Domek v Irsku

Domek v Irsku https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492778/bmid_domek-v-irsku-UDk-492778.jpeg 4 1364 327

Uvelebte se v oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov. Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu opustí kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru a vydá se na šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Dublinu, kde si užívá všechno, co nové město nabízí irské speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí. Když se další den přesune na malebný venkov a ubytuje se v útulném domku, zjistí, že to, co se stalo v Dublinu, tak docela v Dublinu nezůstalo Kulinářská škola, ukrytá mezi krásně zelenými kopci, naučí Hannah víc než kuchařské základy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

The Cosy Cottage in Ireland , 2021


více info...

Přidat komentář

whiolet
dnes 4 z 5

Tentokrát jsem se do příběhu neuměla,tak ponořit jako do předchozích autorčiných knížek.
Oceňuji krásný popis krajiny a mentalitu zdejších lidí, chvíli jsem až měla pocit, že tam sedím taky.
Bohužel co mě už tolik nenadchlo byla hlavní hrdinka Hannah. Ježíš tahle holka byla příposrata snad i ze svého stínu.
Neustále měla tendenci se shazovat a zmiňovat za každé situace jeji sestru Minu a to bylo,tak strašně otravné!
Bohužel to mi zkazilo celý dojem z příběhu.

Jinak hodnotím knihu celkem kladně a rozhodně po přečtení mám chuť se zajet podívat do Irska.

taikatalvi
21.04.2024 2 z 5

Tu mi tie postavy prišli vyslovene detinské na svoj vek a úplne trápne.... ten záver- Hannah ako veľký záchranca, všetci kus natvrdlí :D Verte mi, prečítala som všetky ktoré doposiaľ vyšli a viem že toto nie je žiadna hlboká literatúra ktorá človeku zmení život ale pri tomto dieli mi obočie vyskakovalo opovážlivo viackrát než pri iných dieloch...Inak som zvedavá dokedy spisovateľke táto zlatá baňa s nápadmi/lokalitami vydrží :) Pri jej knihách niekedy rozmýšľam že byť spisovateľkou v dnešnej dobe nie je možno až také ťažké, ako som si myslela...


Hoblinka
19.04.2024 5 z 5

Kniha přesně do současného hnusného počasí.

Petass
14.04.2024 3 z 5

Stejné schéma, jiná země. Co jak bude víte hned, nebo si domyslíte po pár stránkách. Všichni, co přečetli víc než jeden útěk už nic složitějšího nečekají... já jsem tentokrát utéct potřebovala... v tomhle díle mě nic vyloženě nerozčilovalo, jen jsem si užila naivní romanťárnu v hezkém prostředí.

lenka7348
03.04.2024 2 z 5

Jedná se opravdu o útěk, ale ne romantický, jak by se mohlo zdát, ale útěk od reality. Takto hloupě se přece nikdo nemůže chovat. Nebo ano?
Já chápu, že Julie Caplin píše oddechové knihy, které se (snad) nedostanou na seznam povinné literatury, ale když už člověk čte několikátý díl z této série, musí vidět, že je to pořád "na stejné brdo". Hrdinka odjede do cizí země, protože se rozešla/chce zkusit něco jiného/hráblo jí, tam se seznámí s nerudným borcem s nevyřešenou minulostí, ze kterého se ale vyklube miláček. Do toho se to točí kolem žrádla, ale vlastně velmi povrchně, takže si ani neodnesete žádný recept, protože se jen sem tam zmíní, že pečou jehně/koláč, a k tomu si dají místní tradiční nápoj, v tomto případě Guinne*s. Kdyby to byla jedna kniha, řeknu "fajn, celkem to ujde", ale jakmile je to série, mohla by se autorka snažit tam vložit něco jiného, ne jen změnit jména a lokaci.
Toť můj názor, tak mě, prosím, nekamenujte. ;-)

Margarett_Lindd
01.04.2024 5 z 5

Julii Caplin jsem si velmi oblíbila. I přesto, že se nejedná o můj běžně čtený žánr.
Moc se mi líbí autorčiny popisy krajiny, jídla ale i samotné hlavní hrdinky mi jsou velmi sympatické. Navíc průměrně +/- v mém věku, takže o to víc s němi dokážu sympatizovat.
Autorka umí i skvělě vtáhnout do děje.
Jsem si jistá, že časem se ke knize vrátím. Již teď jsem ji nečetla poprvé. Domek je pro mě zatím asi nejoblíbenějším dílem. Možná také je to tím, že jsem sama v Irsku strávila delší dobu a po přečtení bych se tam snad nejraději na nějaký čas opět vrátila.

Mi-šu-le
01.04.2024 5 z 5

Moje první autorčina kniha, která splnila má očekávání, hned bych si zabalila a vyrazila do Irska. Postavy mi byly sympatické. Oddechové čtení na dva večery. Kniha je velmi čtivá.

roxy9413
29.03.2024 2 z 5

Audiokniha.
Hledala jsem nějakou oddechovku, abych si odpočinula od těžších témat, ale proboha! Hlavní postava je na advokátku teda dost natvrdlá. Bohužel to bylo jedno knižní klišé, vedle druhého. Obočí mi lítalo nahoru a dolů, jako při sledování politické debaty. Strašně mě irituje zápletka, která je vykonstruována na základě absence vzájemné komunikace, a tady to byla přímo smršť nedorozumění. Hlavní postavy se chovaly iracionálně a poslech byl naprosté utrpení. Škoda, protože útěky od J. Caplin mě většinou baví.

Cucy
13.03.2024 5 z 5

Autorka opět nezklamala. Čtivý příběh, který vás vtáhne a na konci zjistíte, že jediné po čem toužíte je se vydat na výlet zrovna do Irska :-)

Sandalkar
28.02.2024 5 z 5

Za mne zatim nejlepsi kniha serie. Irsko patri k mym vysnenym cestovatelskym destinacim. Tahle kniha muj hlad po "Smaragdovem ostrove" jeste vic rozdmychala. Vkusna romantika zahrala u srdce.

"Vzdycky rikam, ze clovek musi neco pokazit, aby poznal, jak to ma spravne vypadat."

PS: Souhlasim s komentarem nize, slepice fakt slupky nezerou a ani nesmi

coolpet.CP
26.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Byla to moc pěkná oddechovka. Líbila se mi víc než Chata ve Švýcarsku. Zasmála jsem se, třeba když Hannah byla smutná že ji umřel Herbert, usmívala jsem se když se ukázal delfín a vystrašil Hannah a představovala jsem si jak dělá přemety. Bylo pěkné číst i o partičce lidí kteří se chtěli naučit nebo zdokonalit ve vaření. Určitě se ke knize ještě někdy vrátím a moc ráda si ji znovu přečtu.

Evkaha
24.02.2024 4 z 5

A mě se ten příběh líbil. Ano, jsou všechny hodně podobné, ale to jsou i knihy jiných autorů. Ideální proložit jiným žánrem. Na blbou náladu, deštivé a větrné dny naprosto ideální. Těším se až narazím na další knihy ;-)

AnDyB
20.02.2024 2 z 5

Audiokniha.
Já tedy opravdu nevím, je to moje třetí kniha od autorky. První na mne neudělala dojem tak jsem dala také 2*. Ta druhá se mi naopak líbila, konkrétně Pekárna v Brooklynu. A zde zase nemohu dát více jak dvě hvězdičky. Líbí se mi myšlenka autorky, že se děj vždy odehrává někde jinde a točí se kolem jídla a za to jsou ty dvě hvězdičky. Celkově naprosto rezonuji s komentářem od sgjoli. Postavy mi přijdou strašně otravné. Takové dětinské na svůj věk. Hannah jako hlavní hrdinka mi nějak nevadila, ale ani tu lásku na konci jim zas tolik nebaštím :D Nevím uvidím zda dám autorce ještě šanci, možná ano. Je to teď 2/1, tak bych mohla ještě zkusit jednu audioknížku, přeci jen se u toho dobře pracuje :)

NikyTaky
18.02.2024 4 z 5

Tak tenhle díl se mi opravdu líbil, vtipné, milé, svižné, dobrá zápletka na konci, ačkoliv je jasné, s kým hlavní hrdinka skončí, tak mě to moc bavilo :)

Šárka88
18.02.2024 4 z 5

Audiokniha
Příjemný poslechový román, který neurazí. Děj je sice průhledný, jak sklo, ale za mě spokojenost. Někdy mi Hannah lezla na nervy se svým chováním, ale to může být hlasem Veroniky Lazorčákové. Určitě poslechnu další díly, i když budou všechny na jednu hromadu stejně naladěný .

BlaV.
13.02.2024 4 z 5

Pátá a asi poslední kniha této autorky, potřebuji oddechovky mezi detektivkami. Vybírala jsem dle hodnocení. Ale víc bych asi už nebyla schopná přečíst, jsou si moc podobné.

sgjoli
11.02.2024 2 z 5

Knihy Julie Caplinové poslouchám výhradně jako audio - při práci je to docela fajn kulisa. Je to nenáročné, odpočinkové a ještě se to točí kolem jídla, což je mi příjemné.
Nikdy ty knihy z této série nehodnotím kdovíjak vysoko, není to přelomová literatura, co by vám měnila život. Nicméně tento konkrétní příběh hodnotím místo obvyklých průměrných 3 hvězd spíše podprůměrně. Máme tu opět stejný model - hrdinka se ocitá v jiné zemi, aby zažila něco nového, je v tom zakomponované jídlo a taky láska. S tím jsem počítala a to jsem vlastně i dostala. Ale...
Co mne dost iritovalo, bylo chování hlavních postav. Něco podobného jsem zaznamenala už u Hradu ve Skotsku. Paralela je v tom, že se postavy i tady na můj vkus chovají poněkud dětinsky, neúměrně svému věku. A to, jak se na začátku seznámí a co je spojí dohromady, mi úplně nesedělo. Na mne až moc kýčovité s lehkým nádechem trapnosti. Nevím, úplně se mi to do vkusu netrefilo.
Když už zmiňuji Hrad ve Skotsku, tak vtipné mi přišlo, že se v této knize objevuje hlavní hrdinka právě Hradu ve Skotsku - Izzy. Přiznávám, že tuhle sérii poslouchám na přeskáčku a Hrad ve Skotsku jsem poslouchala už dříve, byť časovým uspořádáním se děj Hradu odehrává až po Domku v Irsku. Zároveň je tu zmíněna Mína, kterou jsme potkali již v Chatě ve Švýcarsku, která Domku v Irsku předchází. Minimálně tyto tři příběhy (Chata ve Švýcarsku, Domek v Irsku a Hrad ve Skotsku) jsou spolu provázané svými postavami a zcela volně na sebe navazují. Ale opravdu jen volně, tak se nebojte, dá se to poslouchat i na přeskáčku, nic velkého si nevyspoilerujete.
Nakonec tedy 2 hvězdy z 5. Tenhle díl mi úplně neseděl - hlavně tedy tím chováním postav, které bylo prostě na mne až moc otravné.

bekule
07.02.2024 5 z 5

Bavilo mě to ještě víc než Chata ve Švýcarsku.Zábavná dvojice,krásné prostředí,snad jen jsem tam očekávala trošku víc informací o Míně. Jen jedna hnidopišská přípomínka ,podpořená celoživotní zkušeností se slepicemi - slepice nikdy nežerou slupky od brambor,brokolici a pod.

PéťaH.
05.02.2024 5 z 5

Kniha se mi opravdu moc líbila. Měla jsem chuť vařit a pustit se do chovu slepic :-))) Jako rekonvalescence při nemoci mi vydržet přišpendlená u knížky nečinilo žádný problém. Dostala jsem ji jako dárek od syna a opravdu se mi trefil do vkusu.

KatnissLavender
28.01.2024 5 z 5

Sice jsem si pro seznámení s autorkou vybrala až 8. díl série, ale dle mého názoru jsem zvolila skvěle. Důvodem, proč jsem sáhla zrovna po této knize je Irsko. Země, která je mému srdci nejbližší a to i přes to, že jsem zatím neměla možnost ji navštívit. Nejsem tedy asi úplně objektivní, nicméně musím přiznat, že se mi kniha opravdu hodně líbila a to i přes to, že tu bylo jedním z hlavních témat vaření, což je pro mne snad ta nejhorší činnost na světě. Rozhodně stojí za přečtení a já už se nemohu dočkat, až si od autorky přečtu další!