Bratrovražedná válka

Bratrovražedná válka https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91659/bmid_bratrovrazedna-valka-8en-91659.jpg 4 26 6

Říše Mughalů série

< 2. díl >

Nájezdníci ze severu útočí Severní Indie, 1530. Humájúnovi, nedávno korunovanému druhému mughalskému císaři, štěstí přeje. Po otci Báburovi zdědil bohatství, slávu a říši, která sahá tisíc mil na jih od Chajbarského průsmyku. Humájún nyní musí odkaz rozvíjet a dokázat, že Mughalové jsou hodni svého předka Timura. Humájún však netuší, že mu hrozí smrtelné nebezpečí. Nevlastní bratři se proti němu spikli, brzy ho čeká nesmiřitelný boj: nejen o korunu, nejen o vlastní život, ale o samotnou existenci mughulské říše.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Empire of the Moghul: Brothers at War , 2010


více info...

Přidat komentář

ludek.n
23.01.2019 4 z 5

Zakladatel mughalské říše Bábur je mrtev a jeho synové, jak už sám titul druhé knihy této historické série napovídá, se v lásce zrovna nemají. Dokáže Humájún, nejstarší Báburův syn a dědic, udržet říši svého otce a vypořádat se s nebezpečím, hrozícím jak od nevlastních bratrů, tak i od ctižádostivých sousedů? O tom pojednává Bratrovražedná válka. Kniha poměrně úzce a plně chronologicky navazuje na svého předchůdce, takže určitě není rozumné vstoupit do říše Mughalů bez seznámení se s Nájezdníky ze severu. Je tu spousta odkazů, nápověd a souvislostí, bez jejichž znalostí budete jak v Jiříkově vidění. Bratrovražedná válka zachovává strukturu i styl vyprávění první knihy, a stejně jako ona nás posouvá svou pomalou bohatýrskou kadencí v ději dále a dále. Tady se rozhodně nikam nechvátá, vše má svůj čas a své přesně stanovené místo. Něco je historická skutečnost, něco fabulace autorů, přesto to spolu dohromady funguje nad očekávání skvěle. Výsledkem takového přístupu je velmi komplexní a uvěřitelný příběh, s nímž se dá bez problémů zapomenout na okolní svět.

lampernaqui
05.10.2015 4 z 5

Pokračování výborného románu se nese ve stejném duchu. Máme tu další generaci, která má problém udržet si otcem získaná území. Jelikož se jedná o historii, kterou v knihách moc často nenacházím, přečet jsem to během chvilky a hned se vrhnul na další díl.


moonchild
02.05.2015 5 z 5

Knihu jsem si koupila společně s Nájezdníky ze severu.Moooooc se mi líbí.Už se těším až si přečtu další díl

Richie1
16.01.2015 3 z 5

Po trochu předčasné smrti Bábura, zakladatele nové mongolské říše v prostorách obrovské Indie, se novým moghulským císařem stal jeho nejstarší syn Humájún. Jeho panování nad převzatou říší ale bylo brzy ohroženo nejen nepřáteli vnějšími (mocní okolní vladaři), ale především zradou svých vlastních bratrů.
A tak nakonec Humájún pozná pád z výšin až na téměř úplné dno a dlouhé roky bude nucen bojovat o přežití nejen své rodiny, ale i obhájení svého práva na císařský trůn nové moghulské říše. Jak tento těžký boj dopadne, popisuje druhý díl výborné série o jedné z největších říší v dějinách světa.

Roob
10.04.2014 3 z 5

docela dobrá kniha,jen to válčení pořád dokola.

vincek1
02.05.2013 4 z 5

Čtivě popsané osudy mladého císaře, který bojoval prakticky celý život za říši kterou založil jeho otec. Kniha se čte lehce a i přes svoji objemnost čtenáře nenudí. Doporučil bych ji i ostatním, protože popisuje jiný styl života než na jaký jsme zvyklí z dějin Evropy. Nečetl jsem předchozí část ale jakomile ji objevím tak se na ni vrhnu, stejně jako na knihu "Vládce světa" která vyšla minulý týden a doufám, že se brzy objeví v knihovně.

Štítky knihy

16. století mughalská říše -- dějiny

Autorovy další knížky

2010  83%Nájezdníci ze severu
2011  85%Bratrovražedná válka
2013  82%Vládce světa

Kniha Bratrovražedná válka je v

Přečtených41x
Doporučených2x
Knihotéce48x
Chystám se číst15x
Chci si koupit4x