Noční lovec
kniha od: Chris Carter
KoupitKoupit eknihu
V Los Angeles řádí sériový vrah. Na ženách, které mu padnou za oběť, nejsou navenek patrné žádné známky násilí – jen zašité rány, v nichž se však nacházejí předměty tak hrůzné, že svědčí o mimořádně zvráceném pachateli. Detektiv Robert Hunter se při honbě za pachatelem střetne se soukromou vyšetřovatelkou Whitney Meyersovou. Sledují stejnou stopu a zjišťují, že se pohřešují další ženy. Jsou ještě naživu? Podaří se dostihnout šíleného vraha dřív, než unese a bestiálně zabije další oběť? Jaké strašlivé tajemství skrývá minulost muže, který se dopouští tak nestvůrných zločinů? Další napínavý román Chrise Cartera si v ničem nezadá s předchozími....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357827/big_nocni-lovec-dRC-357827.jpg 4.72518Robert Hunter 3.
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi, Thrillery
Vydáno: 2017, BB art
The Night Stalker, 2011
Komentáře (583)
Kniha Noční lovec

Carter je pro mě prostě jiný, v tom dobrém slova smyslu. Miluju ty psychologické prvky, líbí se mi originální způsoby vražd, ale hlavně oceňuji, že u každého případu je dostatečně vysvětlený motiv, to mi občas u jiných autorů chybí.

Jo,zase mě to bavilo.Méně postav,hodně přemýšlení,prostě TOP.Nedalo se jinak než přečíst i při hlídání vnoučka.Babi,jak do Prčic.....Bez komentáře se posledních 20 stránek nedalo.PECKA,PECKA,PECKA.

Ani v pořadí třetí kniha nezklamala. Kniha není tak brutální jako předchozí, ale i tak rozhodně není pro slabší povahy. V knihách od Cartera se mi líbí psychologické prvky, je vidět že autor se v oboru pohyboval. Duo Roberta s Carlose prostě žeru a vrhám se na další knihu.

Další případ pro Roberta Huntera a další Carterova knižní pecka. Není to až takové psycho jako Popravčí, ale má to i tak vynikající atmosféru a vraždy jsou provedeny zajímavě. A člověka to dovede i k zamyšlení nad tím, jak je pro vývoj důležité vyrůstat v harmonickém prostředí, protože dětská duše je hodně citlivá a prožité věci mají vliv i na život v dospělosti.

Třetí Robertův případ, který není tak brutální jako ten předchozí, i když samotné vraždy jsou opravdu zajímavé. A jelikož Robert nevyšetřuje jen tak ledajaké vraždy, je zde opět důležitá vrahova psychika.
V druhém díle jsme byli upozornění na to, že nikdy nikoho nemáme šikanovat, v tomto díle jsme se ujistili v tom, jak jsou rodinné vztahy důležité a psychika dítěte je velmi křehká a s ní jdeme až do dospělosti.
U této série s Robertem se člověk bude asi opakovat, ale opět skvělá kniha, zápletka, děj i postavy. Jediné co mi vadilo je, že zde přeskakovala návaznost kapitol, asi prostor pro napětí, já byla naštvaná, že je děj otevřený a přesunul se jinam :)).
Opět proložím knihou s lehčím tématem a těším se na čtvrtý díl.

Další suprová detektivka nesoucí se ve stejném duchu jako ty předešlé, ale opět stejně dobře napsaná, čtivá a poutavá od začátku až do konce. Díky knihám Chrise Cartera posouvám své hranice v rychlosti čtení, tuto jsem zvládla skoro celou za jeden den, což se mi ještě nikdy nepodařilo, přečíst tak dlouho knihu tak rychle, ale opravdu se nedalo odtrhnout. :D Vždycky si říkám, že dočtu kapitolu a končím, jenomže skoro každá kapitola končí tak, že se prostě nedá přestat číst a já se musím dozvědět co bude dál.
Tentokrát jsem některé věci odhadla celkem brzy, protože už mám odkoukáno z předešlých knih na co se zaměřit a co bude asi tak důležité, takže jsem nebyla tolik překvapená z vysvětlení jako v minulých dílech. To ale nic nemění na tom, že jsem si čtení opět nesmírně užila (i přes ty brutality) a nejspíš se co nejdřív pustím do další části.

Kam na to ten autor chodí? Další čtivá detektivka a opět s brutálními prvky, ufff... Dvojka Hunter a Garcia jsou sympaťáci.
Štítky
USA (Spojené státy americké) Los Angeles detektivní a krimi romány sérioví vrazi thrillery
Autor a jeho další knihy
2023 | ![]() |
2013 | ![]() |