Kaspická brána

Kaspická brána https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165035/bmid_kaspicka-brana-165035.jpg 4 44 10

Římský válečník série

< 4. díl >

Píše se rok 262 n. l. a Římská říše čelí rozvratu. Uchazeči o trůn spolu nemilosrdně bojují na život a na smrt, ze všech stran na ni útočí barbaři a její asijskou metropoli Efesos srovnalo se zemí mohutné zemětřesení. Poničené město opanuje lůza a volá po krvi a pomstě. Trest rozhněvaných bohů se nezadržitelně blíží. Ze severu pochodují barbarské hordy krvežíznivých gótských nájezdníků, kteří chtějí poničené, přesto bohaté, město vyrabovat. Porazit je může jediný muž, římský generál Balista. Své protivníky dobře zná a ví, jak se jim postavit. Netuší, že cílem útoku není jen samotný Řím, ale i on sám. Gótové mu přísahali smrt a nepoleví, dokud svůj slib nesplní tak, jak velí zákony krevní msty.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Caspian Gates , 2011


více info...

Přidat komentář

bleekemolen
01.07.2021 3 z 5

Konecne.. konecne zacinam poznavat Sidebottoma jako ve sve oblibene trilogii Trun Caesaru. Dejove velmi skromny roman, na stylistice je vsak znat, ze se autor konecne rozepsal. Starnouci Ballista nam trochu zlenivel a zakulatil se a jeho nadlidske bojove schopnosti tak nezustaly beze zmeny. Jenom lepe, superhrdinove me nikdy nebavili.
Souhlasim s jednim z komentaru nize, stale se jedna o velmi nevyvazene dilo. Zacatek je ponekud rozbredly a zemetras v Efesu me velmi nepobavil. Ovsem hned po vskutku argonautskem intermezzu jsem tech zbyvajicich par stranek (cca pulka knihy) docetl na jeden nadech. Na 4* to chce jeste trochu pridat, ovsem pan Sidebottom ve mne opet zazehnul jiskricku nadseni.

kalache
14.03.2021 4 z 5

...má štěstí na hezký holky...


lampernaqui
27.02.2019 3 z 5

Možná je to dáno velkou prodlevou, kterou jsem měl od předchozího dílu, ale přišlo mi, že je to zatím nejslabší příspěvek do této série. Není to zlé, ale od Sidebottoma jsem čekal mnohem víc. Na to, jak je natahovaná úvodní pasáž a cesta k bráně samotné, tak celý závěr knihy je strašně překotně zkrácený. Člověk čeká nějaké velké finále, ale najednou je během pár stran po všem.

Centurion
13.11.2018 5 z 5

Ze začátku slabší, jinak výborný román.

sx19
12.04.2017 3 z 5

Prvu polovicu neslo poriadne citat, vzdy som pri tom zaspal, co asi hovori samo za seba, ale druha polovica uz ubehla zdarne. Celkovy dojem z knihy vsak nezacharanila. Mozno je to sposobene tym, ze som tuto knihu cital ako prvu z celej serie. Isty ponecial pre rannejsie diely tam citim, takze este im dam sancu.

Richie1
18.07.2015 5 z 5

Vynikající pokračování série, tentokrát z prostředí antického Černomoří. Generál Balista brání římská města před útoky Gótů a také z pověření císaře vyráží na dlouhou misi do oblasti kavkazských kmenů.
Autor má historické reálie výborně nastudované, při čtení nemám nejmenší pochybnosti o hodnověrnosti popisovaných dějů, krajin, věcí či dobových názorů a postojů. Na konci knihy jsou i přidané podrobné vysvětlivky (včetně toho, co je fikce autora v rámci příběhu a co jsou doložená fakta). Navíc je celý příběh opět velmi napínavý a poutavý - umožnil mi několikadenní pohlcení antickou společností a kulturou.
Po krátké úvaze dávám plné hodnocení 5 hvězdiček. 90 %.

Pet007
08.02.2015 4 z 5

Kniha se mi zdála slabší než Král králů, ale možná je to tím, že díly čtu na přeskáčku. V druhé polovině se kniha naštěstí zdárně rozvinula, ale už jsem si sehnala první a třetí díl, tak hurá na ně.

Harold
02.12.2014 5 z 5

V tomto vyprávění autor popustil uzdu fantazii a vyslal Balistu na Kavkaz zastavit hordy Alanů. Ani o invazi Alanů ani o Balistovi v této době nejsou žádné prameny. Líčena je opět cesta na Kavkaz, která podle mne zabírá příliš velkou část knihy, až si čtenář myslí, že na závěrečnou bitvu ani nebude místo. Knihu jsem četl na dovolené u bazénu a za tři dny jsem ji měl v klidu přečtenou. Musím říct, že se čte lépe než předchozí dvě.

braunerova
05.09.2014 3 z 5

Oceňuji, že nechybí historický doslov autora o tom co jsou fakta a co fikce a několik map. Jinak mě kniha nijak zvlášť nenadchla.

kryspin66
01.07.2014 3 z 5

Tento čtvrtí díl už mě nějak zvláště nenadchnul. Dost podobné předchozím knihám. Přesto nelituji, že jsem zatím tuto tetralogii četl.

Štítky knihy

doba římská

Kniha Kaspická brána je v

Přečtených74x
Doporučených4x
Knihotéce74x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x