Root - Temné kořeny 1987 - 2017

Root - Temné kořeny 1987 - 2017 https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352347/bmid_root-temne-koreny-1987-2017-J79-352347.jpg 5 10 5

Chronologicky uspořádaný archiv legendární ikony metalové scény ROOT. Podrobná biografie se spoustou fotografií mapující jednotlivá období skupiny od roku 1987 - 2017. Kompletní diskografie obsahující veškeré texty všech demosnímků a řadových alb. Vzpomínky bývalých i současných členů, komentáře blízkých přátel kapely. Články a rozhovory z tisku, fanziny a jiné zajímavosti okolo kapely ROOT. Tisíce nikdy nepublikovaných fotek, spousty příběhů a divokých historek.... celý text

Přidat komentář

Davidsonová
25.04.2021 5 z 5

Zcela jedinečná kniha, která je cílená na fanoušky black metalu a převážně na skupinu Root v čele s mistrem BigBossem. Najdete zde úplně vše, od počátků, přes problémy v kapele, vývoj textů, návraty a spoustu fotografií. Tohle rozhodně stálo za přečtení. Dokonce jsem vyndala a oprášila pár vynilů, které doma mám a při čtení této knihy jsem poslouchachal třeba Zjevení nebo Kärgeräs.

Terva
02.04.2021 5 z 5

Zkáza již přichází třeste se tvorové
To Satan otevřel své brány dokořán
Až do vás zatne své drápy krvavé
Nebude nikomu klid již dopřán.
(In Nomine Satanas® Heritage of Satanas© 2011)

Toto je kniha, která dokazuje, jaký je čas „Démon®“. A že je v poslední době vše až moc rychlé. Vyrážíme na „Cestu zkázy®“. Kniha vyšla v roce 2017 a mě se dostalo do rukou „Znamení®“ až teď, v roce 2021! Ačkoliv sem na DK ve své podstatě jezdím s „7 černými jezdci®“ každý den, teprve nedávno jsem na ní narazil. Do tří dnů, s vědomím, že „Zjevení®“ knihy nebylo náhodné, jsem provedl „Výslech®“ jedné místní uživatelky („666®“Jitka) a do šesti dnů od „Intra“ jsem zpíval „Píseň pro Satana®“ (Rootana), s touto biblí v ruce. „Aralyon®“ se otřásl po celém těle, protože „Upálení®“ se nekonalo.

(Názvy písní © v textu ® jsem použil s nevědomím svého Pána – Rootana ‡)

Citát: (1987 – 1988) Právě jsem byl vyhozen z kapely...tak jsme založil svou a vzal je všechny tři zpátky...hehe.

Kniha váží bezmála pět kilogramů, je ve formátu A4, a o počtu 932 stran. Budiž psána dvojjazyčně. Česky – Anglicky. Kromě zpovědi zakladatele skupiny Root a pobočky Církve Satanovy, Jiřího BigBosse Valtra, zde najdeme spousty historek z života nejen celé blackmetalové skupiny, ale i dalších Českých i zahraničních hudebních tvůrců. Přítomny jsou také veškeré texty písní skupiny Root. Svou velikost pak „Rootanbible“ doplňuje ohromným množství fotografií, jak z dob dávných, tak dob současných.
Rozhodně to není na šest večerů, nebo šest dní, nebo nedejSatane, snad jen na šest hodin – to nééé. Přístup vyžaduje studium.

Malá ochutnávka:
6-6-6-6 je 666
6-6-6-6 je 666
6-6-6-6 je 666
6-6-6-6 je 666
6-6-6-6 je 666
Toto číslo nosí Rootan hrdě na prsou
je to číslo nejmocnější the Beast
jej všichni zvou!
Utvořme kruh s pěti body, skloňme dolů hlavy
uvidíme věci mocné
žádné bludy, žvásty, klamy...
Je to Mocnost nejmocnější, bez konce, ach, bez konce
uvnitř křišťálové koule
končí všechny hranice.
Prohlédne vás jednou pro vždy,
ruka temnot, mocný pán
neskryjete před ním nic,
nejste pro něj hlavolam!
Tam pomněte, že tuto Sílu, z hlubin země prýštící
nezastaví nikdy nikdo,
je to síla smrtící!
6-6-6-6 je 666
6-6-6-6 je 666
6-6-6-6 je 666
6-6-6-6 je 666
6-6-6-6 je 666

Byl jsem v Pardubicích na prvním veřejném koncertě skupiny Root. Respektive koncert byl v Mikulovicích v září 1988. Pamatuju si; spalo se venku, byla zima, málo piva, hodně zmrzliny, ale koncert zahřál. Je pravda, že Root nesklidili moc dobré ovace, ty patřily spíše skupině Asterix. A když jsem si o tomto vystoupení přečetl i v této knize – hřeje mě dodnes vědomí, že jsem byl u „Zrození“. Rozhodně mě tato kapela uhranula. Její definitivní brutálněblackmetalový nástup se odehrál o dva měsíce později, tedy v listopadu 1988 v Praze. Vlasta Henych s(z) Törr tam pořádal Death Metal Session, druhý ročník. A zde se stalo Zjevení, které trvá do dnes. Musel jsem pak absentovat, odjel jsem na dva roky na vojnu do Plzně. Byl jsem blíže Asterixu... Po návratu to však celé opět začalo. A bylo to Peklo.

Citát: Dema jsme nahrávali ve zkušebně na kazeťáky nebo kotoučové magnetofony a pak ve studiích na široké analogové pásy až do roku 1999.

Spousty fotek zde jsou ještě „analogové“ Tenkrát to ani jinak nešlo a po vyvolání fotografií z negativu se prostě negativ dal do „oběhu“. Sdílel se, jak se tak říká, osobněji. A kolikrát se už ani nevrátil. Jó, to ještě u nás neexistovala mobilní digitální fotka. ale negativ z ruky do ruky. A když jste někomu chtěli napsat, museli jste mít tužku, papír a obálku se známkou. To je Peklo, co? SMS, e-mail ...ha,ha hehe. Jak říkám, všechno to vyžadovalo čas a trpělivost a čekání.

Citát: Digitální zvuk, to je něco, jako když mrdáte přes trenky.

Jsem za tuto knihu rád. Root sleduji do dnes. Naposled jsem je viděl i slyšel na Rock of Sadská roku 2019. Pak nás napadlo to „NĚCO®“ z Číny a od té doby už zase bigbít zakazujou. Snad to není uzavření pekelného černého kruhu. Naštěstí mám velkou škálu vinylových desek s touto temnou kořeněnou hudbou. Poslouchám i teď při studii této temné knihy. Doufám, že rok 2021 bude lepší a, že to BigBoss ještě dá, aby si se svou skupinou vyjel na další brzké koncerty. „Jsem nevinen, to vím, stojím tváří tvář své přítelkyni Smrti“!!!!

Citát: Obžalovaný je vinen tím, že za pomoci temných sil a Černé magie, scházel se za nocí s veleknížetem Pekla, zvaným Lucifer, a s jeho pomocí se snažil snížit význam učení Církve Svaté. A proto se odsuzuje k trestu smrti upálením.


666Jitka
31.05.2020 5 z 5

Naprosto luxusně zpracovaná kniha pro skalní fanoušky této české black-metalové legendy, kterou založil démon BigBoss Jiří Valter a jeho pravá ruka Blackosh alias Petr Hošek již v roce 1987. Skláním se nad tím, jakou si někdo dal práci, aby mohl tento nádherný počin vzniknout. Děkuji svému nejlepšímu kamarádovi Kubrovi, který mi knihu daroval k mým narozeninám, absolutně mě tímto darem odrovnal.

PospecBrno
09.08.2018 5 z 5

Souhlasím s komentářem pode mnou. Taky se v tom perfektně lisují kytičky, narovnávají fotky a podkládají věci z Ikey, když musíte montovat sami(y). Ne, teď vážně, Alešek si dal práci.

Corvus
22.08.2017 5 z 5

Absolutní povinnost (nejen) pro fanoušky a příznivce praotců black/dark metalu v ČR, kapely ROOT. Takřka 5 kg dvojjazyčný (čeština/angličtina) monstr špalek, na kterém se podílela celá řada zasvěcených lidí ať už ze skupiny, okruhu blízkých přátel či fanoušků. Kniha je napěchována stovkami raritních materiálů, obsahuje veškeré texty, fotografie, poznámky... to vše na 928 stranách. Temná bible - opus magnum, jejíž kořeny sahají až do nejtemnějších hlubin srdce ROOT. Kupujte! Horký kandidát na v brzku nesehnatelný, raritní kus!

Autorovy knížky

2017  100%Root - Temné kořeny 1987 - 2017

Kniha Root - Temné kořeny 1987 - 2017 je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Doporučených3x
Knihotéce14x
Chystám se číst3x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x