Rok v pohádce

Rok v pohádce https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458317/bmid_rok-v-pohadce-MoC-458317.jpg 5 32 12

Rok na… série

>

"Pěkný den, moji milí! Jmenuju se Ježibaba a mám velkou radost, že jste k nám přišli na návštěvu. Kouzlenka vám vyčaruje čaj i výtečnou bramboračku. A určitě si nenechte ujít ani Bábinčiny dobroty. S Dobrodouškem zažijete spoustu legrace a s Vodníkem nahlédnete pod vodní hladinu. Ale pozor na Raráška, ať vám nevyvede nějakou lotrovinu. Jestlipak vás někdy napadlo, jak by se žilo v pohádce? Co asi dělá taková Karkulka, kouzelník, vlk, trpaslíci, drak nebo princezna po celý rok? Vydejte se s námi na neuvěřitelnou cestu plnou překvapení a neobyčejných setkání s pohádkovými hrdiny: pážetem Kratochvílem, vílou Květinkou, Chobotosaurem a Dráčátkem. Rok v pohádce obsahuje dvanáct dvoustran, přičemž každá z nich vyobrazuje jeden měsíc roku. Na začátku knihy se seznámíte s jejími hrdiny a na konci si zahrajete zábavnou hru. Knížku si můžete prohlížet celé hodiny. Procvičíte si při tom postřeh, vyprávění příběhů, ale hlavně se výborně zabavíte. Pro všechny milovníky Roku v lese. Protože není les jako les — tenhle je pohádkový! "... celý text

Literatura naučná Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Host
Originální název:

Rok w krainie czarów , 2017


více info...

Přidat komentář

Mrs.Depp
16.11.2023 5 z 5

Nádherná knížka, které jsem se dlouho snažila odolat, protože naše malá má teprve 5 měsíců, ale stejně jsem dlouho odolávat nevydržela a koupila ji. Už teď vím, že jsem udělala dobře, naše princezna si ji se zajmem se mnou prohlíží, takže opravdu zaujme i ty nejmenší děti a zároveň i dospěláky. Navíc je to leporelo, takže ji děti jen tak nezničí. Chystám se postupně dokoupit i další díly ze série, jen mě trochu mrzí, že jsem pro začátek nevybrala třeba Rok v lese nebo na horách. Tento formát, kdy sledujeme postavy postupně během celého roku se mi moc líbí a už se těším, kolik zábavy si s knížkou užijeme.

matousHU5M
10.10.2023 5 z 5

Skvělé velké obrázky, na každé stránce máte najít obra, já si nad tím lámal hlavu ani nevím jak dlouho.


Péťa Z.
18.09.2023 5 z 5

Roztomilé postavičky ožívají s otočením každé stránky. Ilustrace jsou kouzelné a v neustálém pohybu. Baví nás objevovat, co kdo zrovna dělá. Sama těkám očima a obdivuju fantazii ilustrátora. :-)

ZůzaSomolka
20.08.2023 5 z 5

Skvela knizka! Ohromne nas vsechny bavi a pro jednou nejsme my dospelaci otraveni, ze ji "cteme" stale dokola a dokonce se predhanime, kdo ji pujde mrnousovi cist. Je totiz zabavne sledovat, co kazdy mesic dela nektera pohadkova postava - triletakuv nejoblibenejsi je samozrejme rarasek, ktery tropi lotroviny. 12 dvoustrankovych nadhernych ilustraci napric celym kalendarnim rokem obsahuje neuveritelne mnozstvi napaditych detailu a clovek porad objevuje neco noveho. Lze s tim pracovat nejruznejsim zpusobem: sledovat 1 postavu, vypravet pribehy, hledat na obrazcich. Ze zacatku jsem byla trochu rozladena, nebot tam neni moc klasickych znamych pohadkovych bytosti nebo bych si je predstavovala jinak, ale jakmile jsem si na postavy zvykla, knihu jsem si zamilovala.

ditul
30.09.2022 5 z 5

Tahle kniha je poklad v naší dětské knihovničce. s dětmi (3 roky) zkoumáme kdo co provádí a dost se u toho bavíme. Vymýšlíme postavičkám různé příběhy a nehody a záhady.. Kniha skvěle rozvíjí dětskou fantazii.

zazvorek
05.05.2021 4 z 5

Děti baví moc a moc. Já čekala trochu jiný koncept, ale od stejného autora máme doma Skřítky a líbí se mi, že zůstává věrný svému humoru i vyskládání situací.

koppy
21.04.2021 5 z 5

Velmi povedená kniha. Půjčila jsem ji pro tříletého syna, který si velmi oblíbil Rok v lese, ale možná ještě víc zaujala devítileťačku. Ta u půvabných obrázků vymýšlela velmi zajímavé příběhy. Mladší dítko zase může na obrázcích hledat postavy. Skvělé na postřeh, popis, vyprávění. Ilustrace jsou nádherné a fantazii se meze nekladou.

muchomurka
17.04.2021 4 z 5

Čekala jsem tam více známých pohádek a postav, ale ani takto to nebylo špatné, zvlášť, když postavy byly na začátku knihy představené. Líbí se mi vtipné zpracování, sledovala jsem třeba Červenou karkulku a vlka a bavila se u toho.
Jediné, co je škoda, je, že není pořád jedna a ta samá scéna během celého roku (jako je tomu v knize Rok v lese).
Takže přes můj první dojem - "Proboha, děs", jsem nadšená a knížku pořídím do knihovničky pro naši bambulku.

iLuciferie
05.04.2021 5 z 5

Naprosto geniální knížka pro děti! (A určitě i pro mladší 3 let.)
Knížka, která baví dítě i rodiče opakovaně, protože obsahuje tolik drobností, kterých si člověk může všímat a které ani není schopný na jediné "přečtení" všechny obsáhnout. Podporuje fantazii, soustředění, kreativitu... Prostě velice všestranná knížka.

maminkoutek
09.02.2021 5 z 5

Jak už je u této série zvykem, každá dvojstrana je věnovaná jednomu měsíci a můžeme sledovat, co zde postavy dělají. Co je ale trošku jiné - v knize Rok v pohádce nenajdeme reálné situace, nýbrž pohádkový svět plný fantazie a kouzel...

blackoutzuzi
21.12.2020 5 z 5

Už autorčiny předešlé knihy (Rok v lese, Rok na venkově,..) mi učarovaly. Jsou nádherně graficky zpracované a když jsem uviděla tuto novinku - Rok v pohádce, věděla jsem, že ji potřebuju "číst" :) Tohle je přesně ten typ knihy, kterou bude chtít každý rodič prožít společně se svými mrňousky (je vhodná pro ty vyloženě nejmladší děti, co ještě neumí číst) :) Moc moc doporučuji.

newtory
09.02.2019 5 z 5

To musíte zažiť, ohňostroj farieb a nápadov. Príbehy rozprávané bez slov, ideálna kombinácia pre vnímavé detičky a rodičov, ktorí si pre ne radi vymýšľajú. Príbehy sú rozdelené tematicky podľa mesiacov v roku a rozprávkové a sem tam aj hravo strašidelné postavičky sa objavujú na každej stránke v nových situáciách.
Skrátka už dávno som sa nestretol s tak nádhernou knižkou pre deti tak od 1,5 roka do 4,5 v pohode. Len tak listovať a snívať, alebo slovami oživovať dej. Na každej strane sa toho deje veľmi veľa, detailne "vymazlená" kresba, plná žiarivých tónov. Kniha má väčší formát a je to leporelo s tvrdého kartónu, ktoré sa nerozkladá, ale sa v ňom listuje. Navyše vyzerá, že niečo vydrží (testované naším Kazisvetom I.)
Kniha pre najmenších ktorá sa vidí "raz za život".
P.S. Ideálne pre deti na obidvoch stranách hranice, dokonca by som odporúčal do daru aj do tretích krajín.