Rodinná terapie

Rodinná terapie https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371069/bmid_rodinna-terapie-967-371069.jpg 4 7 1

Doplněné a přepracované vydání úspěšné knihy propojuje výklad teorie s praktickými ukázkami rodinných příběhů a terapeutických problémů. Cílem je vysvětlit aplikaci teorie v konkrétních situacích. Terapie je chápána jako proces, při kterém klienti společně s terapeutem hledají nový pohled na řešené problémy. Renomovaní čeští autoři popisují systemickou práci s jednotlivcem a uplatnění systemického myšlení u širších systémů. Přinášejí nové kapitoly o starších klientech, klientech s mentálním handicapem, klientech kteří nejsou verbálně zdatní či sociálně úspěšní. Rozebírají také problematiku násilí v důvěrných vztazích či ztrát, s nimiž se v životě všichni setkáváme ( smrt, nemoc, zdravotní potíže, bytové ztráty). Text je určen psychologům, psychiatrům, pracovníkům v oblasti sociální práce a andragogiky a především studentům těchto oborů.... celý text

Přidat komentář

Noisette73
20.07.2022 4 z 5

Knížka byla napsána přehledně a srozumitelně, českými autory, tedy srozumitelně pro české podmínky i mentalitu rodin samotných. Velice cením mnoho příkladů kazuistik, mapujicich spousty různých rodinných trápení.
Jen je třeba dívat se na knížku trošku s odstupem, z důvodu roku vydání (papírové je z roku 2006)
Dnes se mění přístup, klade se větší důraz na etickou otázku těchto terapií a etické i emocionální dovednosti samotného terapeuta.
Ale jako počáteční vhled do problematiky je skvělá a velice komplexní.

Štítky knihy

psychoterapie rodina

Autoři knihy

Jiří Kubička
česká, 1952 - 2019
Šárka Gjuričová
česká, 1946

Kniha Rodinná terapie je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Knihotéce2x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x