Taxis

Taxis https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57826/taxis-57826.jpg 4 36 9

Robin a Nika série

< 3. díl

Dívčí román o sedmnáctileté dívce, která si nechá říkat chlapeckým jménem a nade vše miluje koně. Vhodné pro starší děti. Otec hlavní hrdinky vlastní stáje a tak není těžké pochopit, že naše dívka se chová spíše jako chlapec. Přístupu k životu, ve kterém bohatým a mocným projde všechno, se Jana učí hlavně prostřednictvím svého učitele, který stojí často na její straně. Odhalení podvodu ve škole jí pomůže najít milého přítele. Příběh o jejích přátelích, nepřátelích, ale i velkých životních křivdách a o tom, jak se je Jana učí přijímat jistě zaujme mnoho mladých čtenářů. ... celý text

Přidat komentář

tittanie
11.06.2023

První dva díly jsem milovala. Dokonce jsem se na jednom dílu učila psát všemi deseti, když jsem si opisovala oblíbené místa z knihy. A když jsem letos zjistila, že série má třetí díl, tak jsem se rozhodla, že si ho seženu. Nebyl v knihovně ani se nedá koupit, takže jsem si musela projít bazary. Ale povedlo se.
Teď ke knize samotné. Musím říct, že jsem zklamaná. Strašně jsem se chtěla setkat s Robinem, jeho ženou a jeho třídou, kromě Robina a Niky, tam vlastně byli všichni jenom velice okrajově zmíněni. Koně mi v příběhu přišli úplně zbyteční a hlavně za všechno mohli. Přišlo mi, že autorka popsala na 179 stranách snad všechny problémy, které mohli mít dospívající okolo roku 2000. Všechny ale velice rychle vyřešila, ať už to byla problémová spolužačka, AIDS nebo vztah rodičů.
Takže za sebe říkám, pokud se chcete vrátit do světa Robina a Niky, proč ne, ale jinak...

JancaMia
01.01.2023 5 z 5

Autorku v různých skupinkách na FB chválily a tak jsem si jednu její knihu sehnala i já. Román se četl jedním dechem, mrzí mě ten konec ale chápu že to tak muselo být, nemůže vše být stále zalité sluncem. Dva předchozí si určitě seženu také.


Sablu
22.01.2019 5 z 5

Jako o hodně mladší mě uchvátilily dvě první knížky od této autorky. A proto jsem byla ráda, že jsem mohla opět nahlédnout do života Robina i Niky a zároveň poznávat nové lidi. Knížka se mi líbila, překvapil až šokoval mě konec. Ale jako dospělá ho chápu, vše není jen růžové.

KikinkaV
08.03.2017 4 z 5

Nejoblíbenější románek v mém dospívajícím věku :) Kniha, která mě jako první dokázala přivést k slzám. Rozhodně se k ní, někdy v dospělosti chystám ze sentimentality vrátit.

tatafa
07.01.2017 5 z 5

Krásná a velice čtivá knížka, která zajímavě ukazuje i na další osudy hrdinů z předcházejících knížek. Nicméně mne, jako velice romantickou duši, neoslovila natolik, jako předchozí díly. Především pro smutný závěr. Ale přesto vřele každému doporučuji!

Kekik
30.12.2016 4 z 5

Taxis... již z komentářů zde na DTB knih jsem věděla, že bude mít kniha smutný konec. No, konec smutný byl, ale nevyvolal ve mně takové emoce, jak jsem předpokládala. Možná kdyby autorka napsaná konec lépe, trochu emočněji, nevím, jak to nazvat. Prostě jiné knihy mě rozbrečely, tato ne.
Příběh se mi líbil, ze všech třech knih od autorky asi nejvíc.
Moc mě potěšilo, že se zde objevil i Robin, i když tady byl většinou jmenován jako pan Hádler (škoda, Robin je tak krásné jméno), i se se svojí chotí, a mihlo se tady i pár jeho studentů z jeho první třídy.
Ale jak jsem napsala, od autorky se mi tato kniha líbí nejvíc.
(Hlavně celkem dost odpadla "dokonalost hlavních postav", ale stále je tam mnoho "suprovosti")

mája1970
05.11.2014 5 z 5

Tak toto byla krásná kniha,sice jsem na konci hodně brečela,ale krásná

Liv
25.03.2013 5 z 5

Taxis mě tak pohltil a uchvátil, že jsem prolévala slzy, ale přitom jsem se nemohla odtrhnout od čtení. Prostě krása :) Hodlám si jí v budoucnu přečíst znova.

Black Star
23.08.2011 5 z 5

Moc pěkná knížka..pokud máte rádi koně a k tomu napínavý a ke konci smutný příběh je to přesně pro Vás.

Autorovy další knížky

Blanka Chlupová
česká, 1967
1995  84%Prázdniny na vodě
1996  84%Daň ze štěstí
2001  86%Taxis

Kniha Taxis je v

Právě čtených1x
Přečtených69x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x