Riskantní rozhovor

Riskantní rozhovor https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320356/bmid_riskantni-rozhovor-fnA-320356.PNG 4 37 13

Příběh tří žen, jedna je herečka a snaží se ustát útok bulvární novinářky, dvoření vlezlého spolužáka, minulost protekčního dítěte, soužití s matkou a zejména roli, do které ji život obsadil navzdory všemu, co umí a chce.Druhá, matka samoživitelka, má za to, že život je série zklamání a proher, nekonečný boj, kde nic není zadarmo a ona ho dá, jen když nepovolí. A třetí se prostě bojí. Smrti, demence, osamělosti.Všechny se snaží najít důstojnost, lásku, vnitřní klid. Někdy elegantně, sebeironicky a noblesně, jindy urputně, ublíženě a uboze. Navzdory košaté dějové linii je však Riskantní rozhovor zejména knihou o smyslu a limitech mateřství.... celý text

Přidat komentář

Kaja1
05.04.2022 3 z 5

Po knize jsem sáhla, poněvadž jsem byla zvědavá, jak píše moje oblíbená spisovatelka cestopisů o něčem jiném. Bylo to čtivé, zajímavé téma, nicméně mnohdy jsem se v dialozích ztrácela, nevěděla jsem, co která hrdinka říká.

regulax
29.12.2020 5 z 5

Perfektní. Čtivé. Uvěřitelné. Brilantní šprýmy.


LenV
26.10.2020 4 z 5

Celou dobu jsem měla pocit, že by z toho mohl být dobrý film(možná lepší než kniha). Zajímavý a čtivý příběh. Trochu irutujicí stále se opakující krátké věty. A obal knížky je fakt špatný! 70%

intelektuálka
21.06.2020 4 z 5

Příběh ze života - o ženách a pro ženy ....někdy až jdoucí na dřeň ....

V začátku setkání abiturientů - " nadechnout se odéru studentské naivní dychtivosti ... "

Herečka Marcela, která žije se svou matkou a novinářka Vilma - žena sebeironická a trochu cynická .... a svede je osudný rozhovor....

Ale do děje zasáhne náhoda a životy těchto žen se nečekaně propojí ....

Otázka rodiny, pochopení a odpuštění - líbilo se mi a doporučím.

JIVaJaH
26.04.2020 5 z 5

Moc dobré četní, ostatně jako vždy u této autorky. Mezigenerační neshody ale nejen ty. ....

Chesterton
01.02.2020

Tak hořce reálné s tak silnou pachutí souhlasu se slabostí, že tím nechci trávit čas. Ale čte se to dobře, to ano.

Zůzalína
18.10.2019 5 z 5

MH mě prostě baví - velmi čtivé.

babiočka
27.04.2019 5 z 5

Vynikající a velmi reálný popis mezigeneračních vztahů, různých náhledů na mateřství i odhalení nepříjemností stárnutí. Tato knížka se mi líbila dokonce víc, než Babky na divoko.

Ronny
23.04.2019 4 z 5

Čtivě napsaný příběh třech žen, jejichž osud je propojen. Bylo napsáno uvěžitelným způsobem, takže doporučuji.

Isew
09.10.2018 4 z 5

Bezdětná herečka, její otravná matka a naštvaná novinářka s malou dcerou. Mají toho společného víc, než se na první pohled zdá. Jeden neautorizovaný rozhovor spustí lavinu událostí. Kniha o tom, jak nás minulost dožene v ten nejneočekávanější okamžik. Uvěřitelný děj a velmi dobré vykreslení postav.

Gretka66
26.07.2017 4 z 5

Kniha,která mě nezklamala.Dobře se četla.Líbilo se mi vykreslení postav a reálnost děje.

Meggie1
09.04.2017 3 z 5

Bohužel trochu zklamání. Knihy Mileny Holcové mám moc ráda, těšila jsem se na další, ale zrovna tahle mi vyloženě nějak nesedla. Snad to bude příště lepší :-)

00Lukáš
19.12.2016

Výborná knížka. Příběh s překvapivým koncem jsem znala, protože patřil k nejlepším z cyklu televizních Soukromých dramat, ale pro knížku svůj scénář Milena Holcová rozšířila a \"dokreslila\". Škoda, že je už poslední z tetralogie Žena, růže, píseň, kost, četla bych dál. Mrzí mě sice, že Milena už nepíše \"cestovatelské knihy\" (když jsem sháněla Babky na divoko, ve třech knihkupectvích byly vyprodané a ve čtvrtém je sice měli v počítači, ale v regále- prý je někdo ukradl), ale její romány o padesátnicích (i starších ženách) jsou výýýborný. Ty tři předchozí si musím přečíst znovu. O zralých ženských bez patosu, kudrdlinek a klišé. Mamce se Riskantní rozhovor bude líbit taky, půjčím jí ho do lázní.