Skandál na spadnutí

Skandál na spadnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468105/bmid_skandal-na-spadnuti-KbH-468105.jpg 4 266 50

Rokesby série

< 4. díl

Pověst Georgiany Bridgertonové je v troskách. S mužem, který ji unesl kvůli věnu, strávila nějaký čas bez gardedámy a nikdo nevěří, že si uchránila svou nevinnost. Teď má jen dvě možnosti – buď si toho ničemu vzít, nebo se nikdy neprovdat. Kmotr Georgiany, hrabě Rokesby, soused rodiny Bridgertonových, poručí svému nezadanému synovi Nicolasovi, aby Georgianu požádal o ruku. Ten je nejdřív v šoku, ale nakonec to pro mladou ženu udělá. Ona ho nejprve odmítá, nakonec však se sňatkem souhlasí a oba odjíždějí na líbánky do Skotska. Může však v manželství z rozumu vzplanout osudová láska?... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

First Comes Scandal , 2020


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
14.04.2024 4 z 5

Až na pár hluchých míst cestou do Skotska je to hezké a romantické čtení.
Georgie je skvělá a Nicholas prostě úžasný. Pěkné bylo i jejich společné objevování erotické stránky manželství. Působilo to přirozeně.

Janča1532
11.02.2024 5 z 5

Kniha se četla velmi dobře.Bavila mě.Velmi rychle k sobě dva mladí lidé našli cestu. Ze začátku se navzájem odmítali, ale pak se rozpoutal krásný příběh.


Audrina
12.10.2023 4 z 5

Milá kniha i příběh. Všechno to plynulo, nebyl tam žádný velký zvrat, takže nečekejte přehnané drama. Na víkendové odpoledne ale ideální, pokud chcete něco oddechového. Trochu mi vadilo, že se láska mezi hrdiny vyvinula opravdu velice rychle, ale je to červená knihovna, takže to autorce odpustím

Maki21
15.08.2023 5 z 5

Pěkná kniha, žádné velké zvraty ale příjemně odpočinkový příběh. Za mě moc pěkně udělán závěr který vše tak pěkně ukončí.

vcielka
31.05.2023 5 z 5

Bolo to milé. Kto však čaká nejakú akciu alebo príbehové zvraty, nedočká sa. Príbeh je jednoduchý a priamočiary s veľmi predpovedateľným dejom. Celé je to postavené na konverzácií a myšlienkach hlavných postáv, ktoré merujú výhradne na seba navzájom. Obaja hrdinovia sú pokojný a taký je i celý príbeh. Napriek tomu sa to dobre čítalo.

saez
22.05.2023 4 z 5

Prima čistička hlavy. :-)

miruska1
31.03.2023 2 z 5

Začátek super, ale potom.... Prostě ma to nezaujalo

rampapa
27.03.2023 5 z 5

Moc krásný příběh o lásce. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku a knížky z touto tématikou.

helenkan
19.03.2023 4 z 5

Opět jsem se bavila a užila si další dobrodružství ze série Rokesbyových a svým způsobem i Bridgertonových. Všechny tyhle příběhy jsou přesně takový správný oddechovky u kterých člověk opravdu ,,vypne".

Pedruska01
11.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Dostala jsem se k poslednímu dílu této série, respektive na konec takového čtecího maratonu, který jsem si z toho udělala. Četlo se to velmi rychle a dobře. Jedná se o příběh, který je milý, oddechový a čtivý. Rozhodně není nutné u takové četby nijak přemýšlet. Autorka oplývá stylem, který mi dost sedí a vyhovuje - je v tom lehkost, vtip i střídání pohledu obou hlavních hrdinů. Zároveň však musím říci, že mám dojem, že se sama navzájem tak nějak vykrádá. Buď jmény anebo povahovými rysy u hlavních postav. Bylo to i u předchozích dílů, ale tady to bylo asi v nejvyšší míře. Zvláště, když se pak jedná o dvě takřka navazovací série, tak mi to přijde trochu zvláštní a upřímně tomu nerozumím. Jinak jsem ale s autorkou spokojená.
Hlavní hrdinka Georgie byla fajn, a tak jsem si ji velmi rychle oblíbila. Hned na úvod mi ji bylo líto, protože ještě ani nezačala a už musela skončit. Ta doba pro ženy byla opravdu krutá, a to více směry. Hrdinka byla chytrá a dost zvídavá, možná lehce emotivní, s ne úplně výborným zdravotním stavem, ale nic extra v ní zase nebylo. Nebylo to špatné, zdála se mimořádně obyčejná a vlastně byla vtipná. Hrozně mě pobavila ta scéna s jejím kocourem Hlavounem. Taky musím zmínit, že jsem mohla nahlédnout do mládí samotné Violet Bridgertonové a jejího manžela Edmunda, včetně jejich prozatímních třech malých dětí. Bylo to milé a byla to pěkná ukázka propojenosti dvou knižních sérii. Celkem paradox, že ona svou knihu neměla.
Hlavní hrdina Nicholas byl milý mladý muž, student medicíny. V předchozích knihách jsme se o něm absolutně nic nedozvěděli, jelikož byl věčně mimo dění. Byla to trochu škoda, ale o to více jsem se na něj těšila a byla zvědavá. Jedná se o nejmladšího syna rodu Rokesby, který hned zkraje dostal pořádný úkol, ze kterého nebylo možné se vyvázat - no neměl to taky lehké. Líbil se mi a bavil mě. Měl charakter a srdce na pravém místě, proto mě nijak nepřekvapil vývoj událostí. Líbilo se mi, jak se Nicholas choval k lidem, kteří potřebovali lékařské ošetření. Ještě ani lékařem nebyl, ale všeho nechal, bez ohledu na situaci a utíkal se postarat. Překvapil mě taky jeho stav, ale bylo to milé leč velké překvapení, na dospělého muže. Však i výjimky jsou a je to dobře.
Ti dva se mi líbili, vycházeli spolu, šlo jim to. Bavili mě vtipem a líbili se mi svým chováním. Jenže nic z toho nebylo z pozice milenců, ale pouze jako přátelé. Dost k tomu směřovalo, přeci jenom znali se od dětství a já u nich tu potřebnou chemii prostě neviděla a necítila. Tady se ten přerod opravdu nekonal. Přátelství měli krásné, ale jinak... no, tady to pokulhávalo. Ale zase si říkám, že je obecně hezčí a lepší pořádné, pevné přátelství než prchavá láska. Romantická duše byla mírně zklamaná, ale z druhé strany se mi to moc líbilo, alespoň ta myšlenka.
Jednalo se o příběh toho jednoduššího typu, kde je trocha akce na začátku a pak nic. Ne, že by se člověk nudil, to ne, ale moc akce tam skutečně nebylo. Nápad to byl obecně velmi dobrý, protože začátek - odhalení záměru a následná hádka - se mi velmi pozdával, jenže mám pocit, že se to ve finále nepovedlo - k závěru/pocitu, který měl navodit. Však za mě převažuje dobré zdání.
Líbilo se mi to a dokázalo mě to rozesmát. Bavilo mě to a nenudila jsem se, vlastně jsem knihu skoro nemohla odložit. Nebyl to rozhodně žádný top strop, ale bylo to hezké, milé. Romantiky, té pořádné, jsme nedosáhli, ale to zas tolik nevadí. Opravdu. I tak mohu knihu doporučit a nebojím se i přes to všechno hodnotit vysoce. 4,5* tomu dávám určitě. :)

Lena79
31.12.2022 2 z 5

Bohužel mi nezbývá nic jiného, než přiznat, že jsem se moc nebavila. Příběh mi přišel napsaný jakoby v jedné lajně. Žádné závratné události se nekonaly, jako bych četla paměti po třicetiletém manželství. Škoda.

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Bridgertonovi jako vždy nezklamali

JanaOndus
15.12.2022 2 z 5

Na mna to posobilo akoby to ani nepisala Julia Quinn…

Petass
12.11.2022 4 z 5

Červená knihovna, jednoduchý příběh, očekávaný závěr... A stejně mě Julia donutila číst ji do dvou do rána! Omylem jsem začala čtvrtým dílem, ale nejspíš to ničemu nevadí.

PetkaS.
05.09.2022 4 z 5

Tento díl mě nenadchl tak jako první a třetí v této sérii, ale pořád se to četlo moc dobře. Opět originální příběh, tak jako všechny v této sérii, napsaný čtivě a s některými velmi vtipnými pasážemi.

LenaWirus
20.08.2022 2 z 5

Tento díl byl z prequelové série ten nejslabší - upřímně mě ani moc nebavil. Na Nicholasovi a Georgianě nebylo vlastně nic zajímavého a v knize se ani nic moc nedělo. Za mě spíše zklamání.

Petra186
31.07.2022 3 z 5

Červená knihovna, chyběl mi nějaký nápad, ale četla se dobře

Lee7
28.07.2022 4 z 5

Díl byl skvělý, mě se líbí, že nezapomíná i na ostatní z rodiny a je o nich lehká zmíňka. Vtipný, svižný příběh, který mě pobavil u dnešního výletu. Doufám, že stále není poslední :)

PerlaZP
24.07.2022 3 z 5

Hezký příběh, ale bohužel krátký. Knížka se četla celkem dobře, ale chyběla mi zde nějaká pořádná zápletka...
Nejzajímavější částí celého příběhu byl, asi kocour Hlavoun...
Knížce dávám tři hvězdičky a pevně věřím, že nějaký další díl bude, alespoň trošku povedenější, než-li tento...

Gilnien
11.07.2022 4 z 5

Bylo to dobré, ale romantika se moc nekonala, což byl pravděpodobně autorčin záměr. Na příběhu mi přišlo něco povědomého a známého z mého života. :-)