Román Manfreda Macmillena

Román Manfreda Macmillena https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70299/bmid_roman-manfreda-macmillena-I6u-70299.jpeg 4 20 3

Romány tří mágů série

< 1. díl >

Romány tří magů I. Vypravěč příběhu se sbližuje s dekadentním dandym, šlechticem Manfredem Macmillenem (zjevný homosexuální podtext se autor ani nepokoušel příliš skrýt). Manfred je stíhán vizemi, podle nichž je jedním z mnoha převtělení dávno zemřelého mága, hraběte Cagliostra. Putování po Cagliostrových stopách jej zavede do Prahy, v jejíchž tajemných uličkách a kostelích pátrá také po tajemném cizinci Walteru Morovi, který je možná rovněž inkarnací starého mága, nebo Manfredovým stínovým alter ego. Přestože je nadpřirozeno mnohem více tušeno než opravdu prožíváno, je kniha pozoruhodná pro svůj poetický styl a autorovu schopnost evokovat duch magického města. 3. vydání... celý text

Přidat komentář

FemmeFragile
04.04.2017 3 z 5

Román Manfreda Macmillena je bezpochyby pozoruhodným českým literárním počinem. Pravda, není šálkem kávy každého čtenáře... Četba této knížky je poměrně náročná, je potřeba jí věnovat hodně času a hlavně chuti číst mezi řádky. Nicméně pozornému čtenáři může poskytnout mnoho, hlavně nezapomenutelný estetický dojem, hlubokou sondu do složitosti lidské duše a bytí. Příběh sám o sobě je jen vedlejší. Můžu na tomto místě slíbit, že vydržíte-li číst až do konce, bude vás polovinu času mrazit v zádech, nikoli kvůli příběhu, nýbrž díky mistrnému stylu, kterým Karásek ze Lvovic vládne. Máte-li rádi literaturu vysoké úrovně, homotextuální motivy, dekadentní styl i způsob života a hlavně zbytek Karáskova díla, pak račte býti vítáni v temném světě Manfredově!

ZuzanaMrh
25.08.2013 4 z 5

Zvláštní dílko... pro mě ne příliš čtivé, přesto zajímavé. Děj, dá-li se to tak v tomto případě říci, podivně plynul jakoby ve snách či horečce, zdánlivě bez začátku a bez konce - a není to myšleno jako negativum. Není důvod litoval času stráveného nad touto knížečkou, je skutečně velmi malá, přesto si nejsem jistá, že budu mít někdy odvahu vrátit se k ní znovu.


Kaženka
23.11.2010 3 z 5

Tato kniha ve mě vyvolala dost rozporuplné pocity. Na jedné straně tu je příběh sám, jeho mysteria a magické motivy, stylově výrazové vyprávění, atmosféra podmaňující si čtenáře. Na druhé straně jsem cítila, že do této knihy nemám co se dívat. Myslím jako žena, ne jako čtenářka. Nicméně tato informace na mě občas z knihy vykoukla a nebylo mi to zrovna příjemné. Ráda bych znala názor nějakého muže.