Galerie mrtvých

Galerie mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401757/bmid_galerie-mrtvych-8vJ-401757.jpg 5 1675 391

Robert Hunter série

< 9. díl >

„Jedenatřicet let u sboru, a za ta léta jsem viděl šílených věcí víc než dost, ale kdybych si mohl, než umřu, vybrat jen jednu věc, kterou bych radši neviděl… Tak by to byla tahle.“ Tak poručík Losangeleského policejního sboru přivítá detektivy Huntera a Garciu na místě, kde se podle všeho odehrála snad nejotřesnější vražda, jakou kdy vyšetřovali. Brzy po ní následují další, události se vyvíjejí nečekaným směrem a detektivové útvaru ultranásilných zločinů musí spojit své síly s agenty FBI. Společně s nimi se pak vydávají po stopě sériového vraha, jehož loviště nemá hranice, psychopata, pro kterého vraždy zdaleka nejsou jen zabíjení – považuje je za druh umění.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

The Gallery of the Dead , 2018


více info...

P3_tis
P3_tis
23.03.2024 5 z 5

Další skvělý díl!

kittlerka
kittlerka
23.03.2024 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Mezi jednotlivými díly si musím dávat větší pauzy, jinak jsou pro mě dost podobné. To nemění nic na tom, že Carter umí psát napínavý a brutální detektivky. Jen škoda, že postavy se stále nijak nevyvíjí.


Shaxx
Shaxx
04.03.2024 4 z 5

Robert Hunter po deváté a pořád je to fajn. Jasně, je to šablonovité a jede to podle zajetých pravidel. Je to repetitivní a člověk už ví, jak se to bude odvíjet. Ale něco na tom je až téměř konejšivého a komfortního. Takže jako vždy nechyběla zmínka o tom, jak je Hunter geniální, že má problémy s nespavostí, že mu zemřela matka na rakovinu a že si rád dá kvalitní skotskou. A nesměla chybět ani hláška, že hodně čte. Galerie mrtvých přinesla dalšího zajímavého sériového vraha a má docela divoký konec s příslibem akce v dalším dílu, což mě příjemně překvapilo.

Janaves
Janaves
25.02.2024 5 z 5

Výborná detektivka.

Prateri
Prateri
03.02.2024 5 z 5

Nemožné ihned a zázraky dříve než do třech dnů - tak pracuje mozek detektiva Huntera, a mozek Chrise Cartera tomu šéfuje. Tak dobře - brutality bylo ubráno, to se zdá čtenářům - ale řekněte to oběti, žádná by nesouhlasila. Zase dobré, napínavé, překvapivé.

lenkaabooks
lenkaabooks
31.01.2024 4 z 5

Tahle Carter-ovka byla o něco jinačí, ne však špatná. Spolupráce s agenty FBI, tu především Garcia hůře snáší. Hunter byl skvělý, jako vždy.

munka
munka
13.01.2024 4 z 5

Ďalší skvelý Carter. Opäť príbeh, ktorý má držal v napätí až do konca. Doporučujem.

nikca1994
nikca1994
05.01.2024 4 z 5

Každá kniha tohoto autora je originální a hezky se čte, kniha je napínavá. Vrah byl opět brutální nechci se opakovat,ale prostě pěkné čtení.Doporučuji a já se hned pouštím do dalšího dílu.

Luigi1
Luigi1
21.12.2023 5 z 5

Tak to se povedlo moc pěkné čtení doporučuji

terimila
terimila
11.12.2023 4 z 5

Špičkovej thriller, ovšem na Carterově fantastické úrovni to řadím k těm malinko slabším. Trochu překvapilo odhalení vraha - hodně dlouho jsem si myslela, že to bude někdo, kdo se už objevil dříve. To měnění podob, bohorovný klid jistého zadrženého a jeho pár slov poté, co konečně začne mluvit... hodně velký deja-vu. Anebo tak trošku opakování (viď, Chrisi, i ti nejlepší z nás holt mají každý svou drobnou slabinu...).

Je to hrozný, ale trošku mě zklamalo to provedení vražd, stále hnusných na pohled, ale od předchozích dílů poněkud odlišných. A taky výsledek střetu a střelby v odlehlé končině (zase, viď, Chrisi, já vím). Takový to, jak čtete a mělo by to bejt děsně napínavý... ale vlastně není, protože už jste něco podobnýho četli několikrát. A též mi přišel poněkud nudný a nezajímavý sám vrah, to vysvětlení jeho obsese bylo takové neuspokojivé.

Ale abych jen nekritizovala, pač to u čtyřhvězdový knihy vypadá trochu divně... jinak je to velká paráda. Čtivý, strhující, propracovaný. Skvěle napsaný, kvalitní postavy... super. Jinej autor by za tohle měl těch hvězd pět. A samozřejmě cliffhanger jako kráva - hned frčím dál na Nenávist.

PS: Čtenářská výzva 23 - kniha s místností v názvu. Těší mě to, jak si pěkně Carterem zaplňuju letošní výzvu, z knižního hlediska je rok 2023 rokem Chrise Cartera. Může bejt. :)

Nuttelka
Nuttelka
04.12.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Opět už je tady toho řečeno hodně, abych se neopakovala.. ale ráda se budu opakovat s tím, že Carter prostě nemá konkurenci a i tento díl je vážně masakr!! Nechutné vraždy (opravdu nepouštět u oběda), zvraty, překvapení, humor, zástavy srdce a jako ten konec?! Fajn, dám si jednu malou vsuvku na oddych a musím si pustit další díl, tohle se prostě nedá vydržet.. jeden díl nikdy nestačí! A co já budu dělat, až dojdu k Genesis?!

TerezaaBaarova
TerezaaBaarova
23.11.2023 5 z 5

Ježiš marja, slíbila jsem si, že po každý Carterovce dám jinou knihu, abych to nezhtla všecko naráz a pak neměla nic. Jsem slabá... a okamžitě otevírám další díl, jelikož ...SPOILER... Lucien.... mrazí mě!

dlabikk
dlabikk
23.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Další Carterovka za mnou. Tentokrát trochu slabší než ostatní, ale jen o jednu hvězdu. Jsem asi divná, ale přišlo mi to méně morbidní a to už já prostě očekávám. Rozuzlení mi nepřišlo tak WOW jako u zbylých dílů a proto * dolů. No a konec mne zase dostal a nejraději bych otevřela další díl, ale nikdy nečtu hned další, abych se měla na co těšit. A tak se budu těšit trochu déle na Luciena a očekávám opět brutalitou nabušený příběh :o)

m_martina
m_martina
17.11.2023 5 z 5

Jednou za čas si přečtu nějaký ten thriller a Chris Carter píše hodně dobře, i když jsou případy Roberta Huntera také hodně brutální. Nicméně se mi tato kniha hezky četla, jako už ty dřívější. Nemám tedy co dodat a dávám i zde pět hvězd.

petraj30
petraj30
10.11.2023 5 z 5

Jelikož se mi velmi tenčí zásoba knih Chrise Cartera, musím si je dávkovat postupně. Ne, že bych měla nouzi o knihy, ale Carterův nezaměnitelný styl mi fakt chyběl. Závidím všem, co jsou u prvního dílu.
Po té, co se najde neuvěřitelně zavražděná modelka, Robert s Carlosem spojí své síly s FBI a vyplouvají na povrch další vraždy. Fisherová občas přišla se zajímavými postřehy, ale taky dělala chyby, že jsem pochybovala o její způsobilosti.
Možný spoiler
Společnými silami a horko těžko pro mě pochopitelnými praktikami nakonec vraha dopadli, ale jak to všechno přesně proběhlo, si raději přečtěte sami. Rozhodně se nudit nebudete.
Jen se mi zdálo, že tento díl postrádá ony pověstné popisy vražd, ale ta životní moudra taky nebyla k zahození.
Někdo je závislý na drogách, já jsem závislá na Carterovkách. Nevím, jak dlouho to vydržím, když teď vím, o čem to bude příště. Tak zase někdy v budoucnu se budu moc těšit.

Etule
Etule
09.11.2023 5 z 5

(SPOILER) No do prdele!
Pardon za slovník, ale jako uf. Takhle mě během poslechu vyšokovat, to už se dlouho někomu nepodařilo. Musela jsem to na tři hodiny vypnout, než jsem se odhodlala to doposlouchat, protože jsem se bála, jak to dopadne. A taky jsem asi dvacet minut nadávala (až mi došel kyslík :D), protože jsem prostě odmítala přijmout, že se to opravdu stalo.
Nechci spoilerovat, až tak moc, ačkoliv jsem koukala, že už to tady stejně proběhlo. Ale řeknu k tomu jednu jedinou věc - miluju Tě, Garcío.
Jinak, co se knihy týká, opět naprostý skvost. Budu se opakovat, ale oba detektivové jsou mí oblíbenci a to se nestává až tak často, že by mi sedli oba. Jo a taky je miluju. :D
Děj odsýpá, spolupráce s FBI byla zajímavá, i když agentka byla dost na přes držku, ale pak se to celkem srovnalo, a pak se to zase posralo. Sice jsem tak nějak tušila, co se stane, když vraha nasrali, ale ničemu to rozhodně neubralo. Ani na napětí, ani na čtivosti (poslechovosti). Prostě Carter je bůh a nikdo mě nepřesvědčí o opaku. :D

KnihoSny
KnihoSny
08.11.2023 5 z 5

Co kniha to wow každá kniha je originál čtivá napínavá vrah byl opět ohavný nechci se opakovat ale prostě musím dokonale čtení

Airelle
Airelle
06.11.2023 5 z 5

Tenhle díl byl jeden z těch děsivějších. Vrah byl opravdový psychopat a já se děsila, co vymyslí příště a jak svou další oběť zohaví. Chtěla bych být Carterem, abych se v recenzích na jeho knihy neustále neopakovala, ale nedá se to. Každý díl je originální, pokaždé mě něčím překvapí a vyděsí zároveň.

Pomalu se blížím s poslechem ke konci a začíná mě děsit, co si budu pouštět potom. Máte njaké nápady na fakt skvělý thriller podobného ražení?

Další díl se bude točit kolem Luciena, to Vám povím, ten chlap mě děsí už teď!

bumble
bumble
30.10.2023 5 z 5

Opět fantastické. Za dva a půl dne přečteno. Abych řekl pravdu, a nestydím se za to, tak když se jedná o děti a .... no, měl jsem na krajíčku. Carter to prostě umí a ani toto vyšetřování nebylo jiné. Spojení s FBI zase přineslo trochu něco jiného a i jiný pohled na věc. A že není jednoduché být vyšetřující ve výslechové místnosti a jaké techniky se používají, jsme se v tomto díle mohli přesvědčit vrchovatě. Zároveň je i na scéně mnohem více Carlos (což můžu) a jeho popichování agentky a jeho pojmenování jeho zbraní ..... Co na to všechno říct. Prostě SUPER !

technik1965
technik1965
24.10.2023 5 z 5

Super príbeh