Romantické paběrkování

Romantické paběrkování https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434436/mid_romanticke-paberkovani-80f-434436.jpg 5 3 2

Na první jarní cesty si bude moci knihám nakloněný tulák přibalit do torny březnovou tiskařskou černí vonící Romantické paběrkování. Výbor starších i novějších textů Marko Čermáka - povídek a článků věnovaných trampskému dávnověku i současnosti, doplněný velkým množstvím autorových černobílých i barevných kreseb a fotografií vyjde u příležitosti osmdesátých narozenin M. Čermáka.... celý text

Přidat komentář

kuruteku
12.01.2021 5 z 5

Je to zvláštní - tak, jako zanikl svět trampů 30. let, zaniká svět trampů 60. let. Ale - opravdu zaniká? Opravdu nežije osadní život? Toulání lesy, zvláště v dnešních dobách mne pořád naplňuje optimismem. Markova knížka jen dodává, že je na nás mladších, abychom se k odkazu přihlásili a občas si u ohně zahráli i Askalonu, Rykatádo (píšu s y, protože ho Bob Hurikán věnoval sjednoceným libereckým osadám Rykatádo) a učili to i mladší. Před pěti lety jsem zase začal jezdit s teletem (i když takovým tím českým, bez kůže), tak třeba i na usárnu dojde ;-) Díky za ten pestrý svět bez falše!

hopla
04.12.2020 5 z 5

Bez patosu, ale přece jen smutné poskládané vyprávění o zanikajícím světě a životě lidí, kteří měli lidštější žebříček hodnot, než je dnes standardem. O těch, kdo nepotřebovali ve svém životě ke štěstí pohodlí a technické "vymoženosti" a dovedli se radovat a vzájemně potěšit prostými věcmi. Možná je tato civilizace ve svém vývoji na konci a nastane přece jen ještě doba, kdy se lidé začnou ke stylu života těchto trampů ještě rádi vracet. Přál bych i panu Čermákovi, aby se toho ještě dožil.