Rodina v podkroví

Rodina v podkroví https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448519/bmid_rodina-v-podkrovi-0hc-448519.jpg 4 352 121

Rodina z podkroví série

1. díl >

Jeden dom. Dve rodiny. Tri telá. Vo veľkom dome v módnej štvrti Chelsea leží v postieľke dieťa. Zjavne sa oň starajú, je nakŕmené a očividne čaká, že ho niekto vezme na ruky. V kuchyni už niekoľko dní ležia tri rozkladajúce sa mŕtvoly. Vedľa nich je narýchlo naškrabaný odkaz. Kto sa medzitým staral o dieťa? Libby sa na svoje 25. narodeniny dozvie, že zdedila dom v Chelsea. Čoskoro zistí, že dom skrýva temnú históriu, a spolu so známou novinárkou sa pustia do pátrania. Londýnčanka Lisa Jewellová je dôstojnou pokračovateľkou Agathy Christie.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

The Family Upstairs , 2019


více info...

Přidat komentář

playada
26.02.2024 4 z 5

Záhadný a zajímavý příběh. Škoda toho happy endu. Tím se to trochu srazilo. Asi už to musela autorka odevzdat. Tak na to spěchala. Až na ten konec líbilo.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Ako to pri takýchto knihách býva zvykom, čítala sa mi veľmi dobre. Páčilo sa mi prelínanie sa minulosti s prítomnosťou, rozprávanie príbehu skrz rôzne postavy. Ale ani jedna dejová línia ma nejak nenadchla. V Libbinej linke v prítomnosti mi chýbalo nejaké napätie, aj keď bavilo ma postupne spolu s ňou odhaľovať minulosť jej domu. Príbeh z minulosti, ktorý nám rozpráva Henry, ma spočiatku zaujal najviac, ale časom sa z Henryho vykľul prinajlepšom zvláštny rozprávač a taktiež mi tam až príliš veľa vecí prišlo pritiahnutých za vlasy, aj keď páčili sa mi niektoré ekologické názory obyvateľov domu a poukázanie na rôzne svetové problémy. A treťou rozprávačkou je Lucy, ktorej život patrí k tým ťažším a ktorá má v mobile poznámku “bábätko má 25. Jej príbeh ma tiež bavil, aj keď aj on sa dosť zvláštne zamotal. Knihou a jej príbehmi som bola spočiatku nadšená, ale počas čítania to nadšenie nejak odpadávalo. Z názvu som si odvodila niečo iné a tak som bola prekvapená akým smerom sa príbeh uberal a pre mňa ten smer nebol úplne ideálny. A taktiež mi to prišlo zdĺhavé, hlavne Henryho rozprávanie. Ani k postavám som nejak nepriľnula. Čakala som nejak viac, viac napätia, možno nejakú mysterióznosť, niečo na ten spôsob. A dostala som takú rodinnú drámu. Ale nie úplne zlú, aj keď či sa pustím do voľného pokračovania, to ešte úplne neviem.


TerkinKnižnySve
23.01.2024 5 z 5

Lisa Jewellová - Rodina v podkroví


Počet strán: 307
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_tatran
Žáner: #thriller

Perfektná kniha!

Zo začiatku trošku miž-maž, keďže sa prelínajú dve dejové línie a 3 samostatné osoby, ale po chvíľke čitateľ pochopí, kto sú ty ľudia zač a čo predstavujú v príbehu.

Keďže táto kniha je štafetová tak som na seba hrdá, že som na to prišla prv ako všetky ostatné

Kniha je výborná,ten hnev, aký ľudia žijú a čo dokážu spôsobiť, sekty, ktoré existovali vtedy, existujú i teraz, kompletné vymývanie mozgov, zo silného jedinca urobiť trosku...

Ako píšem úžasná kniha, ktorú rozhodne odporúčam, pretože som ju čítala s otvorenými ústami!

Lucy som si obľúbila najviac, úžasná matka, hoci no medzero v neschopnosti uživiť sa tam boli ale sila, ktorá ju poháňala bola úžasná.

Idem sa hneď vrhnúť na druhú časť, kde dúfam, že budú tie iste postavy a nestane sa to čoho sa obávam

Za štafetu ďakujem Anna Slobodnikova

Štafeta č. 121
Kniha č. 16/2024

#kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #recenzieTerka #kniznizavislaci #milujemeknihy2 #lisajewellauthor #rodinavpodkrovi

Obsah:

#vyšetrovanie #vraždy

Desivý príbeh rodiny, ktorá k vám príde na pár dní a už nikdy neodíde.
Niektoré rodinné tajomstvá by nikdy nemali vyjsť na svetlo sveta. Nečakané dedičstvo prinúti mladú ženu pátrať po záhade jej pôvodu a to, čo zistí, môže mať pre ňu fatálne dôsledky. Libby Jonesová vyrastala ako adoptované dieťa a vo svojich fantáziách si predstavovala, že jej biologický otec bol grafický dizajnér a mama módna PR pracovníčka, mali športové auto a dvoch rozkošných psíkov. Potom zahynuli pri autonehode. Jedného dňa, krátko po svojich dvadsiatich piatich narodeninách, dostane Libby list, ktorý jej oznamuje, že zdedila obrovský dom v lukratívnej londýnskej štvrti.
Zdá sa, že jej život sa konečne obracia k lepšiemu. No ruka v ruke s rozprávkovým majetkom prichádza aj nechcené dedičstvo v podobe temnej minulosti – v dome sa pred štvrťstoročím odohral nevyriešený zločin spojený s čudnými ľuďmi, možno sektármi. Našli sa tri mŕtve telá a živé desaťmesačné dieťa. Celý ten čas čaká niekto v úzadí na svoju príležitosť, na chvíľu, keď adoptované „bábätko“ dosiahne plnoletosť a začne si uplatňovať nárok na dom.

Ivka82
28.12.2023 5 z 5

Tato kniha u mě patří do škatulky - čtené jedním dechem. Děj měl spád, téma zajímavé, konec trochu přeslazený, ale já mám dobré konce ráda.

Ladislav73
23.12.2023 5 z 5

Rozhodně si dejte pozor, koho si pustíte domů. Uběhne týden, dva a najednou zjistíte, že ten člověk nikdy neodešel. Navíc převzal moc nejen nad vámi, ale nad celým domem
V knize se řeší rodinné vztahy i ty partnerské. Dochází zde k boji o moc, nechybí zde záhady, krutost, podvýživa, zvěrstva, uzavření před světem, šikana, vězení i tragédie. Autorce se zde také perfektně povedlo vykreslit, jak probíhá totální zmanipulování lidí a devalvace rodinných vztahů. Vypráví se tu o vymývání mozků, agresi, zmocnění se domu, o rozkazech, poblouznění i nebezpečí. Ukazuje, se jak rychle lze ostatní zmanipulovat a mít vše pod palcem a získat nadvládu nad ostatními.

Ani se nechce věřit, že se toto všechno vejde do jedné knihy. Postupně budete objevovat co se stalo a nakonec zjistíte, že to do sebe logicky zapadá a je možné, aby to tak bylo.

Michaela91
18.12.2023 4 z 5

Chvilku mi trvalo se začíst do děje ale pak jsem si čtení užívala. S knihou jsem byla spokojená.

micha-ella
13.12.2023 3 z 5

Střídání tří příběhů s množstvím postav se začne spojovat až po sté stránce, takže do té doby mi to hodně vadilo, nemám tento styl ráda, i přeskakování v časových linkách mi přijde zbytečné. Propletený děj mě pak už bavil, sic nebyl příliš přesvědčivý.

Shindy
06.11.2023 5 z 5

Kniha, na kterou jsem v rámci výzvy narazila čirou náhodou. A neměla chybu! Od začátku do konce jsem nemohla přestat číst. Různé dějové linky, tři hlavní vypravěči čtenáři představují svou životní linku, které se vzájemně proplétají, aby se v závěru knihy mohly spojit v jednu. Předvídatelný konec? Kdepak. Nejednou jsem se přistihla s pusou do kořán, zvratů tam bylo až až.
Skvělá kniha.

megamysl1901
03.11.2023 5 z 5

(SPOILER) První kniha od autorky. K mém TOP knihám sice nepatří ale je opravdu skvělá. Na tuto knihu jsem se neskutečně těšila a nezklamala. Jediné, co mi trochu nesedlo, byl vztah mezi Henrym a Phinem. Každopádně to beru jako maličkost a na hodnocení to nemá vliv. Rozhodně doporučuji a už jsem zvědavá na další autorčiny knihy.

Mišelínek
30.10.2023 4 z 5

Druhá kniha od autorky, a i ta se mi líbila. Sice občas může dělat potíže rozeznat vypravěče, ale když si na to člověk zvykne, je to pak už v pohodě a stránky rychle ubývají.

Nicméně - a to mě dost naštvalo - nejsou další knihy od autorky na našem trhu v plánu (doufám, že jen ZATÍM). Toto info mám přímo od zdroje.
Zase se mi potvrdilo, že jsme experti v tom, nevydávat kompletní série či navazující díly.

Liss93
07.10.2023 3 z 5

Z knihy jsem měla podobný pocit jako z "Jestli to řekneš", i když společných témat měly málo. Zpočátku to vypadalo slibně, vyhovovalo mi i střídání vypravěčů v krátkých kapitolách, konec byl ale uspěchaný a až moc idylický, což mi nesedělo k celému předchozímu ději.

marie.kolarova
06.10.2023 4 z 5

Zvláštní příběh odehrávající se ve třech dějových liniích. Při představě, že se něco takového může stát, tak mě i po přečtení knihy mrazí. Jednu hvězdičku strhávám za zvláštní styl psaní, který mi asi úplně nesedl a za občasnou zbytečnou spletitost příběhu.

Erytrocytek
04.10.2023 5 z 5

Chtěla jsem oddychovku, která mě až tak moc nepohltí - jednoduše knihu, co si vezmu do ruky, až budu chtít sama číst a nebudu mít nutkání sedět u ní do noci a potácet se pak nevyspaná do práce. Zpočátku to mou představu splňovalo, děj se mi zdál předvídatelný... Pak však nastal zlom a kniha mě překvapovala až do samého konce. Jo, a byla jsem pěkně nevyspaná.

Karoley
21.09.2023 5 z 5

Jeden dům, dvě rodiny, tři těla.
Pozor, koho si pustíte domů...

Londýn. Honosný dům na nábřeží a v něm kolébka s nakrmeným a spokojeným miminkem, které čeká, až ho někdo pochová. O patro níž, v kuchyni, leží tři rozkládající se mrtvá těla. Kdo se doteď o dítě staral? A kam zmizel?

Rodina Lambových a jejich milí hosté. Strašidelný dům plný tajemství. Svůj příběh nám vypráví tři osoby - Libby, Lucy a Henry, kteří postupně rozplétají klubko lží, polopravd a prapodivných rodiných vztahů.
Kdo je malá? Kdo je kdo? Kdo s kým? Potřebovala jsem nutně znát odpovědi, přečteno za dva večery. Skvělé čtení!

lalela
31.07.2023 3 z 5

Měli všechno, krásný život, bohatství, a pak se k ním nastěhuje rodina vysávačů, a nemají nic. Věřím, že takhle nějak to chodí v sektách. Knížka byla fajn, i když místy dost překombinovaná, proto ubírám hvězdičky. Ale zase se moc pěkně četla, na každé stránce čekáte, co bude dál. Kdo je otcem miminka mi dalo dost zabrat a stejně jsem se to musela dozvědět až z knížky.

knihomolkaMist
23.07.2023 3 z 5

Tuhle knížku jsem si koupila naprosto spontánně ve Varech na čekání ve frontě na film na KVIFFu a bylo to fajn. Knížka hezky odsýpala, bavila jsem se a bylo tu minimum hluchých míst. Takže na čekání do front doporučuji :)

Karin94
13.07.2023 3 z 5

V poslednej dobe som si hovorila, že už nebudem očakávať od knih nič veľkolepé, nech sú akokoľvek dobre hodnotené. Táto spĺňala všetko čo mám rada, od žánru až po skvelú anotáciu. Povedala som si wow, táto musí byť teda naozaj skvelá a napínavá a ešte k tomu samé vynikajúce hodnotenia, tak ju skúsim, určite padnem na zadok. Bohužiaľ, zasa som sa čiastočne popálila.

Nehovorím, že autorkina kniha nemala originálny námet, s ktorým som sa zatiaľ nikde nestretla. Bola čtivá, rozprávaná z troch pohľadov a tým, že sa striedali sa objavovali súvislosti. Najviac ma bavili kapitoly o Libby a jej vyšetrovanie s novinárom Millerom. Neskôr sa však postavy v knihe objavovali a vymieňali tak často, že som z nich už mala sama chaos.

Keďže sa kniha delila až na štyri časti, boli pre mňa niektoré kapitoly nudné a zdĺhavé a autorka mohla knihu kľudne skrátiť.

Koniec sa mi veľmi páčil a keďže skončil tak, ako skončil, tak sa vrhám aj na jej voľné pokračovanie.
Knihu už len pre jej originálnosť odporúčam ďalej.
3,5*

Karolina90
12.07.2023 3 z 5

Dobré PR, k tomu zavádějící popisek a zavádějící název! To je recept na čtenářské zklamání... a ono to má navíc další díl? Ne, děkuji, stejně bych zas půlku zbytečných pasáží přeskákala. Ale budu hodná, dám 3 hvězdy, potenciál to mělo.

Mishi
14.06.2023 4 z 5

První kniha od autorky a asi ne poslední. Sice se u mě nekonal nějaký wow efekt, který jsem po přečtení některých komentářů lehce očekávala, takže na 5* to není. Ale to nic nemění na tom, že děj byl originální, čtivý a zajímalo mě, jak to dopadne.

Kekik
07.06.2023 5 z 5

Již knihou Beze svědků si mě autorka získala, i když jsem nedala plný počet hvězd. Tentokrát neváhám.
Kniha mě zaujala od prvních stran. Neměla jsem problém se zorientovat ve vypravěčích. Každý ze tří příběhů mě okamžitě zaujal. Že se vyprávění v určité chvíli protne, není překvapením. A je pravda, že jsem toho odhadla trochu více, ale to nic knize neubírá. I tak mě párkrát překvapila.
Na Slovensku vyšel i druhý díl. Ještě chvíli počkám, ale pokud u nás druhý díl nevydají, investuji (přeji jenom je to vyšší částka) a koupím si druhý díl ve slovenském jazyce.

Čtenářská výzva 2023: Téma 13. Kniha s místností v názvu.