Chata ve Švýcarsku

Chata ve Švýcarsku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474966/bmid_chata-ve-svycarsku-zsb-474966.jpg 4 1632 381

Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Je načase si užít výhled do krásné krajiny a vychutnat si přitom sametovou horkou čokoládu, výborné sýry a úžasnou romantiku. Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou totiž pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala okamžitým hitem internetu. Se sbalenými kufry a jasným cílem dát si do pořádku život se Mina rozhodne utopit svůj žal v té nejlepší horké čokoládě na světě. A Mina moc dobře ví, kde ji najít – v útulné chatě své kmotry, která se nachází ve Švýcarsku. Plán je jednoduchý: litry čokolády, žádní muži. Tedy jen do chvíle, než ho zkomplikuje neznámý krasavec, který Mině zkříží cestu ve vlaku do Alp…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Little Swiss Ski Chalet , 2021


více info...

Přidat komentář

Laira
13.04.2024 2 z 5

Zatiaľ najnudnejší diel.

Evkaha
30.03.2024 5 z 5

Tak a teď chci do Švýcarska. Pro mě zatím nejlepší kniha ze série. Uchvacující popis zasněžených hor, čokolády sýrů a jiných švýcarských dobrot. Romantika sice moc romantická, ale nevadilo mi to.


Sofós
18.03.2024 5 z 5

Romantický, milý příběh o hledání sebe sama, smyslu života a lásky. Oddechová, velice příjemná záležitost :-)

denisa8946
18.03.2024 5 z 5

Další krásný romantický příběh z pera Julie Caplin. Ve stejném duchu jako příběhy předchozí, přesto opět jedinečný.
Tentokrát jsme zavítali do malebné vesničky ve Švýcarsku a ochutnávali zde hromadu dobrot s energickou hlavní hrdinkou Minou. Mina je můj pravý opak, jde do všeho po hlavě, nepromýšlí následky a nebojí se udělat krok do neznáma. Hrozně mě její osobnost bavila. :)
Hlavní hrdina Luke se na první pohled jeví stejně bezprostředně jako Mina, ale když ho poznáte lépe, chytne vás za srdce.
Vedlejší postavy byly jako vždy veskrze sympatické a s radostí byste si s nimi vychutnali čokoládový dort nebo vyrazili na výlet. :)
Julie Caplin opět dokonale popisuje malebnou krajinu a jídlo, nicméně v tomto díle je snad ještě více dobrot než kdy jindy. Úplně se mi sbíhaly sliny nad poctivou čokoládou, všemi variacemi dortů a chutěmi vydatných jídel... joo a musím si domů nutně koupit sadu na fondue. :D
Není novinkou, že knihy od Julie Caplin miluji, proto asi nikoho nepřekvapí, že tento romantický útěk hodnotím pěti hvězdičkami. :)

zuzca.h
18.03.2024 3 z 5

Kniha se četla dobře, krásné popisy Švýcarské zasněžené krajiny, vyprávění o čokoládě o sýrech to bylo pro mě na knize nejlepší. Romantický příběh už byl slabší a hodně pohádkový i na Caplinovou. Hlavní hrdinové mi k srdci vůbec nepřirostli a kdyby v knize nebyla jejich romantická linka tak by mi to vůbec nevadilo.

Nuttelka
03.03.2024 audiokniha 4 z 5

Kniha na příjemný odpočinek.. Nebylo to úplně špatné, ale za týden už asi ani nebudu vědět, o čem kniha byla.. Užila jsem si popis švýcarské krajiny a doufám, že se do Švýcarska také někdy podívám :-)

leny.wood
28.02.2024 3 z 5

Užila jsem si švýcarskou krajinu, všechny ty milé lidi, ale něco mi tam chybělo, nějaká ta pořádná romantická zápletka.

Sandalkar
21.02.2024 4 z 5

Krasa. Milo na dusi. Oba hlavni hrdinove prijemni, clovek jim tu svycarskou nadheru preje, ikdyz...ja chci alespon tu vybornou cokosku, kdyz ne alpske panorama za oknem.
V ramci ujizdeni na serialu CT Smysl pro tumor, jsem mnohem lepe chapala pocity Luka.
Jedna hvezda by sla dolu za nepochopitelnou linku adoptivnich rodicu a prodeje domu. Vyvazil to ale exkluzivni popis Svajcu a recept na echt Torte.

KnihoSny
12.02.2024 4 z 5

Tohle bylo opravdu moc milé čekala jsem nějaký velký zvrat ale díky bohu tam nebyl o to roztomilejši to bylo

Vjeerus
08.02.2024 4 z 5

Milá oddychová knížka s perfektní atmosférou. Opět mám chuť vyrazit někam do zahraničí, protože autorka nás zcela obalí krásou dané země a navodí chutě na místní kuchyni. Člověk by nečekal, jak moc si užije číst o každodenním životě bez nějakého velkého vzrušení a jen si užívat dovolenou.
Kniha nám dává možnost nahlédnout sami na sebe a trošku se zamyslet, co od života chceme a nechceme a jaký rozkol může působit vábení srdce a mozku, co se vztahů týče. Tyhle části mě baví a vždy se usmívám jak malá, když hrdinka konečně poslechne to srdce.
Bohužel co mi úplně nesedlo je romantická linka, což je u romantické knihy trošku úsměvné. Na můj vkus to bylo takové moc pohádkové, osudové a ve své podstatě bez práce. Ti dva si pomalu ani neřekli jména a už věděli, že si jsou souzeni a přes všechny překážky nepřekážky vše šťastně dopadne. Určitě takové vztahy jsou, budiž jim to přáno, ale mě v tomto ohledu chyběl ten náboj a jiskření z toho oťukávání a poznávání druhého.
Knihu jsem poslouchala v podaní Veroniky Lazorčákové a opět mohu jen kvitovat výběr interpreta, protože mi k postavám naprosto sedí a umí příběh krásně předat.

linda0534
07.02.2024 3 z 5

Cervena knihovna, ale mila a dobre napsana. Skvela oddychovka, ctena ve Svycarsku. Uzasne popisy krajiny, lyzovani a cokolady. Doporucuju na zlepseni nalady, okamzite vytvoreni chuti na cokoladu a vliti pozitivni energie do zil. Urcite zkusim dalsi knihy ze serie.

Ellkao
02.02.2024 4 z 5

Velmi milé čtení. Líbi se mi na Caplin to, že její příběhy jsou velmi jednoduché ale velmi dobře napsané.

alabra
21.01.2024 3 z 5

Knihy čtu kvůli zachycení atmosféry v jednotlivých destinacích, to se autorce daří. Ostatní záležitosti už považuji za slabší, prvoplánovost, předvídatelnost a až pohádkově jednoduchá zápletka, proto pouze tři hvězdy.

Niki.N
18.01.2024 3 z 5

Kniha se četla opět velmi dobře. Krásně popsaná krajina,vesnice a Míiny představy byly snadné si představit. V knize chybělo trochu více romantiky. Popisy o čokoládě jsou plus knize.

Didi15
15.01.2024 5 z 5

Přesně takhle si představuju svůj život, vlastnit někde v Alpách svůj malý penzionek :)))
Ale zatím co se týče těchto knih , se mi nejvíc líbilo v Kodani.

6Nikki6
09.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Příjemná oddechovka, ale sedla mi z knih které jsem od autorky četla asi nejméně. Na mě málo romantiky mezi hlavními hrdiny. Přála bych si víc projevů lásky a trochu vzrušení. Stále jsem čekala kdy na to dojde a ono nic

LuckaDea
06.01.2024 3 z 5

Kniha se čte moc dobře a prostředí v ní je opět výborně popsané. Zasněžené hory a vesnička, výborné vedlejší postavy, útulná chata a vůně čokolády. Prostě hezká a romantická oddechovka. Bohužel mně ale moc nesedly hlavní postavy (hlavně teda Mina). V průběhu děje se ale chování a vystupování hlavních postav začalo trochu lepšit, a já jsem začala přemýšlet, že dám knize vyšší hodnocení. Autorka pak ale začala až moc opakovat různé myšlenkové pochody hlavní hrdinky. To mi čtenářský zážitek zase trochu kazilo. Navíc je to pro mě zatím nejmíň uvěřitelný příběh, především kvůli konci, který se podle mě dal asi vyřešit trochu méně náhodně a více reálně. Proto dávám této knize 3,5 hvězdičky. Jsem ale ráda, že jsem si knihu přečetla, oddechovka je to vlastně příjemná.

Tamirai
02.01.2024 4 z 5

Prekvapivo príjemná a pekná časť, vzhľadom na nižšie hodnotenia. Pohybuje sa vždy pod alebo okolo 80 percent. No mne sa kniha páčila. Boli v nej veľmi pekné myšlienký krásne prostredie a aj Mina, aj Amélia boli veľké sympošky. Samozrejme aj Luke a ďalší :) . Na takú pohodovú chatu, akú mala Amélia by som moc rada išla a veľmi sa mi páčil aj jej prístup k ľuďom. Dobrý diel, fajn pohoda.

PájaHája
02.01.2024 4 z 5

Klasika. Od paní Caplin ani nic jiného nečekám. Pěkná romantická oddechovka s krásnou přírodou a čokoládou.

Áža707
31.12.2023 4 z 5

Rozhodně vás upozorňuji, že při čtení této knihy mějte připravenou horkou čokoládu a nějaké mlsání, protože budete mít strašně chutě.

Kniha je namluvená Veronikou Lazorčákovou a velmi dobře se to poslouchalo. Sice mám raději spíš mužské hlasy, ale i tohle bylo příjemné na poslech.

Příběh ubíhá velmi svižně a myslím, že se nudit nebudete. Najdete tam i vtipné hlášky, takže se pobavíte a sem tam i nějaké moudro. Nakonec přijde i větší zvrat (tedy dva, ale ten druhý mě asi nijak moc nezasáhl). Najednou jste na konci knihy a nevíte jak. Za mě doopravdy naprosto skvělá odpočinková kniha. Samozřejmě je to značně idealizované a pohádkové, ale rozhodně si nemyslím, že příběh může někoho urazit.

Hlavní postava je Mina a je to taková ta správná střela, která se jen tak ničeho nezalekne. Rozhodně jsem si ji oblíbila a musím říct, že i další postavy mi velmi sedly a doufám, že se s nimi ještě někdy někde potkám. Rozhodně chci někde postavu Christiana, protože byl úplně skvělý a takový milý ťuňta. Naopak musí říct, že mě strašně vytočil Bernhard (nevím, jak se to píše) a nechápu, jak po tom co provedl (i když jsou i horší), tak Mina chce, aby byli kámoši.

No a neodpustím si rypnutí držet rytmus na masáž srdce jen na "jedna & dvě" je za mě nejvíc největší nesmysl. A podle mě nedokáže udržet člověk správné tempo.

Knihu doporučím všem, kteří hledají něco velmi odpočinkového a lehce naivniho.

4/5

Štítky knihy

milostné romány čokoláda Švýcarsko romantika sýry lyžování

Autorovy další knížky

Julie Caplin
anglická, 1970
2018  81%Kavárna v Kodani
2020  83%Hotýlek na Islandu
2021  80%Chata ve Švýcarsku
2019  80%Cukrárna v Paříži
2019  83%Pekárna v Brooklynu

Kniha Chata ve Švýcarsku je v

Právě čtených33x
Přečtených2 327x
Čtenářské výzvě733x
Doporučených67x
Knihotéce666x
Chystám se číst612x
Chci si koupit214x
dalších seznamech26x