Trochu jiná slečna Bridgertonová

Trochu jiná slečna Bridgertonová https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429952/bmid_trochu-jina-slecna-bridgertonova-8V2-429952.jpg 4 296 57

Rokesby série

< 3. díl >

Poppy Bridgertonová je energická mladá dáma s jasnými názory a s dobrodružnou povahou. Z pohledu společnosti má věk na vdávání, a tak by si co nevidět měla najít nápadníka. Jenomže Poppy se rozhodne, že její nastávající musí mít stejné zájmy a podobně dobrodružnou povahu jako ona. Zdálo by se, že na tom není zas tak nic divného. Problém však je, že žádný z jejích londýnských nápadníků tyto požadavky nesplňuje. Při návštěvě svých známých v Dorsetu objeví Poppy při průzkumu pobřeží skrytou pašeráckou jeskyni. Její radostné vzrušení se však velice rychle změní ve zděšení, protože narazí i na pašeráky, kteří ji bez okolků zajmou. Svázanou a s roubíkem ji zanechají přímo v kapitánově kajutě. Jaké je poté překvapení kapitána Andrewa Jamese Rokesbyho, když najde Poppy ve své kajutě. Kapitán tajně přepravuje pro britskou vládu citlivé dokumenty a právě ho čeká nebezpečná plavba do Portugalska, když se u něj neplánovaně vyskytne úplně cizí žena. Co s ní? Nedá se nic dělat, Poppy musí s nimi. Během cesty po moři se mezi Andrewem a Poppy odehrává válka slov, která však postupně přechází v něco víc. Poppy však netuší, že Andrew má tajemství.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Other Miss Bridgerton , 2018


více info...

Přidat komentář

Audrina
27.08.2023 5 z 5

Z celé série se mi třetí díl zatím líbil nejvíc. Možná to bylo i tím, že se děj odehrával v jiných kulisách než běžné historické romance. Je jisté, že Quinnová tento typ romantických oddechovek umí víc než dobře, takže pokud hledáte program na upršené nedělní odpoledne, s jejími knihami nešlápnete vedle.

whiolet
30.06.2023 4 z 5

Velmi čtivá oddechovka.
Pokud chci něco nenáročného, milého se sympatickými postavami Quinnová ke jasná volba a ani tady mě nezklamala.
Věřím, že si hlavní hrdiny zamilujete,tak jako já a výlet do Portugalska taky oceníte.


Hypatia1010
14.06.2023 4 z 5

Opět čtivě psaný příběh z pera této známé autorky. Prvním dílům série o rodině Bridgertonových se sice nevyrovnala, ale i tak jsem si čtení velmi užívala. Poppy si mě získala svou zvídavostí, inteligencí a odvahou. A Andrew byl džentlemen každým coulem, přestože se snažil zpočátku vzbuzovat dojem opačný. Jejich rozhovory jsem si opravdu užívala.
Ačkoliv jinak byl děj vcelku předvídatelný a konec zvlášť, příběh se mi líbil, takže dávám čtyři hvězdy.

vcielka
28.05.2023 4 z 5

Hrdinovia boli roztomilí, aj keď musím pripustiť, že Andrew v prvom diele mi učaroval oveľa viac. Asi mi tu ten Andrew trochu chýbal

saez
15.05.2023 5 z 5

Odpočinkově mile nenáročné, hlavučistící, navozující stav pohody.

jitka_dankova
24.04.2023 4 z 5

Oddechový idealizovaný sladký romantický příběh pro nenáročné čtenářky. Ano, tohle není žádné terno, co se týká akčních zvratů a ani hrdinka není takový dobrodruh, jaký bývají ženy v jiných knihách. Prostě náročné čtenářky budou zklamané. Tohle je totiž knížka, kterou si čte naprosto vyřízená a unavená žena jen tak k večeru před usnutím. Hlavní postavy nejsou nějací odvážní tvůrci dějin, ale prostí dva lidé, kteří se nakonec chtějí usadit a mít rádi. A někdy je kouzlo právě v té obyčejnosti a určité touze po ní. Pokud nemáte přehnaná očekávání, kniha vám bude hezky plynout a zpříjemní večer.

Knihožroutka23
23.04.2023 4 z 5

Super kniha, začátek mě moc bavil. Konec mě trochu zaskočil ale bylo to velice fajn čtení:)

miruska1
24.03.2023 3 z 5

Začátek super. Milujem tie dialogy, ale tu ich bylo až moc, už to nebylo zábavné ale otravné - půlka knihy sa odehrává v jedné místnosti, takže v podstatě jen kecaj. A pak šup, šup rychlá zápletka a konec. Podle mňa nejhorší kniha této autorky..

Pedruska01
10.02.2023 4 z 5

Na další prequel jsem se těšila, a to z mnoha důvodů. Nikoho už nepřekvapím tím, když zmíním, že se to rychle a dobře četlo. Autorka má velmi povedený styl, který se mi dostal pod kůži a vyhovuje mi. Všimla jsem si, že v některých knihách je jednodušší a v jiných trošek těžší, respektive především se jedná o popisy. Zrovna v této se těm popisům věnovala dostatek, a tak mi to místy přišlo zdlouhavé a měla jsem dojem, že se k tomu hlavnímu - velkému sblížení hlavních hrdinů ani nedostaneme. Za mě vada na kráse.
Hlavní hrdinka Poppy zněla vcelku zajímavě. Nebojácná, chytrá, zvědavá a učenlivá děvenka, která by si nejlépe dělala všechno po svém. Měla jsem ji celkem ráda, ale asi jsem od ní drobátko čekala více. Akce, vzdoru, brblání a tak. Nejsem z ní zklamaná, to zase ne, i tak se mi líbila. Ale musím ji očernit tím, že ji mám za viníka těch nepodstatných popisů. Bylo však zajímavé zjistit, jak je vlastně rodina Bridgertonů rozvětvená, obrovská a možná i propletená. Každopádně celkem ráda jsem ji sledovala a nic výrazného bych ji nevytkla.
Druhý hlavní hrdina Andrew - na toho jsem se opravdu moc těšila, protože se mi líbil už v prvním díle, kde jsem si ho dost oblíbila. Měla jsem ho opravdu hodně ráda, proto mě vlastně překvapilo, že nepředstavoval víc akce, bez ohledu na její směr či zájem. Trochu mě to zamrzelo, to prostě přiznat musím. Čekala jsem toho podstatně víc, alespoň mi to min. ten první díl přisliboval. Vtipálka, neposedu, ale jinak skvělého chlapa. Jenže nic moc. Ale zase měl momenty, kdy byl zlatý, až jsem se musela usmívat. I jeho rodina Rokesbyů se mi líbí svou velikostí a pevností.
Co se týče jejich vztahu, vypadalo to slibně. Hned zkraje, takové to malé hate-love, ale velmi brzy to pominulo jako by to ani nebylo, dlouho to stagnovalo a konec se mi v tom hlubokém zamilování zase zdál velmi uspěchaný. Jako jo, něco mezi nimi bylo, o tom žádná, ale čekala jsem větší chemii a vzrůšo. Místy to nevypadalo přirozeně a jak jsem již zmínila, bylo to i uspěchané. Těch opravdu hezkých momentů bych asi spočítala na prstech jedné ruky. Romantická duše plakala.
Děj příběhu nebyl obecně špatný, vcelku dost dobrodružný. Zdálo se mi, ale to bylo díky těm popisům, drobátko zdlouhavý, méně romantický a opravdu uspěchaný na konci. Asi prostředí kajuty lodi anebo samotná plavba není úplně to pravé, když se nic velkého neděje, v tomto podání. K jednotlivým krokům nemám pořádně co říci, nic závažného mi nejspíše nevadilo. Líbila se mi postava Billyho. Musím pochválit samotný epilog, což se zase tak často nestává. Bylo to sladké klišé, ale bylo to moc hezké. Tam jsem viděla tu romantiku, tu lásku, to krásné. Paradoxně snad nejlepší moment z celé knihy.
Kniha se mi i přes ty výrazné nedostatky líbila, bohužel však méně než jsem čekala a než ostatní dosud přečtené díly. Když to shrnu, četlo se to dobře a drželo si mě to, vyloženě mě to nenudilo, ale nebylo to úplně ono. Všimla jsem si, že se v této sérii opakují jisté prvky – osudy nebo i jména. Jako by autorka už neměla fantazii. Byl to takový slabší článek v mnoha ohledech. Postava Andrewa mě mírně zklamala, a tak jsem se na něj těšila. Těch zklamání je bohužel více. Však v rámci celé série bych i doporučila. Brát však s větší rezervou - nejspíš autorka neměla "svůj den", když to dávala dohromady. Nápad dobrý, potenciál to mělo, ale nebylo to až tak dobře zpracováno. Možná si ukousla velké sousto. To hodnocení mě hodně mrzí, tohle jsem tak nějak nečekala. Když o tom přemýšlím, budu muset ještě snížit. Dávám tomu tak 3,5*. Průměr je trochu bída, ale mělo to světlé momenty, takže lepší průměr. Fakt mě to mrzí, ale doufám, že závěr této série dopadne lépe, alespoň v mých čtenářských očích. :)

Katt15
18.01.2023 4 z 5

četlo se samo, taková oddychovka

Monik91
07.10.2022 4 z 5

Súhlas s mnohými komentármi, ktoré to tu presne vystihujú.Hlavní hrdinovia fajn, sympatickí. Vtipné dialógy medzi nimi, len na môj vkus až príliš sa rozprávali. Prvá polka podobne ako predchádzajúca časť sa odohráva v jednej miestnosti.Druhá časť už bola živšia s trochou akcie aj keď dosť tlmenou. Ako pri predchádzajúcej časti, tak aj teraz to má nábeh na poriadny dej, ale autorka to necháva v jednoduchej rovine čo je škoda.

PetkaS.
26.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle mě po velmi slabém druhém dílu této série zase bavilo. První díl byl o kousek lepší, ale slovní přestřelky mezi Poppy a Andrewem byly povedené a opět to byl neotřelý příběh s jasným koncem (= happyendem) od začátku, nicméně to všichni u knížek této autorky vědí a očekávají. Trošičku mi přišel useknutý konec - uměla bych si představit více rozvedenou cestu Poppy zpátky do Anglie, stejně tak jako osvobození Andrewa ze zajetí a následné vysvětlení událostí rodině. Celkově je tohle ale opět velmi povedený díl.

LenaWirus
19.08.2022 3 z 5

První díl prequelu byl stále nejlepší, ačkoliv příběh Poppy mě zase bavil víc než příběh Cecile z druhé knihy. Andrew byl samozřejmě dokonalý, jenom jsem doufala v trochu větší interakci mezi nimi. S koncem jsem byla spokojená - konečně zajímavé ukončení bez otevřeného konce ( nemyslím v porovnání s ostatními Bridgertonovi, nýbrž s dnešními knihami obecně).

cérka
14.08.2022 3 z 5

Tentokráte mi to přišlo neskutečně zdlouhavé a místy nudné. Zřejmě díky skutečnosti, že se velká čas děje odehrává na lodi, kde se téměř nic neděje. Škoda, že je pobytu v Portugalsku věnována tak malá část příběhu a akčnější scény jsou utnuty hned v počátku. Andrew a Poppy by si zasloužili trochu více, než jen pořád dokola omílat fráze. Asi jsem očekávala, že se Poppy bude v osvobození Andrewa více angažovat (a k Poppy by se to i hodilo).
Prostě mi tyhle prequely vůbec nesedly a ani zdaleka mě nebaví tak jako série Bridgertonovi.

Sladký konec je u těchto knih povinností a já se na ty epilogy prostě těším. Takže vlastně jen díky němu, je to dnes za 3* (bez něj za 2*).

Andynka
09.08.2022 5 z 5

Po delší odmlce jsem se konečně vrátila zpět k téhle skvělé sérii.
A ani tento díl mě nezklamal. Opět se odehrává v jiném prostředí, což je prostě skvělé osvěžení po tolika prectenych knihách ze světa Bridgertonu a Rokesbyu. Tyhle prequely mám moc ráda. Jsou tu nové postavy, tedy máte zase co noveho objevovat. A zvlásť v tomhle díle, jsou to moc sympatické postavy se správným smyslem pro humor.
Takže jako vždy, já jsem moc spokojená.

Petra186
31.07.2022 3 z 5

Příběh se odehrává především na lodi, což mě moc nebavilo. Bylo to dost předvídající.

Sansli
28.07.2022 4 z 5

Po nadšených doporučeních, že tohle je asi nejlepší díl z prequelů Bridgertonových jsem trochu čekala něco víc, ale vzhledem k tomu, že tohle je vlastně můj první přečtený prequelový díl z této série, tak to vlastně nemohu zatím úplně posoudit.
Zklamaná jsem ale ani tentokrát nebyla. Ono to vlastně ani nejde:) Tentokrát bylo moc příjemné podívat se s hlavními hrdiny jinam než do konvencemi svázané staré dobré Anglie. Prostředí lodi a Portugalsko bylo příjemným osvěžením a Poppy a Andrew neměli chybu. Ty jejich rozhovory, výměny názorů a popichování jsou opravdu tím nejlepším z celého příběhu.
Tak co ještě dodat. Opravdu mě to spletité propletení příbuzenských vztahů navnadilo pro přečtení dalších příběhů. I když upřímně přiznávám, že jsem se nejprve nechtěla už do dalších pouštět, protože koho baví číst pořád dokola téměř to samé? Ale na druhou stranu, pokud si chcete někdy odpočinout, tak se tyhle příběhy opravdu hodí.

padajicidvere
09.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Naivní čtení pro oddech, proč by ne. Letmý pohled do Portugalska byl moc příjemným osvěžením. Nicméně finální trapas ve dvojitém zajetí byl už i na mě moc.

Gilnien
09.06.2022 5 z 5

Moje první kniha mimo sérii Bridgertonovi a hned docela pecka, i když jsem si musela zvyknout, že se děj odehrává mimo Anglii. Těším se další.

Sabča92
03.05.2022 4 z 5

Toto bylo mé druhé setkání ze čtyř s Rokesby a je to boží. Trojka není tak boží jako dvojka, ale přesto potřebuju všechny díly z této série. Trochu jiná slečna Bridgertonová se ze tří čtvrtin odehrává na moři. Hrdinky ze série Rokesby jsou jiné, než slečny z Bridgertonových. Mají totiž daleko víc kuráže, nebojí se tasit ostré drápky nebo lokty, mají ostřejší jazýček a jejich dobrodružství jsou zkrátka cela odlišná, než jaké se odehrávají slečnám v původní sérii. Hrdinové jsou téměř celou knihu spolu, mají spoustu dialogů, seznamování a jejich vztahy se budují postupně. Navíc je potkává i nejrůznější dobrodružství. Trochu jiná slečna Bridgertonová pluje několik týdnů s posádkou kapitána Andrewa, a postupně se se všemi sbližuje. Na pevnině potom nastává velké dobrodružství.
O něco méně slabší než Falešná manželka, ale pořád skvělé. Za mě mohla být kratší první část, a raději bych prodloužila druhou část.