Římské aféry II

Římské aféry II https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79117/bmid_rimske-afery-ii-pJ9-79117.jpg 3 27 3

Detektivními hrdiny jsou členové kriminální policie dr. Carraro a dr. Solmi, kteří oba vyšli z prostých poměrů a těžce nesou dohled nadřízených, snažící se různé přestupky ututlat, je-li jejich původce z bohaté rodiny. Námětem prvním je aféra s pašováním drog, do níž jsou zapletení vlivní členové společnosti. Druhým námětem je vyděračství, které vede od drobných zločinců až k člověku z nejvyšších kruhů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Příběhy

Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Qui Squadra Mobile , 1978


více info...

Přidat komentář

maryzka
20.11.2023 1 z 5

Tak tyto italské detektivky nejsou moc můj šálek čaje. Od mafie ke korupci k úplatkářským vlivným lidem no a neposlední řadě k neúplatným policajtům a těch je opravdu málo, kteří to myslí dobře.

Ladis777
28.03.2023 2 z 5

Takové běžné detektivky, zejm. druhá není moc povedená, dost asi i překladem. Na pozadí zločinů se odhalují problémy italské společnosti - drogy, prostituce, násilí, mafiánské praktiky, chobotnice prorostlá až do vlády. To muselo za socialismu přímo hrát do karet - ukázat prohnilou západní společnost a zároveň pronásledované komunisty... Jinak by to snad za překlad nestálo. Na druhou stranu komisař Solmi je celkem nekonvenční komisař, docela sympaťák s kladnými a zápornými stránkami, žádný rambo a superman, ale mazaný dříč, který svádí boj s větrnými mlýny... Knihu jsem četl kvůli výzvě, podívám se i na první díl, jestli nebude lepší.


Bránolog
07.02.2012 4 z 5

Dvojice vydařených detektivních povídek, připomínajících trochu stylem i náladou anglo-americkou drsnou školu.