Rodina jako tým

Rodina jako tým https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472405/bmid_rodina-jako-tym-YVe-472405.png 3 14 4

Rodina jako přístav, kam se rádi vracíme a odkud míříme za svými sny. Nejen firmy a sportovní kluby potřebují k úspěchu spokojené týmové hráče, smysluplnou misi a inspiraci. Skvělé týmy můžete budovat i se svými nejbližšími! Uznávaní lektoři Jan Mühlfeit a Kateřina Krůtová přinášejí ucelený pohled na nové způsoby vzdělávání, sebepoznání, práci s emocemi, komunikaci napříč generacemi a další rodinné aspekty. Vytvořte fungující rodinu, ve které je každý člen důležitý a z níž mohou děti získat základ pro celý život.... celý text

Přidat komentář

Noisette73
16.03.2023 1 z 5

Nebylo to nic pro mě, není to ten směr, kterým bych svou rodinu chtěla vést, tady to vyznívá, že rodina se má vést jako firma a nebo webovky :D . Ne, ne tady nejsme s autory na stejné vlně.

mone
07.10.2022 2 z 5

Za mě osobně zklamání, jen přemýšlím, jestli ho umím pojmenovat.

Možná ta kombinace naprosto triviálních věcí typu co bude dělat rodina v pondělí a co v úterý, s věcmi, které jsou naopak tvrdý leadership a korporátovina - viz grafy s původními anglickými názvy. Takové to "catch all", míříme na všechny od těch úplně blbejch až po doktory věd. Jde to vůbec jednou publikací?

Co mě vyloženě rozesmálo, byl náčrtek "brzkého rána" pana Mühlfeita. Dovolím si to citovat: "Po probuzení, ideálně ještě v posteli, si dělám vizualizaci - představuju si nový den a vše, co mě v něm čeká. Pak si udělám dechové cvičení, vypiju vodu s citronem, zařadím nějaký pohyb a po něm si dám vlažnou sprchu. Na závěr se nasnídám."

Proč třeba tohle v knize je? V knize pro rodiče? Já nevím, kdy pan Mühlfeit naposledy viděl třeba matku se dvěma malými dětmi... jestli si dokáže představit, jak ráno v takové rodině vypadá, ale tohle mi přijde naprosto off topic. Nulová empatie. Vlastně ukazuju, jak málo toho o lidech, pro které píšu, vím. Jaká vizualizace? Pohyb? Citron? Jako matka dvou dětí 2 a 3,5 roku jsem ráda, když mám v 9 umyté zuby.

Vlastně si to celé představuju tak, že za autory někdo z nakladatelství přišel, přesvědčil je, že by to chtělo nějaké pokračování jedničky s mírným vykradením jedničky, dal jim nůž s termínem na krk... a pak už to jelo.


Moonca
21.01.2022 4 z 5

Kniha navazuje na předchozí díl Odemykání dětského potenciálu, který mě nadchnul svým obsahem i zpracováním. Tento díl Rodina jako tým na něj obsahově navazuje a obsahem je snaha o to, dostat z každého člena jeho maximum tak, aby rodina jako celek mohla dosahovat úspěchů a fungovat.
Autoři využívají metod a poznatků z oblasti leadershipu a budování pracovních týmů, což je velmi nezvyklý pohled a veskrze přínosný. Samozřejmě, kniha je jen výsekem rodinného života a nepokrývá všechny jeho aspekty. Třeba o emocích či citovém odcizení se nic nedozvíte, takže ji nelze brát jako univerzál, ale spíš jako velmi zajímavý a inspirativní výsek.
Nutno říct, že grafické zpracování mne i tentokrát nadchlo.
Jednu hvězdu jsem však musela srazit. Hned první kapitola mě poněkud rozladila. Nadávat na současné školství je moderní a nejspíš i potřebné, ale autoři by si měli uvědomit, že většina rodičů prostě nemůže dát děti do soukromých alternativních škol. Kniha však nenabízí žádnou možnost, jak kompenzovat nedostatky školství a může tak rodiče vést k velké skepsi až depresi. Navíc je otázka, jestli tento přístup nevede k současnému neutěšenému vztahu žák / učitel, který je zcela bez respektu, ostatně i rodiče často postrádají i elementární respekt a ocenění náročné práce. Protože pak ti dobří učitelé odejdou a ke změně nikdy nedojde ... a o vlivu na další vývoj dětí žijících s těmito pocity o nadřazenosti nad učitele a že je vše špatně lepší ani neuvažovat ....

kikies
15.10.2021 2 z 5

Mně to tedy moc nesedlo. A nebo jsem špatně pochopila, pro koho tato kniha je. Musím říct, že podle názvu jsem očekávala zaměření více na rodinu a výchovu dětí jako takovou. Ale přišlo mi, že to je spíše o tom budování týmu a motivaci, hodně zaměřené na online výuku a technologie... prostě spíše pro učitele nebo trenéry, než rodiče. Ano, některé informace byly opravdu přínosné, přečetla jsem to celé, ale pořád jsem měla pocit, že já jako matka nejsem cílovou skupinou těchto autorů...
Jo a moc pěkné grafické zpracování.

Autoři knihy

Jan Mühlfeit
česká, 1962

Kniha Rodina jako tým je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce9x
Chystám se číst13x
Chci si koupit9x