Rocková kniha mrtvých

Rocková kniha mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58580/rockova-kniha-mrtvych-58580.jpg 5 47 9

Sedm osudových cest k nesmrtelnosti Hendrix * Joplinová * Morrison * Presley * Lennon * Cobain * Garcia Co spojuje hvězdná jména Hendrix, Joplinová, Morrison, Presley, Lennon, Cobain a Garcia? Tragika jejich předčasných úmrtí. Právě tajemné okolnosti smrti rockových celebrit zaujaly Davida Comforta, aby se znovu ponořil do jejich osudů a pokusil se osvětlit jejich smrt. Navzdory jeho pátrání zůstávají některé otázky stále nezodpovězeny, jako například: Jakou roli sehráli manažer a přítelkyně při Hendrixově smrti a jejím následném zastírání? Jaké byly skutečné okolnosti skonu Jima Morrisona? Proč měl Kurt Cobain pro Courtney Love větší cenu mrtvý než živý? Proč se John Lennon odhodlal k plavbě přes Bermudský trojúhelník, kde málem zahynul v bouři, jen aby byl krátce nato zastřelen? Co to bylo za „zázračnou“ drogu, jež dohnala nemocného Elvise k sebevraždě? O legendách rockové hudby dosud nevyšla kniha, do níž by autor v takové míře koncentroval dostupná fakta. Autor zaujme i svým ironickým, až cynickým nadhledem a uvolněným stylem plným slangových i vulgárních výrazů.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Jota
Originální název:

Rock & Roll Book of the Dead


více info...

Přidat komentář

mulderka
19.01.2024 3 z 5

Poněkud bulvární pátrání po okolnostech života a smrti několika nejslavnějších /nebo nejprofláknutějších/ osobností světové rockové popkultury by klidně mohlo nést podtitul typu:
Všechno, co jste nevěděli o vašich rockových miláčcích, a když už to teď víte, radši byste to zapomněli. Njn, nezbývá než se smířit s faktem, že dotyčné ikony byli taky jenom lidi. Navíc obklopeni všemožnými týpky, kteří se ve snaze urvat svých 5 vteřin slávy rozpovídali... Pokud jste už dostatečně informováni o hudbě, deskách a koncertech, berte tuhle knížku jako nahlédnutí do zákulisí, které skrývá i dosti nevábná místa. Jako doplnění k obecně známým faktům, OK. Ale stejně, představa krále rock´n´rollu v pamperskách... No nic, to všechno se dá oddělit, a jak praví klasik, "music remains the same". Tak si je pamatujme jako nedostižné umělce, kterými byli a navždy zůstanou.

Peace
04.03.2019 5 z 5

"Zemřeli na rock, protože rockem žili."

Hodně zajímavá a pro mě i poučná kniha. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.


Rudykri
07.01.2016 5 z 5

Velmi poutavě psané dílo, které v sedmi kapitolách celkem dobře popisuje a analyzuje dětství, rodinné poměry, kariéru, osobní život, smrt i události posmrtné hlavních "hrdinů". Často cituje další zdroje - především biografie a memoáry osob, které byly s hlavními protagonisty v úzkém kontaktu (spoluhráči, partneři, manželé nebo jiní příbuzní).
Jednotlivé kapitoly jsou umně provázány společnými jmenovateli (láska, drogy apod.), ve kterých autor srovnává všechny hrdiny a dává čtenáři možnost podívat se na příběhy z jiného úhlu pohledu.

zuza.floderova
23.06.2014

Kniha byla velice zajímavá, sice jsem ji nedočetla, ale přečetla jsem si určité lidi, kteří mě opravdu zajímali. Bylo to zajímavé. :)

MissBlack
15.08.2012 5 z 5

Geniální, pro mě zkrátka geniální. Vzhledem k tomu, že tuhle hudbu miluju, byla pro mě ta kniha třešinkou na dortu co se knih týče.
Přestože shrnuje fakta, je tam dost prostoru pro vaše vlastní myšlenky, abyste přemýšleli, zda to bylo tak či onak, proč se to vůbec stalo apod. Je pravda, že mi v hlavě uvízla na dost dlouho a až budou peníze navíc, rozhodně si ji pořídím...

Kapik
14.09.2011 5 z 5

Výborná kniha, která se snaží objektivně shrnout fakta života a smrti sedmi rockových legend (i když jí to občas ujede). Četla se mi velmi dobře a dozvěděl jsem se opravdu hodně nových, zajímavých faktů.

Frakira
01.04.2011 4 z 5

Asi to ve většině případů nepřichází s ničím zas až tak převratným, i když také jsem se dozvěděa nové věci, ale je to napsáno dobře. Pro příznivce magické "sedmadvacítky" rozhodně doporučuji

mySaints
04.01.2011 5 z 5

Skvělá knížka, která přichází s novými fakty. Opravdu to byla sebevražda? Autor má i překvapivě veliký vypravěčský talent - takže kdo by na chvilku nechtěl stát vedle Elvise, Morrisona, Lennona a poodhalovat jejich osudy? Pro rockové fanoušky povinnost!

OldaB
04.01.2011 5 z 5

Spoustu zajímavých faktů, velice čtivé, překvapivě znepokojivé. Už nechci být rockovou hvězdou.

Autorovy knížky

David Comfort
americká
2010  94%Rocková kniha mrtvých

Kniha Rocková kniha mrtvých je v

Právě čtených3x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce26x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x