Rouputuan - Meditační rohožky z masa

Rouputuan - Meditační rohožky z masa https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476776/bmid_rouputuan-meditacni-rohozky-z-masa-nyT-476776.jpg 4 21 6

Humorně laděný erotický román je ukázkou čínského písemnictví 17. století. Nevázaná, nesčetná a mnohdy groteskní erotická dobrodružství studenta Večerky tvoří dějovou osu románu, připisovaného proslulému čínskému bonvivánovi a dramatikovi 17. století Li Yu. Autorovi byl však skandální děj a explicitní popisy sexuálních hrátek spíše prostředkem k satirickému úšklebku nad úzkostlivě rezervovaným světem konfuciánské Číny i nad klasickou čínskou literaturou. V provokativně chlubných komentářích za každou kapitolou pak autor záměrně shazuje i sám sebe a své dílo.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Erotika

Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)
Originální název:

Ròu pútuán , 1885


více info...

Přidat komentář

Amalberga
02.08.2022 4 z 5

Kniha se dobře četla, vševědoucí vypravěč příběhu svým vybroušeným jazykem poskytoval trefné komentáře. Oldřich Král knihu přeložil výborně, ale zrovna v mém vydání se nacházela spousta překlepů až hanba. P. S. Jak je možné, že slovo klitoris se v erotickém románu objeví až na straně 377?

NikolOt
04.12.2021 3 z 5

Zajímavé dílko. Myslím, že Lady Fuckingham je o proti tomuto dílu pouze vlažný čajíček. Toto bych spíše popsala jako porno v řádcích.


Corso
08.09.2021

Prilakany moznou erotikou starej ciny, dostavalo sa mi hlavne filozofovania nad budhizmom. Stary chlipnik vo mne je sklamany :) Uprimne, daleko som sa nedostal, som holt asi uz prilis "zapadna mysel". Mam cinsku kulturu pomerne v ucte, ma davne korene, pamata si ludi, cisarov, umelcov, filozofov, snad tak starych ako su u nas len pyramidy v Gize. 17. storcie je pre nu ...vcera. A som presvedceny, ze az raz poletime do vesmiru na nejaku konferenciu planet, ako predstavitelia Zeme budu na obrazkoch cinania.
Ale styl knihy mi nesadol. Cakal som nieco ine. Akoze nie explicitnu erotiku, to nie. Ale daco menej na premyslanie. Takze, odlozene, mozno raz.

druzickaster
03.09.2021 5 z 5

Ač je téma krapet kontroverzní a i když přihlédneme k datumu vzniku, jedná se stále o knihu poutavou a poplatnou, obzvláště dnenšní době. Myšlenek a postřehů běžného života je v této alegorii až až a každý si v ní najde to své. Každopádně je to takový menší políček "růžové knihovně" a autor si s láskou a romací moc hlavu neláme. A zkuste říct, že to není nejlepší kniha na světě. ;)

puml
14.01.2019 4 z 5

Není to špatné, ale i přes mnohdy nápadité a vtipné eskapády hlavního protagonisty mně to přišlo jen jako povedená erotická férie a provokace.

Maryanna
21.10.2012 4 z 5

Zajímavá kniha - humor spojený s ponaučením.

Štítky knihy

erotika čínská literatura

Autorovy knížky

Li Yu
čínská, 1611 - 1679
2011  74%Rouputuan: Meditační rohožky z masa

Kniha Rouputuan - Meditační rohožky z masa je v

Právě čtených2x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce31x
Chystám se číst30x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x