Rok v českém lese

Rok v českém lese https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465999/bmid_rok-v-ceskem-lese-zuP-465999.jpg 5 6 3

Poznejte český les v průběhu ročních období. Lesy mají pro existenci života na naší planetě zcela nezastupitelné místo. V této knize se dozvíte nejen o jejich vzniku a významu, ale také o rozmanitých organismech, které v těchto ekosystémech pobývají a žijí. Text, který je určen pro starší děti i dospělé, je doplněn 600 unikátními fotografiemi, díky nimž nahlédnete v průběhu čtyř ročních období do tajuplných dějů pod zemí, ale i na zemi nebo v korunách stromů.... celý text

Přidat komentář

TheRaven
24.03.2023 5 z 5

Hodně sympatický průvodce lesem ve čtyřech ročních obdobích, i když možná jsem trochu zaujatý, protože osobně mám pro tyhle příručky typu rok v přírodě odjakživa slabost. Jsem rád, že se autor udržel na uzdě a text zbytečně nenafukoval, a místo toho vsadil na výběr toho nejzajímavějšího (jakkoli to občas může na první pohled působit všedně), s čím a s kým se dá v lese setkat, a především na hromadu fotografií, jež les zachycují ve všech jeho podobách a proměnách. Vznikl tak poměrně stručný a čtivý text, jemuž neschází poutavost i pro laického čtenáře a který nebude ani tak podrobným průvodcem při vycházkách do přírody, jako spíš inspirací, kam a na co se vlastně dívat.

efka.saf
26.12.2021 5 z 5

Tuhle knihu si vybral manžel (notorický nečtenář) k Vánocům, takže její obsah mě enormně zajímal a vrhla jsem se na ni jako první :-).
Když jsem knížku četla, stále častěji mě napadalo slovo "krásná". To je totiž slovo, které toto dílko dokonale vystihuje. Text je logicky dělený do velkých kapitol i dalších menších celků, čte se velmi dobře a rychle. Většina uvedených organismů je ukázána na kvalitních barevných fotkách, které v knize zastávají stěžejní místo. Nesmírně mě bavilo si fotkami listovat, byla to pastva pro oči. Chvílemi jsem sice trochu uvažovala, pro koho je z hlediska textu kniha vlastně určena, ale jak píše sám autor, pro všechny! Všechny věkové kategorie si v ní najdou to svoje, texty obohatí malé i velké. Všem tématům je věnována cca stejná pozornost, nic není vzato extra do hloubky, jen ptáci možná měli menší autorovu protekci. Když jsem se ale dívala na ostatní autorovy počiny, bylo mi jasné, odkud vane vítr :-). Nicméně knihu vřele doporučuji, krásný obrázkový průvodce NAŠIMI lesy.


hu_87
19.09.2021 5 z 5

Krásná knížka s velkým množstvím fotografií. Jde tu o zachycení lesa ze všech 4 ročních období. Pastva pro oči - nejen co se týče těch kvalitních fotek, ale i grafické úpravy obecně.