Římská msta

Římská msta https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12120/bmid_rimska-msta-QRM-12120.jpg 4 22 3

Roma Sub Rosa série

< 2. díl >

Detektivní román z antického Říma zachycuje vyšetřování vraždy v patricijské vile v Neapolské zátoce za doby Spartakova povstání. Z vraždy ve vile jsou podezřelí dva zmizelí otroci a jak odpovídá starému právu, chce majitel usmrtit všechny domácí otroky bez rozdílu, pokud se nenajde skutečný pachatel. Vyšetřovatel má málo času a tak se dostává do nebezpečných situací, vraha se mu však podaří objevit včas. Hromadnému trestu otroků tak zabrání, ale jejich vyhnání z domu se mu zabránit nepodaří.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Arms of Nemesis , 1995


více info...

Carmen13
Carmen13
04.05.2019 4 z 5

Ze začátku mi přišel autorův styl silně podobný L. Davis, což mě poněkud otrávilo, ale naštěstí se to pak zlepšilo. Samotný detektivní příběh mi připadá spíš jen jako taková nedůležitá kulisa popisu života jednotlivých postav, nicméně nakonec se vraha přece jen dočkáme :-) Jen mě poněkud zaráží, že na jednu stranu se vyšetřovatel pořád děsí, jak má hrozně málo času a na druhou stranu tráví celé dny v lázních a v posteli a spí jako dřevo :-)

Richie1
Richie1
01.06.2017 4 z 5

Velmi povedený historický román z období konce římské republiky - v době, kdy vrcholilo Spartakovo povstání. Zajímavá detektivní zápletka dává rámec celému přípěhu, v kterém nás hlavní hrdina provede římskou společností od bezprávných otroků až po patricijskou nobilitu.
Steven Saylor je (na amerického spisovatele) velmi dobře připravený na kvalitní historickou prózu - jeho další román s Gordianem Hledačem jsem přečetl s chutí. 85%


DooFooS
DooFooS
26.02.2014 5 z 5

Detektivní zápletka posazená na historických faktech je něco, co mě vždy přitahovalo a pokud je to dobře a poutavě poskládané, tak, jako u této knihy, pak jsem obětí nutkavosti číst a číst a číst až do ouplného konce a pak hned pokukovat po dalších knihách autora. Je to má první kniha od Stevena Saylora a zdá se, že jsem pohlcen stejně, jako po přečtení první knihy od Vlastimila Vondrušky. Jen jedno si ještě nedopustím, za zdejší popis knihy bych někoho vytahal za uši a klidně i distributora, pokud je to jeho práce, páč veškeré napětí z toho, jaký úkol na hlavní postavu čeká a jak to všechno dopadne, je to tam. Celou knihu vám zbývá už jen otázka: Jak se to semele, aby to tak dopadlo?

Štítky knihy

Řím starověk starověký Řím

Autorovy další knížky

Steven Saylor
americká, 1956
1999  85%Římská msta
2003  74%Mlhavá věštba
1998  80%Římská krev
2018  82%Caesarův trůn
2006  78%Hříšné město

Kniha Římská msta je v

Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce33x
Chystám se číst7x