Rostliny cestovatelky

Rostliny cestovatelky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429270/bmid_rostliny-cestovatelky-Cgg-429270.jpeg 5 12 3

Prý nemůžeme zažít žádné dobrodružství, když pořád trčíme na jednom místě. Kdo? Přece my, rostliny. S kořeny uvízlými v zemi prý sedíme doma jako pecky. Jenže taková pecka je často větší dobrodruh než leckterý dvou-, čtyř-, šesti- či osminohý cestovatel. A to ani nemluvíme o statečných létajících semínkách či neohrožených poutnících z rodiny lopuchů! Ti se nezaleknou ani divých šelem — klidně jim skočí na hřbet a svezou se desítky metrů daleko. A to není všechno. Drobné bobule ostružin se nechají dobrovolně pozřít zvířetem, bez bázně se pustí labyrintem jeho trávicího systému, aby po čase vyšly ven jako holá semínka. V úplně neznámých končinách! Jestli toto není dobrodružství, pak už nevíme.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Přírodní vědy
Vydáno: , Host
Originální název:

Plantes vagabondes , 2018


více info...

Přidat komentář

evickakyticka
19.04.2024 5 z 5

Kniha přesně podle mého gusta. Miluji ty čisté linie kreseb! Jen škoda, že už nemám malé děti, kterým bych mohla knihu pořád dokola předčítat.

muchomurka
17.04.2023 4 z 5

Na první pohled se mi nelíbila, ale na ten druhý už ano. A moc. Jednoduše, ale ne na úkor srozumitelnosti, jsou zde popsané způsoby "cestování" rostlin. I ilustrace mě oslovily. A Bambulka u čtení vydržela, dokonce chtěla číst pořád dál a dál.


Teckovana
28.04.2020 5 z 5

Výborná názorná pomůcka pro malé zahradníky a botaniky a určitě se z ní poučí i dospělí. Ilustrace zaujmou precizností v detailech a zvláštním stylem připomínajícím staré rytiny.

Štítky knihy

rostliny, flóra pro děti od 4 let

Autorovy knížky

Émilie Vast
francouzská, 1978
2020  93%Rostliny cestovatelky

Kniha Rostliny cestovatelky je v

Přečtených14x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x
dalších seznamech4x