Najdu si tě všude

Najdu si tě všude https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413703/bmid_najdu-si-te-vsude-pou-413703.png 4 50 17

Rina série

1. díl

Rina Svane-Dissingová je úspěšná lékařka. Kromě toho má však ještě druhý skrytý život: po nocích leze na výškové budovy v Aarhusu, snad aby tak zapomněla na velké trauma z dětství a další své problémy. Při jedné takové noční výpravě ale zemře mladý muž. A Rinu vzápětí někdo přepadne. Tím ovšem všechno teprve začíná. Přepadení nebylo náhodné, Rinu kdosi cíleně pronásleduje. Někdo, kdo zná její tajemství. A Rina brzy začíná mít pocit, že nelhal, když jí napsal, že si ji najde úplně všude. Začne utíkat a nebude to poprvé v jejím životě… Do hry se zapojuje také vyšetřovatel kriminální policie Helge Stanek. Sám už utržil nejednu životní ránu, a tak Rinu chápe. Menší porozumění už hlavní hrdinka nachází u Stankovy ambiciózní kolegyně ve vždy perfektně vyžehlené bílé halence Evy Starkové. Příběh úspěšné dánské autorky řady detektivních románů Elsebeth Egholmové nás provede nejen druhým největším městem Dánska Aarhusem, ale podíváme se i na dánský venkov, na farmu, kde se pěstují růže, i do areálu tajemného vodního mlýna Pøt Mølle. Nudit se nebudete ani na chvilku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Jeg finder dig altid , 2017


více info...

Přidat komentář
FilipHaring
FilipHaring
24.07.2022 4 z 5

Tato kniha ma uplne pohltila a nemohol som sa od nej odtrhnuť. Rina a Stanek si ziskali moju plnu pozornosť. Dúfam že sa dočkáme pokračovania.

Twinny
Twinny
17.04.2022 3 z 5

Začátek mi přišel hrozně pomalý a nebavil mě. Pak už to nabralo na obrátkách a byla jsem zvědavá, co se stalo v minulosti a co se stalo teď. Jestli bude pokračování, tak si ho ráda přečtu. Přece jen je tu spousta nezodpovězených otázek.


Maki21
Maki21
27.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila, obvykle severské detektivky nemusím. Ale tato byla velmi zajímavá od začátku do konce, ihned jsem se ztotožnila s oběma hlavními hrdiny a fandila sem jim až do konce. Jediný za co strhávám hvězdičku je že v knize jsou dvě vraždy ale autorka nám osvětlí vraha pouze té jedné a spoustu otázek zůstane nezodpovězených.

akšuram37
akšuram37
20.05.2021 4 z 5

Hodně z vás tu píše spíše negativní komentáře, mně osobně se třeba tato knížka líbila. Četla se hezky, nebyly tam žádné dlouhé monology, rozjezd byl možná delší, o trošku kratší mohla být určitě, ale líbila se mi. Zajímavá byla ta nemoc Riny, to, že nepoznává obličeje, nikdy předtím jsem o tom neslyšela. Každopádně příběh jako takový byl zajímavý. A už se těším na pokračování :)

postrach
postrach
09.05.2021 4 z 5

Kniha se cetla dobre.Zkazil to ten useknuty konec.Nebo je to kniha na pokracovani?

ANATS
ANATS
20.03.2021 4 z 5

Úspěšná mladá lékařka, která má poněkud zvláštní zálibu - překonávat jedny z nejvyšších budov ve městě a tam ukázat světu své "obrazy".
Téměř do samého konce, jsem si netroufla odhadnout, jak to dopadne, ale ani na samém konci nebudou všechny vaše otázky pořádně zodpovězeny.
Rozjezd byl poněkud pomalejší, ale od poloviny už to nabralo rychlý spád. Konec bohužel trochu zklamal...proto o hvězdičku méně.
Každopádně tato horská dráha není pro slabé povahy.

Janík511
Janík511
10.10.2020 5 z 5

Kniha s velkým potenciálem, který byl využit. Možná měla kniha pomalejší rozjezd, ale od půlky už nabral takový spád, že jsem se nemohla odtrhnout. Zaslouží si plný počet hvězdiček. Budu se těšit na další díl. Rozhodně doporučuji těm, komu se líbilo Loutkové divadlo nebo V kleci.

martina.tim
martina.tim
19.08.2020 5 z 5

Za mě super příběh. Pomalejší začátek, ale postupně rozjíždějící děj mě bavil až do samotného konce. Doporučuju.

Adriassa
Adriassa
31.07.2020 4 z 5

Trochu nudny zacatek, ale staci vydrzet par stranek a dostane to spad.

gordon13
gordon13
12.06.2020 3 z 5

No, bylo to opravdu dlouhé a poklidné, spíš takové vyprávění. Zhruba v polovině to mírně nabralo grády, ale zakončení bylo takové ne úplně logické, suma sumárum za 3,5 hvězdy.

Polinka92
Polinka92
24.02.2020 5 z 5

Zamotané, napínavé, pěkné.

astra3
astra3
02.02.2020 5 z 5

Tuto knihu doporučuji. Mně se moc líbila i přes pomalejší začátek. Doufám, že brzy vyjde nějaké pokračování.

kneprulka
kneprulka
11.01.2020 5 z 5

Zase tak špatná knížka jak je prezentována níže to není.
Dobře se četla a děj usípal plynule a systematicky.
Takový oddechový příběh.
Mně se kniha líbila. Myslím si, že autorka přijde s dalším pokračováním hrdinů Kataríny a poldy! ????

ArwenAragorn
ArwenAragorn
16.12.2019 3 z 5

Najdu si tě. Můžeš si ječet a řvát, jak chceš, můžeš kolem sebe kopat, můžeš utíkat. Ale k ničemu ti to nebude. Najdu si tě všude.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
2,5 *
Ze začátku nic moc, ale stojí za to vytrvat, pak se děj pěkně rozběhne. Jeden motiv pachatele se podařilo vysvětlit, ale vraždu na začátku ne. Nakonec i na toho druhého přišli náhodou. Za pomalý rozjezd a neobjasněnou vraždu * ubírám. Kniha má skoro 500 stran, klidně by se dala zkrátit. Zaujala mě obličejová slepota, kterou trpí hlavní hrdinka.

Spoilery moc nepíšu, ale tentokrát si ho neodpustím.
SPOILER:
Přišlo mi naprosto nesmyslné vyšetřování únosu Riny a Tommyho. I když byl Mark zblázněný do Mimi, jak je možné, že přehlížel některé důležité indicie a s ním i všichni ostatní? Myslela jsem, že Mimi má zájem na tom, aby se Tommy našel. Na takovém závažném případu musí být angažovány mraky lidí a určitě by našli ten dům, kde děti věznili. Prostě blbost.

Zara
Zara
03.12.2019 1 z 5

Vždycky si říkám, jestli ty na přebalu knihy otištěné recenze slibující nevídaný zážitek, jsou míněny naprosto vážně nebo je to jen ulepená cukrová vata, aby se mouchy-čtenářky chytly.
Na rozdíl od uživatelky Helly jsem doskákala do konce, ale jen silná dávka sebezapření, oheň v krbu a čaj s rumem mi tohle harakiri umožnily.

kaffa
kaffa
03.12.2019 3 z 5

taková klasika detektivka, neurazí, ale ani více nenadchne.... zápletka možná trochu překombinovaná, ale dalo se to.... pomalý začátek tomu taky nepomohl, prvních 100 stran byl jen vláčný rozjezd, kniha by mohla být o něco kratší, osekaná o vatu.... ale i tak to bylo napínavý.... pokud bude pokračování, tak si ho možná přečtu....

Hella
Hella
30.10.2019 1 z 5

Přátelé, končím.
Jsem v půlce a stále nejsem začtená a vlastně se do toho musím nutit. Ačkoliv dle hodnocení to vypadá, že budu široko daleko jediná, komu se kniha nelíbí, je to prostě tak.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery dánské romány

Autorovy knížky

Elsebeth Egholm
dánská, 1960
2019  76%Najdu si tě všude

Kniha Najdu si tě všude je v

Právě čtených2x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených2x
Knihotéce95x
Chystám se číst62x
Chci si koupit16x