Romeo & ... Jak se ta holka jmenuje?

Romeo & ... Jak se ta holka jmenuje? https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382693/bmid_romeo-a-jak-se-ta-holka-jmenuje-iQC-382693.jpeg 4 52 15

Jaká je šance, že by náhradnice za herečku v hlavní roli skutečně odehrála představení? Takřka nulová! Právě proto si Emily myslí, že její plán nemá chybu. Amanda alias Julie by si totiž v žádném případě nenechala ujít příležitost vystoupit na jevišti. Z tohoto důvodu je naprosto bezpečné přihlásit se jako záskok. Na zkouškách školního představení „Večer se Shakespearem“ bude nablízku Timovi alias Romeovi alias nejskvělejšímu a nejkrásnějšímu klukovi ze školy (podle jejího zcela nezaujatého názoru). Navíc získá body do školního hodnocení, což se vždycky hodí. Text své role se chce opravdu naučit, jenomže: 1) Shakespeare je strašně těžký a vůbec jí neleze do hlavy. 2) Amanda alias Julie číslo jedna ji neustále zaměstnává nějakými úkoly. Pak ale Amanda skončí v nemocnici a Emily je nucena odehrát představení místo ní. Sice s klukem svých snů po boku, ale naprosto nepřipravená…... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Romeo & What's Her Name , 2017


více info...

Přidat komentář

Annnulika
19.05.2022 5 z 5

Za mě skvělý příběh ze střední. Ano, je to spíš pro mladší čtenářky, ale i mě nenáctileté se líbil. Emili byla úžasná osobnost a ze všech "trapasů" vybruslila skvěle. Myslím, že je to čtivý i pro starší čtenářky, je milý si vzpomenout jaký to bylo, když se nám nějaký kluk líbil a my nevěděli co s tím :-D

Julia284
12.04.2022 5 z 5

Velmi zajímavé pojetí Romea a Julie. Byl to krásně sladký, oddechový příběh. Přečteno celkem rychle. Doporučuji.


Denisa31
06.04.2022

No, nejspíš to není špatná kniha. Pro mladší čtenářky.

jitka_dankova
01.02.2022 3 z 5

Dívčí román pro patnáctiletá děvčata, ve kterém dochází k velkému množství trapných situací. Ach, jak já nemusím trapasy. Jenže... jenže tuhle knížku jsem zvládla dočíst právě díky tomu, jak bravurně hlavní hrdinka k těm všem trapasům přistupuje. Mít tak v tomhle věku ten její zdravý přístup k trapasům! Líbilo se mi to. Myslím, že kniha by mohla zaujmout už i třináctiletá děvčata, byť na knížce je napsáno, že je až od patnácti. Pro starší tohle čtení moc není, přecejen je tam hodně rozebraná přesně taková ta hodně dívčí prvotní zamilovanost a nervozita vůbec kluka nějak oslovit. Bylo to milé.

Marthas
09.09.2021 4 z 5

3,7/5 Tak tohle byla opravdu parádní jízda. Z Shakespeara tam moc nezůstalo, ale kvůli němu jsem to taky nečetla. Knížka vtipná, milá, kouzelná. Námět dobrý. Jen by to chtělo si ještě trochu pohrát s překladem. Shani tohle prostě umí, tyhle roztomile potrhlé hlavní hrdinky. Jen by to chtělo příště vystoupit z komfortní zóny, aby nebyla takto navěky zaškatulkována.

Marcela14
04.08.2021 3 z 5

oddechovka, kniha mě bavila

Liduka
29.07.2021 3 z 5

Kniha, která nenadchne ani neurazí. SPOILER: Trochu mě zklamalo to, že byl Tim tak strašně moc dokonalý až to bylo nereálné. Navíc jsem si myslela, že bude většina knihy o tom divadle, ale bylo tam jenom pár stránek a většina knihy byla o něčem jiném.

knihomolkaMist
03.06.2021 4 z 5

Neskutečně milá a rychlá oddechovka. Skvělé postavy, fajn příběh.
Doporučuji na odreagování na jedno odpoledne :)

Nathalinkaa
04.02.2021 3 z 5

Tuto knížku jsem četla už dávno. Bavila mě, byla to taková oddechovka, kterou jsem měla skoro hned přečtenou.

ivousekk
03.12.2019 4 z 5

Oddechovy, vtipny pribeh o prvni lasce. Ano, je nenarocny a predvidatelny. Ale take je velice mily a nam, co uz nejsme nactileti, pripomene kouzlo prvni lasky :-)

Veruu95
19.07.2019 4 z 5

Svěží, vtipné, oddechové.
Jasně, příběh je předvídatelný a poměrně jednoduchý.. na druhou stranu, nepotřebuje takovou knížku jednou za čas každý z nás? Skvěle jsem si u ní odpočinula a pobavila se.
Doporučuji jako příjemné letní čtení :)

Litocha
13.11.2018 3 z 5

Jednoduchý, předvídatelný příběh. Emily má ale některé sympatické osobnostní rysy (snahu si nezadat a podceňování se přehlížím a připisuji věku hrdinky, k dospívání to prostě patří), třeba schopnost nebrat se smrtelně vážně (aspoň někdy). Je tady několik fakt absurdních situací (ale jo, zasmála jsem se). Nečekejte žádné hlubokomyslné dílo, ale myslím, že pro mladší čtenářky to může být příjemné čtení (jen by si možná knížka zasloužila zdařilejší překlad a pečlivější korekturu).

maca5449
01.09.2018 4 z 5

Čím jsem starší, tím více oceňuji první lásky, naivitu a rozkošnost dívčích románů. A tohle byla pecka. Několikrát jsem se smála nahlas. Přečteno během dvou hodin, velmi pobavilo.

JanaDor
13.08.2018 5 z 5

Autorka má dar vylíčit vtipné pasáže tak živě, že si to dovedu dobře představit, směju se a při čtení se skvěle bavím. Dokázala, že trapasy jsou přirozené a hlavní postava z nich vytěžila co nejvíc. Je to taková ta dětská láska, tomu odpovídají i některé myšlenky hlavní hrdinky, ale tak nějak mi to tam sedlo. Prostě je to velmi vydařený dívčí román, který působí celkem nenápadně, ale je fakt dobrý.

anishta
02.08.2018 4 z 5

Místy velmi vtipný příběh pro náctileté.. Opravdu jsem se při některých scénách smála nahlas a říkala, si, že snad nikdo nemůže být až takové jelito jako Emily... Škoda jen, že v češtině nevynikne, jak je Shakespeare v originále těžký, takže tam jsem si chvilkama říkala, co na tom jako nechápe, ale pak mi došlo, že ve staré angličtině to bude trošku větší oříšek... Dobré, dobré...

Autorovy další knížky

Shani Petroff
americká
2012  79%Tátův malý andílek
2013  79%Pozor, co si přeješ
2012  80%Správné rozhodnutí
2013  78%Kouzlo lásky
2018  72%Romeo & ... Jak se ta holka jmenuje?

Kniha Romeo & ... Jak se ta holka jmenuje? je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce97x
Chystám se číst25x
Chci si koupit4x