Rodina

Rodina https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105997/rodina-105997.jpg 4 69 14

Phillip Murphy žije pro rodinu. Zbožňuje svou starou maminku; nezištně se stará o své sourozence, kteří mu pomáhají vést rodinné obchodní impérium; ve všech ohledech podporuje své dva syny, kteří po něm jednou rodinné podnikání převezmou. A především je zde Christina: jeho žena a spása, kterou miluje celým srdcem. Pro Phillipa Murphyho je zkrátka rodina vším. Christina to všechno velmi dobře ví. Netuší ovšem, že manžel před ní jednu stránku své osobnosti skrývá. Velmi temnou stránku… Ale i kdyby se jí se svým tajemstvím svěřil, měla by jinou možnost, než stát nadále při něm? Phillip má svá pravidla, a to základní zní: od svých nejbližších očekávám naprostou oddanost. Tuto rodinu nikdo opustit nemůže – alespoň ne živý.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Family , 2011


více info...

Přidat komentář

čef
02.03.2023 4 z 5

Opět to samé jak v jiných jejích knihách. Rodinný uzurpátor zabíjí a nechá zabíjet, hromadí majetek a utlačuje členy rodiny. Chudinka milovaná manželka se z toho hroutí a neví jak z toho ven. Dětičky a sourozenci se také musí hodně přizpůsobovat a jsou stále divočejší. Určitě je to moje poslední kniha od této spisovatelky.

lenkavildomcova
18.11.2020 4 z 5

Klasická Martina Cole.


DK197
10.04.2019 4 z 5

Jak mě před pěti lety styl psaní u Bestie mírně odrazoval od čtení, nyní už mě pohltil. Martina Cole se vyžívá v popisu emocí a pohnutek většiny postav románu a to je skvělá a mnohdy kontrastní sonda do jejich charakterů. Navíc miluji její schopnost popsat osudy během několika desítek let - to mě zkrátka baví. :-) Už méně mě baví zločinné prostředí (stejně jako před pěti lety), ale že píše tak hezky, tak to přežiji a sáhnu po dalším titulu.

Nevýhoda knížky je, že má pomalý rozjezd a epilog mi pro změnu přišel zbytečný a o ničem, po tak skvělém závěru. Chtělo to napsat ho jinak, nebo vůbec. A celkově, přestože se mi děj líbil, se mi zdál moc přímočarý. Nezbylo dost místa pro opis rozvoje postav - obzvláště těch "vedlejších" a to mi přišla škoda. Někdy bych si prostě přála mít o postavě posunuté v rámci let víc informací, co se života i myšlenek týče... Zde je to občas až moc strohé.

Nebýt pomalého začátku, nadbytečného epilogu a strohosti jistých úseků dám plný počet. Takhle nemohu. :-)

DickBach
30.08.2018 4 z 5

Nic nového pod sluncem. Celý děj je příliš přímočarý, příliš předvídatelný a příliš... jednoduchý. Nicméně jako oddechové četní je Martina nepřekonatelná.

perpe2a
22.07.2018 5 z 5

Výborné, napínavé, mafiánské.....přesně podle mého gusta, závěr smutný a nečekaný. Perfektní a akční, vřele doporučuju.

March
10.08.2017 5 z 5

Klasická Martina Cole...brutalita, podsvětí...začátek zdlouhavý, ale závěr překvapivý a nečekaný

Kubíííína
20.06.2016 5 z 5

Opět velmi drastické, jako je tomu ve všech knihách této autorky, přesto jsem rád za dobrý, i když poměrně smutný konec.

Veeris
11.03.2015 4 z 5

i když jsou její khiny všechny "na jedno brdo", napsány jsou velmi dobře, podobně jako u Johna Lutze. Budu od nich číst další a další

VladkaBU
08.07.2014 5 z 5

... no tak to je síla. Zaplést se do rodiny, jako jsou Murphyovi, je asi to nejhorší, co Christine mohla udělat. Radši ani o těchto rodinách nevědět. Moje druhá kniha od autorky. Samo se četlo, zajímavé, ale děsivé...

Aquarii
27.02.2014 3 z 5

Moc mě ta kniha nenadchla, dočetla jsem to spíš jen aby se neřeklo....

Jančislava
24.11.2013 4 z 5

Dříve jsem M.Cole hodně četla a mám téměř všechny knihy, ale ke konci to už bylo všechno na jedno brdo. Stálé omýlání již známých faktů a opakující se fráze ( instinktivně vycítila). Většinou je tam nějaký psychopat nebo sociopat, a chudák žena ( nebo opačně ), co ovládá vše okolo a vše mu až neskutečně vychází. Velká zápletka u posledních knih snad ani není.
Tato kniha se mi ovšem vcelku líbila. Možná je to tím, že jsem od ní už dlouho nic nečetla. Samožřejmě výše popsané prvky se tam vyskytují, ale už mě tolik nevytáčely :-) Brala jsem to jako oddychovku, což byla, protože se tam mnoho nedělo.
Knihy od ní už nekupuju, ale půjčuji v knihovně a tato kniha mě převědčila, že dělám dobře. Škoda dříve mě hodně bavila a věřím, že pokud někdo po této knize sáhne aniž by četl předešlé, bude se mu líbit, protože styl psaní je vcelku dobrý. Ale spíše bych doporučila starší tvorbu.

Dana1
10.11.2013

Jako její všechny knihy -napínavé až do konce.

monte
31.03.2013 5 z 5

Martina opět nezklamala. Čtivý, drsný příběh, Sebestředný, psychicky narušený Phillip sice zbožňuje svou starou matku, ale není pravda, že se stará o své sourozence nezištně. Živitel rodiny, který se nikdy nemýlí a kterému není radno odporovat.

jhsoft
13.05.2012 4 z 5

I tato knížka se Martině povedla.Knížka je velmi čtivá..., nicméně přijde mi, že už to začíná být v každé knížce to samé...prachy, sex, násilí...