu i za celkem vysokou cenu sebeobětování. Zvrat ke konci mi přišel trošku moc, ale bez toho by to asi nebylo to pravé. Každopádně kniha je čtivá a plusem je, že autorka píše z vlastní zkušenosti.

Kacatko86
28.09.2021 4 z 5

Tak tohle byla oddechovka, žádná vysoká literatura, ale nemohla jsem se prostě odtrhnout. Čtenář může sledoval příběh z pohledu Stelly, trpící Aspergerovým syndromem i Michaela, který si nese břímě z minulosti. Dva lidi, každý z jiného světa, se shodou okolností setkávají a začíná jejich společný příběh. Vzhledem ke spoustě předsudků a domněnek o sobě samých i o tom druhém dochází k nedorozuměním, špatné interpretaci řečeného. Romantický (a předvídatelný) příběh s nevšední podtónem. Nechyběly erotické scény, a i když nejsem žádný puritán, tak jich bylo na tak krátkou knihu opravdu moc a někdy byly opravdu detailně popisovány.

Lenny33
22.08.2021 3 z 5

Typická průměrná "romantická" kniha. Trochu (nemile) mě zaskočilo, že se to místy jevilo spíše jako erotický román. Děj byl taky často nelogický a hloupý. Kniha se mi ale četla dobře, zabavila mě a chemie mezi hlavními hrdiny vcelku fungovala.

ta.tajemna
07.08.2021 5 z 5

Krásná knížka, která se neuvěřitelně rychle čte a poukazuje zároveň na problémy z běžného života. Hlavní postavy jsou neskutečně sympatičtí. Zápletky mezi nimi jsou tak moc skutečné, že jsem knihu musela dočíst hned. Nešlo se od ní odtrhnout. Tolik něhy a romantiky v knize vidím často, avšak málokdy je to tak realistické a přirozené. Pořádná dávka postelových scén je bonus k úžasnému ději. A navíc je to tak nenásilně popsané, že není absolutně žádná nechuť to číst. Knize dávám plný počet hvězdiček a v každém případě DOPORUČUJI !

suzanne1997
22.05.2021 5 z 5

Rovnice lásky je čtivě a nenásilně napsaný příběh, který přirozeně popisuje problémy lidí s autismem. Hlavní hrdinka je sice místy docela "na nervy", ale po čase si její komplikovanou povahu začíná čtenář vlastně i užívat. Michael se může na první pohled zdát jako vůl, ale tak příjemná postava, v jakou se vykreslil, se v knížkách hledá docela těžce. Příběh ubíhá a charaktery do něj skvěle zapadají, stejně tak jako jejich problémy. Za mě skvělá knížka na jedno odpoledne, kterou si rozhodně stojí zato přečíst.

Jurajovamaka
09.04.2021 5 z 5

Krásna kniha plná nehy, romantiky, vášne...príbeh o mladej žene s autizmom ktorá sa chce naučiť ako byť dobrá milenka a tak si nájde mladého muža, ktorý poskytuje ženám svoje sexuálne služby...nakoniec sa veci vyvinú celkom inak...ale viac už neprezradím, začítajte sa...
Za mňa jednoznačne ÁNO výborná knižka taký zákusok ku kávičke ❤❤❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

pat4157
01.04.2021 5 z 5

Pikantní... mňam... mám chuť na další chod.

Štítky knihy

autismus pro ženy romantika Aspergerův syndrom

Autorovy další knížky

Helen Hoang
americká
2019  82%Rovnice lásky
2019  75%Konkurz na nevěstu

Kniha Rovnice lásky je v

Právě čtených1x
Přečtených259x
Čtenářské výzvě38x
Doporučených18x
Knihotéce204x
Chystám se číst193x
Chci si koupit20x
dalších seznamech5x