Cukrárna v Paříži

Cukrárna v Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428501/bmid_cukrarna-v-parizi-DIJ-428501.jpg 4 1869 406

V Paříži se skrývá jedna malá cukrárna, která má už ale své slavné dny za sebou. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Třeba zjistíte, že minulost stačí jen oprášit, aby opět získala svůj lesk. Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet. Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco – učila ve školce, pracovala v zahradnictví, absolvovala také kuchařský kurz. Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to, co by doopravdy chtěla dělat? Když na dva měsíce kvůli rekonstrukci zavřou restauraci, kde Nina pracuje, naskytne se jí šance odjet do Paříže. Měla by tam pomáhat s přípravou cukrářských kurzů pro amatéry. Zdá se, že je to přesně ta příležitost, na kterou čekala. Má to však háček. Kurzy vede rodinný přítel Sebastian, velmi úspěšný a také velmi protivný šéfkuchař. Nina se do něj navíc kdysi bláznivě a beznadějně zamilovala. Sebastian ovšem neměl zájem. Dokáže se Nina odpoutat od dřívějších citů a najde v malé pařížské cukrárně to, po čem opravdu touží?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

The Little Paris Patisserie , 2018


více info...

Přidat komentář

Barulinkas
10.04.2024 4 z 5

Další povedená kniha od autorky. Nina taková pozitivní postava a ve výsledku i Sebastian. Za mě to měl teda chlapec moc jednoduché, z jeho strany přeletěla jiskra rychle a z ničeho nic.

marrie5227
06.04.2024 4 z 5

Který zákusek máte úplně nejradši a v cukrárně po něm bez váhání vždy sáhnete?

Utloukla bych se po věnečku s pudinkovým krémem. Ten jsem v sladkém příběhu Julie Caplinové bohužel nenašla, ale i když jsem přidávací lenoch, dnes se společně vrátíme k eclairkám, které mě provázely začátkem loňského léta.

Vítejte v malé pařížské cukrárně, která už má ta nejlepší léta za sebou. Jenže i na takových místech se mohou dít zázraky.

Své o tom ví Nina Hadleyová. Pomalu jí táhne na třicet, pracuje jako servírka a neví, co do budoucna se životem. Pro svou rodinu je stále malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A nevyžádaně radit.

Jako na zavolanou se jí naskytne příležitost odjet do Paříže, kde by mohla vypomáhat s přípravou cukrářského kurzu pro amatéry. Zní to jako pohádka, akorát že na místě prince sedí Sebastian, rodinný přítel, do kterého se Nina kdysi bláznivě zamilovala.

Dokáže člověk omámen vůní vanilky odpustit a dát srdci obaleném v cukru druhou šanci?

Čtvrté dílo autorky, s kterým jsem se setkala, a po Irsku a Kodani šlo spíše o romantiku, než něco peprnějšího!

Příběh Niny a Sebastiana mě bavil, i když byl tedy pořádný protiva! Paříž jsem před X lety navštívila a tak jsem se mohla zase na chvíli přenést do stínu Eiffelovy věže!

Od Julie to pro mě není jedna z těch top, ale odpočinula jsem si, smála se i dojímala a tak to má být!


KnihoSny
02.04.2024 4 z 5

Moje 5 kniha od autorky sice na přeskáčku ale asi mi to nevadí příběh se mi i tak moc líbil jen jsem si myslela že už se tam neobjeví romantika bylo ji min než jsem od autorky čekala ale i tak se mi líbila těším se na další díl

Nina byla skvělá hlavní hrdinka za to Sebastian mě dost štval ze začátku taky mi byly sympatické vedlejší postavy Bill Jane Peter Meddie atd Cukrárna je skvělé vykreslena měla jsem chutě na všechno zmiňovanémohu knihu doporucit

Vjeerus
15.03.2024 5 z 5

Moje třetí kniha od autorky a uznávám, že těm příběhům přicházím na chuť víc, než bych čekala a Cukrárna v Paříži mě zatím bavila nejvíc.
Hlavní hrdinku jsem si zamilovala vlastně okamžitě, taková pozitivita, která z ní čišela úplně nabíjela. Stejně jako prostředí, kdy jsem opět měla chuť vyjet na dovolenou a vrhnout se na každou cukrárnu v okolí.
Už jsem si asi zvykla, že má autorka vcelku pomalé rozjezdy knih, ale u téhle mi to opravdu nevadilo, naopak jsem si užila každou minutu v podání Veroniky Lazorčákové, která mi svým přednesem naprosto sedla a její podání všech postav je tak barvité, že už jen dle intonace vím, kdo mluví.
Knihu si pouštím pro oddych a proložení žánrů a v tomto ohledu příběh splňuje vše, co chci. Navodí skvělou atmosféru, hodí do pohody a člověk si krásně odpočine. Romantická linka je sice průhledná, ale v které romantice není :). Já se těšila, jak hlavní hrdinka vybruslí z toho vršícího se problému a musím říct, že nakonec jsem velmi spokojená, jak to autorka uchopila a že vše nehodila jen na jednu stranu a tím opět ukázala, že komunikace je to jádro ve vztazích.

Nymfadora.T.
25.02.2024 4 z 5

Pohodová, čtivá, příjemná oddechovka. Jednou za čas nevadí proložit krváky nenáročnou slaďárnou :-)

Vendy1993
12.02.2024 5 z 5

Třetí díl Romantických útěků, třetí příběh plný romantiky, přátelství a nadějí na dokonalé Šťastně až do konce. Zamilovala jsem si Ninu a Sebastiana a líbilo se mi jejich pošťuchování a jejich celý příběh.

Evkaha
02.02.2024 4 z 5

Opět splněn účel pohodové, oddychové četby.

Njangu
28.01.2024 5 z 5

Příjemná oddechovka;)
Z celé série druhý díl, co se mně opravdu líbil. Oproti Vinici ve Francii neobsahoval přehnané množství francouzských slov, v kterých jsem se ztrácela. Paříže bylo tak akorát. Mohla jsem se zpětně znovu potoulat v jejích uličkách a jako bonus spousta sladkých teček :o)

VasnivaCtenarka
21.01.2024 4 z 5

HODNOCENÍ AUDIOKNIHY:
Cukrárna v Paříži nenabízí žádný hluboký příběh, to ostatně žádné knihy z této série, co si budeme povídat. Ale nabídne vám příjemný oddechový příběh, který pohladí na duši.

Nina je sympatická a přátelská osobnost, takže si ji oblíbíte. Je velice citlivá a díky její vstřícnosti tak bude nepostradatelná pro všechny účastníky kurzu pečení. A ti ji zase naopak budou nápomocni, když bude ona potřebovat.

Když se tak nad tím zamýšlím, tak je to právě ta pozitivita, která z knih Julie Caplinové čiší. To je určitě jeden z důvodů, proč jsou její knihy tak oblíbené, ačkoliv se nejedná o žádná veledíla. A pak samozřejmě prostředí – kdo by neměl rád Paříž?!

Já jsem si na Cukrárně v Paříži smlsla v podobě audioknihy. Hlas Veroniky Lazorčákové mi zpočátku nikdy nesedne, ale po chvíli si již zvyknu a líbí se mi. Jako interpreta ji musím pochválit, i když musím současně přiznat, že k mým nejoblíbenějším interpretů ji zařadit nemohu. Ale k Nině a k Paříži mi její hlas sedl hezky.

Celý poslech trval 11 hodin a 51 minut a musím přiznat, že minimálně polovinu doby poslechu jsem měla pořád chuť na něco sladkého a nebo jsem něco zobala.

Určitě knihu i audioknihu mohu doporučit všem, kteří si potřebují oddychnout a nebo nenáročným čtenářům, kteří nečekají hluboký příběh plný mouder. Je to zkrátka takový fajn příběh.

peeetta
20.01.2024 5 z 5

Krásný romantický únik z reality. Navíc se odehrává v Paříži. Rozuzlení příběhu se dalo celkem předvídat, ale nekazí to celkový dojem. Pěkná oddechovka.

blebuska
20.01.2024 4 z 5

Odpočinková oddechovka, nepřekvapí, ale ani neurazí...

Librorumistka
19.01.2024 5 z 5

Tato kniha je přesně takovou milou romantickou oddechovkou, jakou od ní lze čekat. Oblíbila jsem si sympatické postavy, mezi nimiž se vyvíjela uvěřitelná romantika a byla mezi nimi cítit ta správná chemie. Kromě skvělé romantické linky obsahuje kniha i detailní popisy různých zákusků, které byly obzvlášť znát v audioverzi, musím tedy upozornit, že při čtení budete mít pravděpodobně chuť si dát nějaký dezert. Tento příběh je zkrátka a jednoduše ideální pro romantické duše, které si chtějí během čtení pochutnat na nějaké sladkosti, za sebe rozhodně doporučuji.

Nik..
18.01.2024 4 z 5

Tuhle knihu jsem poslouchala jako audioknihu. Vzala jsem si ji hned po kavárně v Kodani a musím říct, že takhle měla pro mě daleko pomalejší rozjezd. neměla takový ten drive, který mě upoutá. Ale postupně to opadlo a i tahle kniha, se mi strašně líbila. Miluji na těchto knihách, jak se z neznámých lidí stávají skvělí přátelé, a ani této knize to nechybělo. Pokud by někdo stál o poslech audioknihy, tak vřele doporučuji zde: https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Book/12868/Audiokniha-Cukrarna-v-Parizi-Julie-Caplinova?afid=2295

MatBla
03.01.2024 5 z 5

Moc pěkné, knížky Julie Caplinové se čtou jedním dechem.
Jsou takové svěží, mají šmrnc, a ty popisy dortíků a okolí měst, kde se příběh odehrává...hned bych se tam rozjela.

Didi15
30.12.2023 5 z 5

No a člověk má hned chuť otevřít si kavárnu nebo cukrárnu :)))
Jsou fajn knihy na oddech .

studentice
26.12.2023 4 z 5

Krásný relax a oddech:)

Imaginárium
12.12.2023 4 z 5

V ďalšej časti zo série Romantické úteky sme sa pozreli do Paríža. Hlavná postava Nina šla pomôcť bývalej platonickej láske z detstva a zároveň najlepšiemu kamarátovi jej brata, ktorý si zlomil nohu. Sebastian je nadaný šéfkuchár, ktorý organizuje cukrársky kurz a Nina mu má byť k ruke ako pomocná sila.

Oddychové čítanie, pri ktorom som zaspomínala na moju poslednú návštevu Paríža a všetky tie dobroty, ktoré som mohla vyskúšať. Na Romantický útekoch je super, že nás autorka vie autenticky dostať na všetky tie krásne miesta a vždy je to spojené s nejakým gastro zážitkom. Na to sa nechám vždy chytiť.

Automaticky som to začala porovnávať s Kaviarňou v Kodani, ktorá mi prišla hodne lepšia. Mám pocit, že všetky časti budú asi na jedno brdo, predvídateľné a nejaké prílišné zvraty je zbytočné očakávať.

Nina sa celú knihu správa ako pubertiačka, aj keď vek už na to nemá. Koniec bol urýchlený a ťažko uveriteľný. Nemyslím, že v reálnom živote je všetko také jednoduché. Obľúbená postava bol určite Marcel, neviem si pomôcť, ale je to pre mňa úplný Michel z Gilmoriek. Začínam byť alergická na “vybitý mobil situácie. Stále sa v romanťárnach opakujú. Proste zavolaj od niekoho iného a vyhneme sa zbytočnej dráme.

Aivlis
28.11.2023 2 z 5

Caplinkou prekladám obvykle ťažšiu literatúru, aby som si vydýchla. Nina so Sebastianom ma nenadchli, liezli mi na nervy celú dobu. Sebestredný macho a rozmaznaná princezná, ktorá v tridsiatke nevie, čo chce... Žiadna dynamika, rozvláčny dej, ovečka Nina a tuposť Sebastiana ma teda nenadchli.

LilyGorch
22.11.2023 3 z 5

Už nějakou dobu koukám po knížkách opěvované Julie Caplin a slibuji si, že budu muset brzy některou z nich přelouskat. Jako na zavolání pořádá @doktorka_cte společné čtení na 3. díl ze série Romantické útěky od této autorky. Takže samozřejmě, že ve společném čtení nemůžu chybět! =D

Nina Hadleyová pracuje jako servírka, táhne jí na třicet a má pocit, jako by v životě ničeho nedosáhla. Vystřídala už několik zaměstnání, zkusila i kuchařský kurz, ale nedokončila jej. Ráda by také vylétla z pohodlí rodného hnízda a osamostatnila se. Náhodou se jí naskytne možnost pomáhat s organizací cukrářských kurzů. I přesto že tyto kurzy povede namyšlený šéfkuchař Sebastian, Nina nabídku přijme a odjede do Paříže. Spolupráce se Sebastianem je ale těžší, než Nina čekala. Zjišťuje totiž, že její staré neopětované city k Sebastianovi v ní stále doutnají a ona má co dělat, aby se zvládla chovat profesionálně. =P Mno a pak tu máme taky starou cukrárnu, jejíž slávu odnesl čas. Nyní se v ní pouze koná onen cukrářský kurz. Nině a jejím kamarádům se do cukrárny ale neplánovaně podaří postupně přilákat nové hosty. Jenže jejím majitelem není nikdo jiný, než protivný Sebastian. Ten ji chce zavřít a přebudovat na obyčejné bistro. Myslím ale, že modří už vědí, jak tohle celé dopadne. :o))

Knihám Julie Caplin nejde upřít to, že mají krásné obálky, z nichž je cítit útulně pohodová atmosféra. Stejně klidnou a příjemnou atmosféru na svého čtenáře dýchne i toto vyprávění. Snad nikdo jiný nedokáže tak báječně popsat dobroty z oblasti, v níž se příběh odehrává. Na všechny ty řezy, makronky, eklérky a další zákusky se mi v jednom kuse sbíhaly sliny! 0:) Co se týče děje, nehledejte tu žádné spletité vyprávění, dramatické zvraty apod. Je poměrně očekávatelný, možná lehce povrchní. Nina mi občas svým “fňukáním" přišla na facku. Říkala jsem si, holka, chtěla ses osamostatnit, tak zaber! ..Suma sumárum mi Cukrárna v Paříži přijde jako dobrý průměr. Neurazí, ale asi ani moc nenadchne. Pokud ale budu mít někdy zase chuť na jednoduchou oddechovku s příjemnou atmosférou, dám ještě nějaké knížce od J. Caplin šanci. ;o)

3/5 *

Červená33
18.11.2023 3 z 5

Dala jsem Caplinové skoro po roce zase šanci (Švýcarsko a Skotsko mne fakt neuchvátily) a tentokrát mne nezklamala. Dostala jsem to, co jsem čekala - jemný příběh, který dobře skončil, dobře se četl a relaxovala jsem u něj. Opravdu jemný příběh - opatrné doteky, skromně polibků a to bylo vlastně vše.
A úplně to stačilo.