Únos do světa stínů

Únos do světa stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360874/bmid_unos-do-sveta-stinu-vWW-360874.jpg 4 29 12

Rodina Lundových série

< 9. díl >

Porodní asistentka Cecilie Lundová si dopřeje výlet za hranice všedních dnů a oddech od pracovních a mateřských povinností: vyrazí na týden do Paříže, kde ji čeká romantické dobrodružství, seznámení s francouzskými kolegyněmi z oboru a další podnětné zážitky. O to tvrdší je však návrat zpátky. Už v letadle se dozvídá, že doma ve Švédsku beze stopy zmizela desetiletá holčička – a jako by ta zpráva sama o sobě nebyla dost děsivá, vyjde najevo, že se jedná o nejlepší kamarádku Ceciliiny prostřední dcerky Grétky, malou Tiffany, které zemřela maminka a jejíž tatínek je natolik v zajetí vlastních problémů, že péči o dcerku příliš nezvládá. Cecilii znovu čeká každodenní kolotoč povinností, zároveň se však nemůže zbavit neklidu a tísně, cítí potřebu udělat něco pro to, aby se Tiffany co nejrychleji našla. S každou další hodinou bezvýsledného pátrání se totiž zmenšuje naděje, že je holčička stále naživu. A navíc se zdá, že Grétka před rodiči i policií něco tají…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Skugghäxan , 2016


více info...

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
06.09.2020 5 z 5

Docela se mi kniha líbila, jen mě udivilo, že pisatelka českého původu sama nepřeložila knihu do češtiny. Ale asi už tak dobře česky neumí, když žije od 10ti let ve Švédsku. Tento příběh se vyznačuje prvky romantiky, krimi i běžného všedního života. Jen mě zpočátku mátla ta jména, kterých je v knize už od začátku moc. Musela jsem vždycky přemýšlet o tom, kdo kam a ke komu patří. Na únosu se mi líbilo, že to bylo vlastně jen okrajové, že se celá kniha nezabývala tímto problémem. Jo a ten konec.... tak ten jsem nepochopila, jakoby se v tiskárně ztratila minimálně jedna stránka, prostě neukončené, přesto dávám plný počet hvězdiček. Jen si myslím, že obálka knihy nestimuluje s příběhem. Na obrázku je pravděpodobně Tiffany, která v Paříži nebyla. Jinak je obálka příjemná na pohled, když odmyslíme, že s příběhem se neslučuje.

ivka67
ivka67
04.11.2019 4 z 5

Toto byl pro mně asi nejlepší díl série.Kniha měla spád,bylo v ní napětí a i trochu více erotiky.Těším se na další pokračování.


Ctenar1202
Ctenar1202
02.08.2019 2 z 5

Co? Ten konec? Pani spisovatelka se asi rozhodla, ze ji psani nebavi, polozila pero a nazdar...

Z cele knihy jestlj bylo skvelych tak dvacet stran...zbytek nuda, vsechno takivy ve stylu chci toho nacpat do knihy co nejvic, ale je to jeden velky chaos...vpodstate mi nic neprislo ukoncene...tak asi v dalsi knize...

skubby
skubby
05.06.2019 5 z 5

Moc hezká kniha... hned jsem si objednala další knihy od autorky :-) Knihu doporučuji

bookcase
bookcase
15.01.2019 5 z 5

Mám tuhle sérii moc ráda a vůbec mi nevadí, že zabrousí i do životů lidí v Ceciliině rodině.

Esmeralda168
Esmeralda168
29.11.2018 4 z 5

První polovina knihy teda "thriller" opravdu nebyla! Spíš mi to připomínalo nějaký z těch nekonečných televizních seriálů se spoustou postav a jejich spoustou rodinných a milostných problémů. Takový rozvětvený román, jako kdyby autorka chtěla knihu co nejvíc protáhnout.
Už jsem myslela, že to vzdám, pak ale ve druhé polovině knihy zmizela ta holčička a až poté to začalo být napínavé a zajímavé.

L.Helena
L.Helena
29.10.2018 3 z 5

Čtu postupně celou sérii už nějak ze setrvačnosti. U této knihy jsem se do první části vůbec nedokázala začíst. Bylo to jen takové přeskakování od jedné postavy ke druhé. Druhá část již lepší, i když od začátku mi bylo jasné, kdo onu ztracenou holčičku určitě najde.

lucie2371
lucie2371
05.08.2018 4 z 5

Asi 2. nejslabší díl této série. Avšak neuzavřený konec napovídá, že zřejmě vyjde další díl, takže jsem zvědavá.

lenkaabooks
lenkaabooks
16.07.2018 3 z 5

Devátý díl ze série knih o porodní asistence Cecílii, rozvedené matce pěti dětí ze Švédska. I když jsem u osmého dílu psala, že stačilo, z jakési setrvačnosti jsem si knihu půjčila. V tomto příběhu jde o ztracenou holčičku, kamarádku Cecíliiny dcerky. A zdá se, že Grétka něco tají. No a vzhledem k otevřenému konci nás čeká díl 10.

Kristyna_M64
Kristyna_M64
09.05.2018 4 z 5

Knížka se moc dobře čte, jen je potřeba se zkraje zorientovat ve větším množství postav. Kromě hlavní zápletky se mi líbí i vedlejší dějové linky, ale bohužel jsou v závěru buď zbytečně stručně ukončeny nebo úplně nedořešeny.
Celkově příjemná nenáročná oddechovka, přečtená za dva dny nemoci.

hadenka
hadenka
15.03.2018

Velice zajimavá kniha, jen jsem chvílemi měla problémy s orientací, kde se zrovna nachází m. Ale jinak ano, knihu můžu doporučit.

Aneleh
Aneleh
04.01.2018 5 z 5

Další neobyčejný příběh, už devátý ze série o porodní asistence Cecílii. Spisovatelka se dokáže skvěle vžít do jednání a myšlení postav, líbí se mi kombinace romantiky s kriminální zápletkou. Navíc je to o každodenních problémech běžné rodiny, které se mohou týkat každého z nás. Četla jsem opět jedním dechem a další pokračování by bylo prima.