Rodina

Rodina https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366664/mid_rodina-bXb-366664.jpg 5 9 2

Guy Gilberta refl ektuje aktuální situaci pohledu na rodinu, jak ji podnítil svými projevy a iniciativami papež František. Gilbertovy názory na rodinu jsou prosyceny realismem a zkušeností toho, o jak komplikovanou věc jde. Zamýšlí se nad otázkou partnerství dvou lidí, kteří by měli být základem rodiny; rodičovstvím a vztahem k dětem; rolí prarodičů v rodině; otázkou homosexuálů a jejich soužití; problémem předávání víry v rodině.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Portál
Originální název:

La Famille, tresor de notre temps , 2016


více info...

Přidat komentář

Netopyr07
15.06.2018 5 z 5

Milé texty jako vždycky, často trefné pro určitý případ. Předpokládám, že většina čtenářů si v kapitolkách najde něco, s čím se ztotožní. Pro sezdané a rodiče dobré vodítko, pro jejich děti (třeba až v dospělém věku) možnost pochopit určité situace a vidět je jinak.

JanaDor
27.05.2018 5 z 5

Tuto knížečku by měla mít každá rodina doma a sem tam do ní nakukovat, aby si připomněla, co je opravdu důležité. Mimo jiné to, že by rodiny měly být místem předání a solidarity. Že je nezbytné vytvořit si rituály, slavit svátky, vést diskuse, hledat východiska a mít na paměti, že to všechno utváří rodinou kulturu. Manželé by se měli respektovat, vážit si jeden druhého a táhnout za jeden provaz. Měli by tvořit vyrovnaný, smířlivý, milující pár, kde jsou jejich děti vítané a milované, aby byl svět plný pokoje, jakému není rovno. Stále si připomínat, že děti jsou pouze odrazem rovnováhy, respektu, dialogu a lásky k rodičům. Tak jest a často, velmi často si to připomínejme.