Římské právo v datech

Římské právo v datech https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352684/bmid_rimske-pravo-v-datech-Gw6-352684.jpg 4 3 2

Beckova skripta Tato skripta obsahují soupis nejdůležitějších údajů, které jsou spojovány s římským právem. Je zde chronologicky sledován vývoj právního řádu starověkého Říma počínaje královskou dobou, přes období republiky, první fáze císařství- principátu, dobu pozdní římské říše a také další osudy římského práva v kontextu evropského právního vývoje až do 20. století. Výběr dat není údaje omezen pouze na oblast soukromého práva, ale zahrnuty jsou rovněž údaje týkající se práva veřejného(zejména trestního), státního zřízení a pramenů práva. Pro lepší pochopení historických souvislostí vývoje římského práva jsou zařazeny také události římských politických dějin a biografické údaje o významných osobnostech, zejména právnících, politicích, historicích a spisovatelích antického Říma.... celý text

Přidat komentář

jakub2199
30.12.2019 4 z 5

Dobrý doplňující text pro vytvoření hlubšího pochopení institucí a jejich historického kontextu. Obzvláště chronologické členění je vhodnou pomůckou pro přijaté zákony (ať už ius nebo leges). Jako samotné postrádá dostatečnou hloubku informací, ale jako doplňující text perfektní.

Dandulka
24.09.2017 5 z 5

Velmi zajímavá knížka. Vůbec se nedivím, že římské právo se stalo předlohou mnoha zákoníků- tresty za úplatkářství a podvody byly opravdu vysoké a měly smysl. Velmi zajímavé čtení a moc doporučuji k přečtení v určitých kruzích a hlavně k zamyšlení!!!!!!