Rockové pohádky pro malé rebely

Rockové pohádky pro malé rebely https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434492/bmid_rockove-pohadky-pro-male-rebely-lNm-434492.jpg 4 23 11

Ptáte se, děti, „Co to je ten rock?“ Řeknu vám, že rock je osvobozující hudba. Představujte si ho, jak chcete. Třeba jako dlouhovlasého, usmívajícího se dědečka, který nikdy nedá z ruky elektrickou kytaru. Nebo se vám vybaví někdo stejně starý jako vy, kdo miluje písničky. Nebo si nejlépe představte rock jako sami sebe! Vyšly jste na dlouhou pouť objevovat svět a zpívat mu o tom, co máte rády i o tom, co vás trápí. Představte si, že jste došly někam, kde žijí jenom samá zvířátka a ta si zamilovala vás i vaše písničky. Prožily jste s těmi zvířátky mnoho dobrodružství a některá z nich skončila na stránkách této knihy. Při její četbě třeba přijdete na nějaké úžasné věci. A až se tak stane, klidně je vykřičte do světa. To se přeci na každého rebela sluší a patří….... celý text

Přidat komentář

Vilvit
02.11.2023 4 z 5

Po knížce jsem sáhla se svým šestiletým synem, protože doma posloucháme hudbu hodně. Nápad a spojení zvířat a hudby se nám oběma moc líbil. Ponaučení i odkazy na reálné příběhy - ptačí zob alias drogy - jsou hezky skrytě vyjádřené a často nás vedly k další debatě. Velmi hezké zpracování.

laminie8594
02.02.2022 5 z 5

Prvotina autora je krásnou knihou, která nejen dětem ukáže svět plný rocku, ale i ponaučení. Příběhy jsou svižné, poutavé a čtivé. Minulý týden jsem se dozvěděla, ža se autor chystá vydat druhý díl a tak mu držím pace a knihu si ráda pořídím :)


luci1xx1924
23.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Pohádky pro malé rebely jsou super, mám dvě děti a moc se jim líbí a nejvíce krokodýl. Je to čtivé a napínavé. Já fandila mravenci. Rádi se ke knížce vracíme. Máme první vydání od samotného autora, jen mi tam chybí podpis :D a proto jsem neváhala a podpořila jeho vydání druhého dílu Krokodýlova kapela. Zakoupila jsem si výtisk s věnováním a už se na něj moc těším. Děti budou mít radost, že jejich oblíbená postavička krokodýl má teď vlastní kapelu-- Pozor spoiler -- i když v jedničce sežral kapelu AC DC :D ale nebojte zase ji vydávil :D


Rocku zdar, nazdar :oD

stepanka.ruml
19.01.2022 5 z 5

Na to, že jde o autorovu prvotinu a ještě zároveň pro děti, musím říct, že je knížka úžasně originální, akorát rocková a krásné čtivá. Jo a krávy jsou boží!
Darováno k Vánocům malým rebelskym neteřím, tak čekám, co na to řeknou ony.
Ale mam jedno minus. Je to krátké Chtěla bych to číst déle Těším se na pokračování

SoniaR
26.11.2020 5 z 5

Za mně super! Ačkoliv jsem už velká holka (rockerka), tak jsem si pohádky s chutí přečetla :)

Maledivy
30.09.2020 odpad!

Ač je inzerováno obojí, nevím, jestli má být kniha pro dospělé nebo děti. Některé kapitoly se dětem líbí, ale jak už bylo psáno, kvalita značně kolísavá. Pěkné ilustrace.

adrianna0305
23.06.2020 3 z 5

Jelikož jsem průměrný rebel, průměrný posluchač rocku a kdyby se můj věk nějak zprůměroval byla by mi tahle kniha určena jako čtenáři, tak dávám v hodnocení takový průměr no :-)

Knižní střípky
12.04.2020 3 z 5

(SPOILER) ROCKOVÉ PŘÍBĚHY PRO MALÉ REBELY obsahují devět pohádkových příběhů, kde je vždy hlavním hrdinou zástupce ze zvířecí říše. Máme zde pohádku o mravenci, tarantuli, žábě, krokodýlovi, syslovi, kravách, ptáčkovi, orlovi a nesmíme zapomenout ani na samotného krále zvířat, na lva. Všechna zvířata mají naše lidské vlastnosti, které jsou zde krásně vykresleny. Ti rodiče, kteří upřednostňují, aby bylo v pohádkách nějaké to ponaučení, se rovněž nemusí obávat. I když rockeři byli odjakživa rebely, není zde rock alfou a omegou a každý příběh nakonec dopadne tak, jak má. I když budete knihu předčítat dětem, které do okamžiku otevření knihy o rocku neměly ani tušení, vůbec to nebude vadit. Autor je do tohoto světa velmi vtipnou formou uvede. Pomocí mu k tomu budou i úžasné ilustrace Terezy Doležalové, které pobaví i rodiče. Po grafické stránce je tato kniha velmi kvalitně zpracovaná. Písmo větší, tudíž ideální i pro začínající čtenáře.

Co říci závěrem? Je to milé, vtipné, originální, poučné.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

DariDerek
01.04.2020 5 z 5

Rockové příběhy pro malé rebely je skvělá pohádková kniha pro větší čtenáře/posluchače. V knize na vás čeká 9 příběhů, ve kterých hlavními hrdiny nejsou lidé, ale všelijaká zvířata – od mravence, až po lva nebo třeba krávy.
Autorovi se perfektně podařilo skloubit lásku k hudbě s vtipným vyprávěním, které zabaví nejen děti, ale také rodiče.

Netradičně, nejdříve napíšu poklonu ilustrátorce Tereze Doležalové. Její obrázky, které jsou černobílé a doplněné vždy jen jednou barvou, jsou úžasné. Třeba lev jako rocker mě naprosto odzbrojil, tak stejně kapela AC/DC v podobě úhořů. V této knize jde vidět, že když se spojí fantazie autora, s umem ilustrátora, vznikne pohádková kniha, která zaujme každého, kdo ji otevře.


Nemusíte se obávat toho, že vaše dítě rock neposlouchá/nezná, a tím pádem nebude textu rozumět. Je zde jen okrajově zmíněno pár kapel z tohoto žánru, ale vůbec o znalosti nejde. Jde spíše o zpěv jako takový, a samozřejmě styl těchto muzikantů a jejich posluchačů, protože některá zvířátka jsou velmi stylově oblečena – tedy, ehm, namalována.

„Vždycky když se s nimi znovu potká, dává si pozor, aby je nežral tak moc, aby je zase nesežral. A i přesto se nikdy nepřestává spokojeně zubit.“

Některé příběhy mají v sobě zjevné ponaučení pro malé čtenáře, což je v pohádkách správně. U jiných to tak jasné není, ale to vůbec nevadí, protože větší děti si z toho i tak vezmou to, co bude potřeba.
Rockové příběhy pro malé rebely jsou napsány jednoduše, aby tomu všechny děti porozuměly a opravdu si užily báječná dobrodružství, která je na stránkách čekají. Já osobně jsem si velmi užila nejeden příběh, ale nejvíc se mi líbilo – a to i proto, že bylo mne nejvíce humorné – vyprávění o krokodýlovi, který moc žral AC/DC. Žral je tak moc, až je z toho samou láskou sežral. Jo, bylo to fakt dobrý! ????


Písmo je opět většího fontu, takže se bude kniha dobře číst i začínajícím čtenářům a ilustrací je dostatek. Některé jsou přes celou stránku, jiné přes půlku, ale vždy skvěle doplňují text.
Navíc křídový papír, na kterém je vše vytištěno, působí takovým tím „lepším“ dojmem, a spojení barev ilustrací s tím papírem dělá divy. Moc se mi to líbí. ????

Jak můžete vidět, jsem z knihy Rockové příběhy pro malé rebely téměř odvařená a už se nemůžu dočkat, až budu mít doma malého rockera, který to bude žrát tak, jako maminka. V tuto chvíli je to totiž jen rebel! ????

takinac
01.03.2019 2 z 5

Knížka má rozhodně potenciál, ale zároveň je místy neobratná a některé věty přetékají slovním balastem. Kvalita jednotlivých příběhů je taktéž značně kolísavá, což je velká škoda.

Modrina
09.11.2018 4 z 5

Jednohubka (možná spíš půlhubka :) ) pro ty, komu v žilách pulzuje rock. :) Doufám, že vyjde pokračování, téma má podle mého docela potenciál. :)