Román měsíce

Jennifer Probst

Aspen Lourdeová je pod tlakem, aby vydala další bestseller a dokázala, že její předchozí úspěch nebyl jednorázový. Má to však háček: proslavila ji kniha o zlomeném srdci, při jejímž psaní čerpala z vlastní bolestné zkušenosti. Momentálně však její pero žádné milostné eskapády nepohání a Aspen urychleně potřebuje inspiraci, aby měla co nabídnout nakladateli. Proto na léto utíká do Outer Banks s plánem prožít příběh, který stojí za to napsat. Brick Babel je snem každé spisovatelky milostných románů: lamač srdcí s divokou pověstí, krásný, náladový a notoricky nedosažitelný. Ještě že zlomené srdce je přesně to, co Aspen potřebuje.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2025 , Ikar (CZ)
Originální název: Book of the Month, 2024

Komentáře knihy Román měsíce

alzbeta4340
20.10.2025

Nebylo to špatné, hlavně se mi líbila zajímavá zápletka o překonávání autorského bloku pomocí prožití nešťastné lásky. Láska se nakonec ukázala jako šťastná, ale i tak je ten nápad docela originální.

havrmoni
02.10.2025

(SPOILER) Od autorky jem četla hezčí. Tedy pro mě, můj pocit jak to na mě působilo. Příběh byl pěkný i postavy. Líbilo se mi, že Brick jí hned neodpustil, to bylo pro změnu fajn. Jen mi to někdy přišlo zdlouhavé a proto jen 4*. Co mě však zaujalo byla reakce jeho kamaráda a její sestry při seznámení. Taky jste měli dojem, že je za tím příběh?? Já doufám, že ano a že brzy vyjde.

selmickae
28.09.2025

(SPOILER) Styl psaní autorky se mi líbí, stránky rychle utíkaly, četla se lehce. Brick je snem asi každé ženy a je to tak krásně nereálné v běžném životě někoho takového potkat, jak je nádherný, dokonalý, každým coulem gentleman, ikdyž na oko bručoun aby odradil sexuchtivé dámy. Ale jako únik před běžnou realitou za to stojí. Sice mě Aspen šla na nervy, jak strašně tlačila na pokračování i za cenu zničení všeho co spolu měli, ale to bylo smyslem knihy, vím. Normálně bych jí pleskla, ať se probere a být Brickem, asi bych ji šanci nedala. Ale happyend fajn :)

Mandlevest
20.09.2025

Další dovolenková romantika, tentokrát od Jennifer Probst a to je moje oblíbená autorka. Její knihy, zejména romanticko rodinné příběhy mám ráda. A taky její ( a Rebeccy Serle) knihy z Itálie, mě tak navnadily poznat pobřeží Amalfi, že jsem se tam vypravila na jednu z prázdninových cest a byla nadšená. A i tato její romantika je fajn, na čtení na dovolené jako dělaná. Úspěšná spisovatelka Aspen hledá klíč k tomu, aby překonala pocit vyhoření a její nový román, který musí napsat, se po dvou méně úspěšných knihách stal opět bestsellerem. Cesta, kterou zvolí je dosti zvláštní, ale je plná pěkně popsaných i humorných situací, u kapitoly s autogramiádou jsem se fakt zasmála. Je to romantika, kterou mám ráda, sympatičtí hrdinové, nedokonalí, ale uvěřitelní a tak jak to Jennifer umí, je tam dost zajímavých vedlejších postav, který děj zpestří. Je to první díl ze série, ráda bych si přečetla i pokračování o Sierře. Ale i autorčina "italská" série zůstala na půl cesty, romány z prostředí jezera Como a Sicílie již v češtině vydány nebyly a začaly vycházet knihy z jiných sérií, čemuž moc nerozumím. Pěkné, odpočinkové, nenáročné čtení s milým koncem, který se mi líbil. Pro tuto autorku mám prostě slabost a obálka je kouzelná, povedla se o dost více než ta původní:-).

monika0181
11.09.2025

Na zadek jsem si nesedla. Jiné knihy autorky se mi líbily více.
Ale je to velmi slušné prázdninové čtení. Rozhodně mě to neodradí od dalších knih JP.

lusitta05
06.09.2025

Nebolo to zlé, ale ani som nebola nadšená z tohto príbehu. Pred rokmi som úplne hltala od tejto autorky série Hledání aj Manželství s miliardářem, a tieto novšie knihy mi akosi nesedia. Niečo tomu skrátka chýba. Brick sa mi páčil, úplne môj typ :) , ale Aspen mi išla trochu na nervy a tá jej tvrdohlavosť ma vytáčala.

Ivuska.09
03.09.2025

I mně se příběh moc líbil. Chválím zvolený námět: knižní branže, láska, zklamání atd. Spousta situací, kterým spisovatelé nejspíš skutečně čelí. A pak romantická linka – promyšlená, čtenáře osloví. Líbilo, bavilo, doporučuji!

kanitsuj
26.08.2025

Moje první Jennifer Probstová a rozhodně ne poslední. I když je zápletka trochu neuvěřitelná a je zřejmé, jak to celé dopadne, k hrdinům jsem si vytvořila vztah, fandila jim a těžko je opouštěla.
A hvězdičku navíc přidávám za krásný popis milostných scén:-)

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: