Komentáře knihy Nesprávná nevěsta

Gabi01
02.08.2026

Tak tohle čtení mě neskutečně bavilo. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Hlavní postavy to měly v příběhu velice těžké, ale nakonec vše dopadlo jak mělo. Těším se na další příběh této rodiny.

KatieKuli
24.07.2026

Dostala jsem víc než jsem čekala. Příjemné překvapení. Myslela jsem, že se bude jednat o jednoduchý příběh a váhala jak moc jednoduchý, ale autorka vybudovala zápletku se silnými emocemi, svižně napsanou a čtivou. Půjdu do dalších dílů.

Rodina Windsorů postavila své rodiny, jmění a byznys na domluvených sňatcích. Jeden takový měl čekat i Arese a Raven. Dokud se Ares neseznámil s Raveninou starší sestrou Hannou. Účastníci se změnili, ale podmínka sňatku zůstala. Hannah si buduje úspěšnou kariéru herečky a nehodlá se ještě vdát, čeká, že všichni počkají na její rozhodnutí. Ne však matriarcha rodu babička Windsorová, v Hannah už nemá důvěru, pro jejího vnuka Arese není dost dobrá, pokud chce ale rodina Du Pontových udržet svůj podnik, musí "dodat" druhou dceru za účelem sňatku. Vina, strach, ale i povinnost k rodině nebo vzájemná chemie, s tím vším se musí manželství Arese a Raven vypořádat.

Veru_98
17.07.2026

Na lehkou romantiku jsem měla přesně náladu, a proto jsem sáhla po Nesprávné nevěstě. Čekala jsem odpočinkové čtení, ale dostala jsem také překvapivě mrazivý a psychologický příběh, který ve mně probudil spoustu různých emocí. Raven mi byla sympatická od začátku. Byla citlivá, schopná a oddaná, a právě proto mi jí bylo v mnoha chvílích opravdu líto. Za to její sestra Hannah na mě působila sobecky a manipulativně. Dokázala příběh neustále rozvířit a neznala hranice, které mě mnohdy šokovaly. Kniha se četla velmi dobře a napětí jí rozhodně nechybělo. Některé situace mi připadaly méně uvěřitelné a několik scén se opakovalo, takže se děj místy točil v podobných emocích.

Nesprávná nevěsta je pro mě překvapivě psychologická romance. Dokázala mě pobavit, napnout, rozčílit i dojmout a zároveň mi nabídla lehké čtení, u kterého jsem mohla vypnout a téměř na jeden zátah knihu přečíst.

Hodnocení: 4/5
Recenze na mém blogu:

ppheat
09.07.2026

Trochu zvláštní téma, ale na pkaztskvele čtení

miiiiiinka
30.06.2026

(SPOILER) Proboha, to byl brak.

Rádoby si tahle kniha hraje na něco, na co zoufale nemá. Příběh zní, jako kdyby jej psala náctiletá autorka (možná to tak bylo, v tom případě by to mnohé vysvětlilo), která nemá moc ponětí, jak dospělé vztahy fungují. (Citace: Jestli se spolu vyspíte, nakonec se do tebe zamilujete!)

Přitažené za vlasy, hlavní hrdina naprostý žárlivý idiot bez špetky charakteru. Ani jednou svou manželku neoslovil jménem, zato používal úchylné dětinské zdrobněliny, ze kterých je čtenáři akorát stydno.

Naprosto mě odrovnala situace, kdy se autorka možná pokoušela o vtip, nebo možná o znalostní vsuvku - nedokážu posoudit.
Ve zkratce: Bratr hlavního hrdiny Lex ma doktorát, a po této informaci následuje jeho věta, kdy se ptá “Chtěl bys zavést status quo?”
A hlavní hrdina na to odpovídá “To jsi ***** nějaký Sókratés nebo co?”
PROSÍM?
SÓKRATÉS BYL ŘEK A ANI NEMLUVIL LATINSKY!

Nemluvě o tom, že celý ten koncept “sestry si vyměňuji partnera/manžela a on je s tim úplně v pohodě” je totálně pošahaný.

Dve hvězdičky dávám za nápad, obálku a erotické scény, které jediné byly aspoň trochu uvěřitelné.

Mi-šu-le
25.06.2026

Kniha měla podle mě daleko větší potenciál, než autorka využila. Zápletka se dala očekávat, ale to ničemu nevadilo, co už mi ale trochu vadilo bylo věčné kňučení a zpochybňování Raven. Ares byl zvláštní, občas úplně skvělý a občas strašná měkkota, no a Hannah, tak tu bych poslala někam. Knize by prospělo o 100 stránek méně, některé části mi přišly stále stejné a zbytečné. Určitě dám ale autorce šanci a přečtu si i druhý díl.

MAU256
25.06.2026

"To znamená, že chci víc než jen tvé tělo. Chci, abys mi dala šanci dokázat ti, že s tebou chci opravdu sdílet úplně všechno, a na minulost kašlu. Chci mít šanci získat tvé srdce," zašeptá. "Protože s každým dalším dnem ti dávám o kousek víc toho svého."

Na knížku jsem narazila náhodou a byla jsem příjemně překvapená.
Co člověk snese od vlastní rodiny? No, musím přiznat, že Raven toho unesla až moc.
Já si čtení užila a těším se na příběh dalšího ze sourozenců.

Krista95
18.06.2026

Kniha mě už po pár stránkách mě vtáhla do děje. Přislo mi, že nechybí napětí, tajemství ani jiskření mezi hlavními hrdiny, takže se čte opravdu lehce a svižně.

Musím ale přiznat, že mi občas připadalo málo uvěřitelné, jak rychle mezi Aresem a Raven vznikla vášnivá láska, zvlášť když byl Ares roky s její sestrou. Po tom, čím si postavy prošly, mi to přišlo trochu jako pohádka a místy mě příběh až rozčiloval.

Zhruba v polovině jsem měla pocit, že děj začíná upadat, opakuje se stále ten stejný scénář a já pořád čekala, kdy se to ještě rozjede.

Celkově je to taková oddychovka na jeden den. I když mě některé situace trochu štvaly, četlo se mi to dobře.
#mladsisegra hod

carovnakniznica
08.06.2026

Nesprávná nevěsta je prvým dielom série Rod Windsorovcov od Cathariny Maury a presne spĺňa všetko, čo od podobnej romantiky očakávate – vášeň, drámu, emócie aj komplikované rodinné vzťahy. A úprimne? Táto kniha sa číta neuveriteľne rýchlo.

Raven celý život stojí v tieni svojej dokonalej sestry Hannah. A zároveň celé roky tajne miluje muža, ktorý patrí práve jej – Aresa Windsora. Ich rodiny majú dávno dohodnuté manželstvo, ktoré má spojiť dva mocné rody a upevniť obchodné vzťahy. Lenže tesne pred svadbou Hannah utečie a Raven je donútená zaujať jej miesto. Z večera do rána sa tak stáva Aresovou manželkou.

A práve od tohto momentu sa začína emotívny chaos plný nevypovedaných citov, žiarlivosti, bolesti a postupného odhaľovania pravdy. Pretože toto nie je klasická romantika o zrode lásky. Láska tu už dávno existuje – len bola celé roky potláčaná, ignorovaná a schovaná pod povinnosťami.

Raven bola pre mňa zaujímavou, hoci miestami rozporuplnou hrdinkou. Na jednej strane inteligentná žena budujúca si vlastnú kariéru, na druhej stále uväznená v toxickom vzťahu so svojou rodinou a sestrou, ktorá ju celé roky zatláčala do úzadia.

Ares je presne ten typ knižného hrdinu, ktorého si fanúšičky romantiky zamilujú. Charizmatický, ochranársky a oddaný muž, ktorý je pripravený žene, ktorú miluje, splniť prakticky čokoľvek. Veľmi sa mi páčilo sledovať, ako si postupne uvedomuje, čo k Raven naozaj cíti.

Kniha je napísaná veľmi dynamicky a kapitoly doslova nútia pokračovať ďalej. Áno, príbeh je miestami trochu „telenovelový“ – hádky, nedorozumenia a následné zmierenia sa opakujú pomerne často a niektoré scény mohli byť pokojne kratšie. No napriek tomu má kniha zvláštnu návykovosť, kvôli ktorej chcete vedieť, ako sa ich vzťah vyvinie.

Celá séria mi atmosférou trochu pripomína moderných Bridgertonovcov – mocná rodina, spoločenské postavenie, manželstvá z povinnosti a veľké emócie ukryté pod dokonalou fasádou.

Nesprávná nevěsta je romantika plná iskrenia, bolesti, rodinných drám a spicy scén. Ak máte radi dohodnuté manželstvá, slowburn napätie a príbehy, pri ktorých si poviete „ešte jednu kapitolu“, Windsorovci by vás mohli chytiť rovnako ako mňa.

ElessaRiverbow
04.06.2026

Téhle sérii jsem se vyhýbala jako čert kříži, hlavně kvůli 4. dílu, který jsem četla v roce 2024 a dopadlo to naprosto katastroficky. Přesto jsem ale byla zvědavá nejen na předchozí díly, ale i na český překlad, a tak jsem si v knihovně půjčila první díl. Četlo se to dobře, kapitoly byly krátké a stránky mi utíkaly pod očima. Podle anotace jsem to na začátku čekala dramatičtější, jenže Raven byla se svou výměnou obeznámena docela dlouho před svatbou a ne až před oltářem, jak slibuje anotace. Raven byla sympatická, i když ty její neustálé pochybnosti mě časem začaly štvát, a Sierra mi rychle přirostla k srdci, ale oproti jim dvou mi zbytek postav nějakým způsobem vadil. Ares byl sem tam fajn, ale dost často mi přišel až moc – zakazoval Raven byť jen se dotknout jiného muže, když neměla dobrou náladu v práci tak nechal vyhodit jejího fotografa, koupil společnost jen aby nefotila už nikdy s jinými muži nebo jí rovnou focení zrušil, protože chtěl být v tu chvíli s ní. Navíc nad těmi jeho myšlenkami a sny o Raven ještě v dobu, kdy chodil s Hannah, mi skřípaly zuby, protože pokud mi něco extrémně vadilo na čtvrtém díle, tak to byla právě „nevěra“ (dávám to schválně do uvozovek – kdo ví, ten ví). Jeho přezdívka pro Raven byla ale roztomilá. Hannah je beze sporu naprostá kráva a bylo mi od začátku jasné, že tam způsobí nějaké drama. A co se týká jejího těhotenství, tak jsem si už od první zmínky byla jistá, že to na 100% není Aresovo dítě. Nad některými spicy scénkami jsem se červenala, ale nad jinými jsem zase kroutila hlavou – v kině nebo „na veřejnosti“ v šatně před modelingem, aby jí stékalo jeho semeno po stehnech během práce fakt nejsou scény pro mě. I přes těch několik negativních věcí mě příběh celkem bavil a někdy se pustím do dalších dílů.

KnihomolTyna90
13.05.2026

Tato kniha byla sice jedno velké klišé, ale podle anotace to čtenář může předvídat a za tím účelem si knihu přečíst, není tam nic, co by se už v jiných knihách nečetlo. Pro čtenářky harlekýnek naprostá spokojenost, kniha je skvělé oddechové čtení. Jako bonus pikantní spicy scény, které vás nenechají odtrhnout oči od stránek. Jedinou výtkou je opakování dialogů a situací a tím pádem natahování děje. To ale nebrání tomu, pořídit si pokračování série rodu Windsorů...

Damonka12
07.05.2026

Docela super čtení, plné napětí a vztahů. Tohle já můžu.

Lutzinka
04.05.2026

Nesprávná nevěsta splnila přesně to, co jsem očekávala.
Kniha na dvě odpoledne, u které vypnete, dostanete šťastný konec a ustřelenou nereálnou pohádku, která vás ale stejně prostě baví.

Colony
25.04.2026

Nesprávná nevěsta je příběhem, který se vás nebude ptát, jestli jste na něj připraveni. Prostě vás vtáhne do zlatem lemovaného světa, kde se pod leskem skrývá bolest stojící na dobře známých motivech. Občas je čtení těžší, protože některé vztahy bolí víc, než by člověk čekal. Přesto v příběhu zůstává prostor pro něhu, naději a lásku, která si musí projít trním, aby mohla opravdu zakořenit. Fanoušci citově náročných romancí si zde přijdou na své.

Renatt
21.04.2026

Nesprávná nevěsta mě nalákala hlavně svým námětem domluveného sňatku, protože podobné příběhy mě většinou baví. Děj se točí kolem Raven, která je zamilovaná do Arese – ten si má ale vzít její sestru. Když se však nevěsta ve svatební den neukáže, Raven ji musí zastoupit, a tím se rozjede celý příběh plný emocí a komplikací.

Příběh je hodně o vztazích, napětí a rodinných problémech. Nechybí intriky, zakázané city ani postupné sbližování hlavních postav. Kniha se čte rychle a je to přesně ten typ oddechového čtení, u kterého člověk nemusí nad ničím složitě přemýšlet.

Místy na mě příběh působil trochu předvídatelně a dost „telenovelově“, ale pokud to člověk přijme jako lehkou romantiku, tak si čtení docela užije.

Celkově jde o příjemnou oddechovku, která pobaví, neurazí a hodí se na chvíle, kdy máte chuť na nenáročný romantický příběh.

Dreisii
15.04.2026

Myslím že kniha si zaslouží lepší hodnocení než má,je to skvělá čtivá oddychovka pro ty co se rádi zasní a potřebují na chvíli vypnout.

Romik99
31.03.2026

Krásná obálka, ale obsah teda nic moc. Přemýšlela jsem, jestli jí vůbec dočtu. Hned z kraje mě trkly jména, které jsem znala z jiné knihy. Další mínus dávám pravopisným chybám. A nakonec poslední mínus za nepřirozené dialogy a slova, která se tam neustále opakují. Nevím, za mě jedna z nejslabších knih, která mě akorát naštvala. Dalo se z toho tolik vytřískat, děj by byl zajímavý, ale takhle bohužel. Jediné plus a důvod, proč jsem ji dočetla byla její jednoduchost, nemusela jsem nad ní přemýšlet a nic mě tam nepřekvapilo.

raptors
26.02.2026

Nad touhle knihou jsem váhala, zda ji mám přečíst a jsem ráda, že jsem ji nakonec přečetla. Skvělý příběh plný emocí s dobrým koncem.

kacenka6144
26.02.2026

Knížka nemá moc vysoké hodnocení, ale mně se líbíla. Obě hlavní postavy byly pro mě uvěřitelné (v rámci příběhu), nechyběla tam trocha dramatu, správný záporák a nakonec vše zalité sluncem. Řeči o tom, že jsou tyhle knihy předvídatelné jsou pro mně zcela zbytečné. Proto tyhle knížky čtu. Nemusím se u nich o hlavní postavy úplně bát. :-)

LuAran
02.02.2026

U tohoto typu knih obvykle sázím spíš na oddech než na silný příběh, a možná právě proto mě Nesprávná nevěsta tak příjemně překvapila. Nejde jen o erotickou linku, ale o vyprávění, které má emoce, hloubku i jasnou dějovou kostru. Autorka si dává záležet na psychologii postav a jejich motivacích, díky čemuž příběh nepůsobí ploše ani samoúčelně.

Postava Raven se mi dostala pod kůži velmi rychle. Její nejistoty, vnitřní boj i opakující se vzorce chování jsou podané uvěřitelně a s citem. Právě ona jistá repetitivnost, která by mohla někomu vadit, mi tady naopak dávala smysl – působí jako přirozený důsledek prožitých zkušeností, ne jako autorská berlička. Bylo pro mě snadné se s ní v některých momentech ztotožnit, což čtení dodalo další rozměr.

Celkově jde o knihu, která kombinuje vášeň s emocemi a nezapomíná ani na samotný příběh. Čte se plynule, vtáhne a zůstane v hlavě déle, než bych od tohoto žánru původně čekala. Přesně ten typ čtení, který si člověk zamiluje právě proto, že nabídne víc, než slibuje na první pohled.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi