Robinson Crusoe (dvojjazyčná kniha)

Robinson Crusoe (dvojjazyčná kniha) https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135814/robinson-crusoe-135814.jpg 4 48 5

Dvojjazyčné vydání. Jazyková úroveň - Pokročilí. Příběh Robinsona Crusoe patří zaslouženě do zlatého fondu světové literatury. Ukazuje vůli člověka, který věří sám v sebe a dokáže tak překonat řadu životních nezdarů. Odráží tak vlastně tehdy nastupující ekonomický individualismus. Pro pokročilé studenty angličtiny jsme vytvořili jeho zjednodušenou verzi doplněnou českým překladem (po levé straně), slovníčkem, překladem frází a okomentováním gramatických jevů. Čtenář tak může číst originální povídku, pokud by něčemu nerozuměl ihned najde překlad či komentář. Kniha je navíc doplněna CD s namluveným textem. Uživatel tak může cvičit své porozumění mluvené angličtině.... celý text

Přidat komentář

aalma
25.02.2019 5 z 5

Klasika školních lavic.Ráda jsem si přečetla znova.Aby to bylo zajímavější,sáhla jsem po dvojjazyčné verzi. Klidně bych to s Robinsonem na nějaký ten měsíc vyměnila.

veronikahessy
08.09.2017 1 z 5

Knihu jsem nedočetla...bohužel mě nezaujalo téma.


wiix
16.03.2015 4 z 5

Skvelé, pútavé, napínavé! Dievčatá a chlapci pubertálneho veku, toto je úplne pre vás (aj mňa to v tom veku bavilo a vlastne aj teraz cítim brnenie v bruchu z nervozity, čo sa stane na ďalšej strane). Štýl písania je trochu komplikovaný a dej naťahovaný, ale to veľmi neuberá na kvalite.

učtese
26.12.2013 3 z 5

O literární úrovni se hovořit nedá, kniha je maximálně přizpůsobená svému účelu. Jazyková úroveň pokročilí, podle mého také neodpovídá, protože já rozhodně pokročilý nejsem, ale tohle jsem četl bez problémů. Takže spíše pro začátečníky. Plusem jsou popsané gramatické jevy, krátké cvičení a cd namluvené rodilým mluvčím.

petiska
23.07.2013 3 z 5

Kniha mě ze začátku absolutně nudila. Začátek nestál za mnoho slov. Ale poté, co se hlavní hrdina knihy dostal na údajně opuštěný ostrov, jsem se doslova do knihy začetla. Všechno to úsilí, vše, čemu musel sám Robinson čelit, to bylo něco úžasného. S jakým nadšením a zároveň trápením musel řešit nejrůznější situace, to bylo něco unikátního.
V této knize se propojuje napínavý a jednoduchý příběh s vývojem lidstva. Robinson byl uvězněn na ostrově a neměl takřka nic, což ho donutilo začít pracovat. Nebylo to nic lehkého. Autor krásně popsal celý vývoj zručného člověka, který se musel postupně učit a sám přijít na věci, které my již nyní známe jako samozřejmost. A to se mi líbí - tato myšlenka.