Robinson na Otavě

Robinson na Otavě https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104142/robinson-na-otave-104142.jpg 5 24 7

Povídky určené pro mládež popisující romantické táboření dvou chlapců. Autorovou inspirací byl těžký život dřevorubců a sklářů z malých vsí v této zapomenuté ale krásné oblasti. Doslov Vladimír Kovářík.

Přidat komentář

faba
22.02.2023 5 z 5

Kniha pro děti? To si sirotci přijdou na své... Možná tak první, či druhá povídka. Ostatní jsou opravdu povídky z pera znalce Šumavy, pana spisovatele Klostermannna.
Popis přírody, v jakékoli roční době, je opravdu barvitě popsán a život lidí v té době... v knize Ze světa lesních samot jsem psal, že bychom to nevydrželi ani půl roku. Teď to podepisuji.
Skvělá kniha, kterou jsem přečetl až dnes a škoda, že se mi nedostala do ruky i jako dítěti školou povinné. Pozdě, ale přeci.

Ladis777
28.08.2022 5 z 5

Fascinující líčení drsné šumavské přírody, drobných lidiček a jejich osudů. Klostermann je podle mě dost nedoceněný autor. Pokulhává jedině ta vstupní povídka, která je opravdu pro děti, další už mají hodně silný náboj - především v životě a boji s horami a počasím, ale i v oblasti mezilidských vztahů.


DuncanIdaho
13.06.2021 5 z 5

Kniha je opět plná drsných ale krásných povídek. Některé povídky už četl v jiných knihách, ale to nevadí, přečetl jsem je znova a znova se mi líbily. Měl jsem vše jako před očima. Styl Karla Klostermanna se mi líbí, a proto čtu jeho knihy rád.

ArwenAragorn
02.01.2017 5 z 5

Četla jsem jako malá,ale moc se mně to líbilo. Pamatuji, že jsem se bála.

Damato
09.04.2016 5 z 5

Knihu jsem dostala jako malá holka k Vánocům a moc ráda jsem ji četla, i když tenkrát na mě nějaké povídky působily dost depresivně. Ale určitě stojí za přečtení, když jsme později jezdívali na Šumavu, často jsem na knihu vzpomínala a nedávno jsem si ji přivezla od našich do své knihovny a i po letech jsem se do ni začetla a moc se mi líbila. Klostermann byl pan spisovatel.

p.stranska
23.12.2013 5 z 5

Nenechte se odradit tím, že jsou povídky ,,určené pro děti,,. Jsou krásné, čtivé a určitě vhodné pro všechny věkové skupiny. Navíc vás nutí k zamyšlení. Pro mě 5*.

Joges
31.01.2013 5 z 5

Vzpomínám, jak jsem tuto knihu četl ve dvanácti letech. "Robinson na Otavě" byl napínavý od začátku do konce. Klosterman byl zkrátka "pan spisovatel"!