Rodinné tajemství

Rodinné tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14669/bmid_rodinne-tajemstvi-TrL-14669.jpg 5 47 12

Sofia Solanasová vyrůstá s mnoha sourozenci na ranči v argentinské pampě, v prostředí dávných tradic a tajemných domorodých gaučů. Hrdou dívku všichni milují a obdivují, jen její irská matka Anna lpí spíše na synech. Sofia odmala zbožňuje bratrance Santiaga, a když jí je sedmnáct a Santiago se vrátí ze studií, oba se do sebe vášnivě zamilují. Sofiino těhotenství jako následek lásky je však pro rodinu společensky nepřijatelné, jde přece o příbuzné! A tak náhlý problém a konflikt Sofii brzy vzdálí jak od rodiny, tak od milovaného Santiaga. Přestože se nevzdává naděje na opětovné setkání, Sofie je odhodlána začít nový život, daleko od exotického domova. Všechny svazky s minulostí však nejsou a ani nemohou být navždy zpřetrhány...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Meet me under the ombu tree , 2001


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
08.10.2023 5 z 5

Knížka byla překrásná.Je tady krásně popsaná krajina(pampa),emoce,láska a lidské povahy všech postáv.Ale nejvíc se mi zamlouvala postava Sofie,i když někdy byla dost rozmazlená,ale postupem času si to uvědomila a poznala pravdu.Je to krásný příběh,proto jsem tuto knížku přečetla už druhýkrát.

Lexie321
15.11.2022 5 z 5

Kniha bola naozaj nádherne napísaná. Postava Sofie aj s jej chybami bola veľmi sympatická. Jedinečné prostredie, pestré a zaujímavé postavy, príbeh tak trocha tragickej lásky. Vrelo odporúčam.


georginaa
25.11.2020 5 z 5

Tento román byl hodně emoční, plný lásky, zklamání a rozhodnutí. Díky i zvláštnímu místu v argentinské pampě, kde se málokdy píšou příběhy z tohoto kraje. Příběh si opravdu zaslouží plný počet v hodnocení a určitě se k němu ještě někdy vrátím.

bábuška
24.11.2020 4 z 5

V tomto románě navštívíme argentinskou pampu a rozlehlý ranč Santa Catanina, rodu Solanosů, kde každý z dospělých dětí si na rodinném pozemku postaví vlastní dům, kde přibývá dětí, farma se rozrůstá, bohatne, a i dětem přibývají léta a tím nastává hlavní osa příběhu, kdy se do sebe zamilují Sofia a její bratranec Santigo. Prosby i zákazy zůstavají liché a když Sofia otěhotní, rodiče ji s okamžitou platností pošlou do Švýcarska k příbuzným s příkazem, aby ihned podstoupila interupci. Sofia však jedná podle svého vlastního rozhodnutí, porodí krásného chlapečka, kterého však dá k adopci a odstěhuje se do Londýna s rozhodnutím nikdy rodičům neodpustit, ale začít nový život. Na farmu do Argentiny se vrací až po dvaceti letech po zprávě, že jí umírá nejbližší přítelkyně Maria, setkává se se svou láskou, ale každý z nich má svou rodinu, dítě, a tím i jiné povinosti. Příběh se odehrává v šedesátých letech vlády Juana Peróna a jeho ženy Evy, kdy země žila v chudobě, po Perónově smrti se ujala vlády jeho druhá žena a země upadla do nepokojů a jiných válečných problémů. Kniha je svým způsobem i poučná a přibližuje nám běžný život na argentinském venkově.

Lemurka
27.10.2020 4 z 5

Tolik bolesti, co museli Sofie a Santi unést.. Úplně jsem s nima soucítila. Na pravou másku se nezapomíná. Přála bych si jiný konec. Kniha se mi líbila, jen první půlka se mi zdála lehce natahovaná.

katasokolov
27.09.2020 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších knih, co jsem četla, a to jsem jich přečetla opravdu hodně !!!

Liduka
10.10.2019 5 z 5

Nádherná kniha, od které nešlo se odtrhnout. Autorka se nejprve zabývala tím, jak Anna poznala svého manžela a poté se vrátila zpět k Sofii a Santimu. Přišlo mi strašně kruté, jak se k vlastní dceři matka zachovala, jenom aby si neudělala ostudu mezi lidmi. SPOILER: Hodně krutých náhod tomu chtělo, aby Sofia nenašla své štěstí se svou láskou. Popravdě mě ale na konci i mrzelo, že Sofia nakonec podvedla Davida se Santim. Já bych s tím pocitem viny nedokázala žít, ani kdybych někoho milovala tolik, jako Sofia Santiho.

iiiccc
13.08.2019 4 z 5

Tolik bolesti a životní síly v jednom příběhu! Neskutečně mě to zasáhlo a Sofie se Santim patří mezi ty knižní postavy, na které se nezapomíná. Navíc se z historického hlediska nejedná o nic výjimečného.

markéta23
05.09.2015 5 z 5

Moc krásná knížka plná emocí. Určitě doporučuji.

rajen
25.06.2015 5 z 5

Tak tato kniha mě docela zasáhla. Na jejím konci jsem ronila krokodýlí slzy a dlouho po jejím dočtení jsem nebyla schopná začít číst další knihu. Nevím proč se mě takto dotkla, asi pro ty pocity a emoce, kterých jsem byla plná.

lusila
23.06.2013 5 z 5

Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o typický román o láske. Sofia sa zaľúbi do chlapca, ktorý nie je jej rodinou prijatý a preto musí pod zámienkou štúdia odísť do cudziny, aby naňho zabudla. Po tom, čo sa vráti, ani manželstvo nezabráni tomu, aby sa obaja opäť zblížili. Autorka vykresľuje vnútorný boj Sofie, boj medzi rozumom, srdcom a túžbou po pomste. Zároveň zvádza boj proti predsudkom a tradíciám. Môže matka dcéru nenávidieť až do takej miery , že ju chce vidieť nešťastnú? A môže dcéra dovoliť si za to nenávidieť matku, hoci sa od nej očakáva opak? Strom ombu v tomto príbehu predstavuje oázu pokoja a lásky, symbol túžby po šťastnom živote.

liskarysava
19.06.2012 5 z 5

Zajímavý propletenec vztahů a osudů, hezky se čte.