Rok na stavbě

Rok na stavbě https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483669/bmid_rok-na-stavbe-DHR-483669.jpeg 4 15 4

Rok na… série

>

Konečně přírůstek do rodiny Roků, který uspokojí malé technické nadšence! S vášní pro vozidla se některé děti rodí. A zejména stavební stroje v nich vzbuzují úžas srovnatelný s fascinací jiného dětského kmene — pro dinosaury. Poznáte je snadno. Jejich první slovo není „máma“, ale „moto“. Hřiště je nebaví, zato na nedalekém staveništi dokážou dělat odborný stavební dozor klidně půl směny. Ve dvou letech vám vysvětlí rozdíl mezi bagrem pásovým a kolovým a na rozdíl od vás vědí, že žába neskáče jen po blátě, ale taky na stavbě a ve skutečnosti se jí říká vibrační pěch. Po úspěšném Roku v lese, Roku ve školce či Roku v pohádce přibude do této série další svazek — Rok na stavbě. Od ledna do prosince můžete sledovat čilý ruch na staveništi: od vyměřování přes terénní úpravy a výstavbu až po závěrečnou kolaudaci. Polidštěné stavební stroje a další užitečné nástroje mají osobitý charakter a jejich pracovní nasazení lze sledovat v rámci daného měsíce i napříč celým rokem. Přehledně je představí úvodní dvoustrana, která dětem (i vám! ) osvětlí mnohé technické procesy související se stavbou.... celý text

Žánr:
Pro nejmenší

Vydáno: , Host
Originální název:

Rok na placu budowy


více info...

Petra1323
Petra1323
30.09.2023 4 z 5

Na prvních listech knihy představení všech vystupujících. My dospělí moc nechápeme, proč jsou stavaři jako auta, ale dětem to nijak nebrání v pozorování celoročního cvrkotu na stavbě uprostřed městečka. Auta asi proto, že je to stavba parkovacího domu se servisem. Oživlé nejsou jenom auta, ale i nářadí a stavební stroje, mají tváře a ručičky na práci. Také obyvatelé městečka jsou autíčka. Jedině pes, kočka a ptáci jsou opravdový pes, kočka a ptáci, a po celý rok se různě motají okolo stavby.
Dají se sledovat proměny obchodů v okolí, třeba hračkářství, kde mají každý měsíc nový nápaditý poutač nebo knihkupectví s novými nabídkami knih.
V lednu vše začalo vytýčením stavební pláně, aby v prosinci vše vyvrcholilo na slavnostní otevírací párty, kde úhelník sedí v rohu a líže zmrzlinu, zmrzlinu točí míchačka a kornouty se zmrzlinou zapichuje do děrované cihly, lopaty nabízejí panáky-olejničky. Jednohubky, ve formě matek, šroubků a podložek, lze zapíjet proudy kvalitního oleje. Nechybí dort ve tvaru pneumatiky s hořící zapalovací svíčkou. A za mixážním pultem to roztáčí dýdžej vibrační dusadlo, aby na parketu mohla křepčit ruční pilka s motorovou pilou.
Trochu bláznivý rok na stavbě. Dětem se „postavičky“ líbily a ocenily, že se stále něco děje. Nejvíce je bavilo hledat kočku a psa a komentovat jejich lumpárničky.

potesenicist
potesenicist
07.09.2023 1 z 5

Tak tahle se u nás doma nelíbila nikomu. Moc nechápu, proč musí v poslední době dávat všude autům obličeje.


ZůzaSomolka
ZůzaSomolka
11.08.2023 5 z 5

Za mě pecka. Dvouleťák byl z knihy naprosto u vytržení a chtěl si ji prohlížet každý večer a i po roce je kniha stále v kurzu a patří mezi nejoblíbenější. Můj muž stavař z knihy byl také nadšený - popisoval a pojmenovával činnosti a nástroje. Já ze začátku byla nenadšená, protože kniha nemá text, tak jsem nevěděla, co říkat, jak to chodí na stavbě úplně nevím. Brzy jsem však zjistila, že se tam dá zkoumat nejrůznější věci - např. jestli má zmrzlina otevřeno nebo co délá pes s kočkou jednotlivé měsíce. Knihu jsem si celkem zamilovala, protože obsahuje spoustu detailů a i po půl roce člověk objeví něco nového. Ilustrace jsou moc krásné a nápadité.

Briv
Briv
01.10.2022 5 z 5

* Máme doma rok v lese, tak jsme se chtěli podívat i na další "rok". Tenhle našel manžel pro tříletého synka v knihovně. Až mě tento typ ilustrací, až tak neoslovil, tak syn byl z knihy naprosto nadšený. Prohlížel nebo spíše studoval ji každý večer před spaním (to má takový svůj rituál, po tom co mu přečtu nějakou knížku já) a ráno nám ukazoval vždy něco nového, co tam našel. Vítám první dvoustranu, kde jsou vysvětleny všechny stroje, vozidla a nástroje, které se v knížce objevují. Toto jsme se synem procházeli velice často a pak nám to ukazoval i v jiných knihách, kde to neomylně poznal.
Určitě doporučujeme a dáváme 5*.