Volání úplňku

Volání úplňku https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166612/bmid_volani-uplnku-RDG-166612.jpg 4 368 63

Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona, to je nelehký úkol, zvláště když ji její práce – pro organizaci, která dohlíží na nadpřirozené rasy – postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samotné převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce: období, kdy se jí zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr – dvojče – Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit – bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Full Moon Rising , 2006


více info...

Přidat komentář

freezi
17.04.2024 3 z 5

Na začiatku prvej knihy som bola zhrozená brutalitou (oproti iným knihám) ale postavy som si obľúbila. A chcela pre ne šťastný koniec.
Po prečítaní série sa mi zdalo že je koniec moc otvorený. A áno je: v sérii je až 9 dielov, ale pre CZ/Sk nie je preložený.

tu je názov:
Moon Sworn - Book 9: Riley Jenson Guardian Series
a tu som si ho stiahla v angličtine (a po preložila googlom)
https://epdf.tips/moon-sworn607961be47e4f8e0168e8de2dcf3757524974.html

celá séria: Riley Jenson Guardian
Full Moon Rising
Kissing Sin
Tempting Evil
Dangerous Games
Embraced by Darkness
The Darkest Kiss
Deadly Desire
Bound to Shadows
Moon Sworn

Senza Jenka
07.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Autorka hází čtenáře rovnou do děje - je to sice v podstatě nevýznamná epizoda, ale naznačí, co kdo dělá, jaké jsou vztahy, i základní společenský úzus.
Riley a Rhoan jsou dvojčata, jejich matka vlkodlačice znásilnila čerstvého upíra (o něco čerstvějšího, než Max z Nočních lovců od Jeaniene Frost). Svůj původ i sourozenecké pouto tají a tvoří svou vlastní minismečku, protože jejich rodná je vykopla.
Oba pracují pro Direktorium pro jiné rasy - on jako strážce, ona je prostředník - taková holka pro všechno. Riley cítí přes pouto dvojčat, že bratr je v maléru, upír před dveřmi má výpadek paměti, zmizelo už 10 strážců a její dva stálí milenci se začínají chovat podivně. Čelí únosu i pokusům ji zabít, po městě chodí klony upírova přítele, jehož považoval za mrtvého a někdo se snaží uměle křížit rasy. Hráčů na hřišti je zřejmě víc, ale vodítka jsou nejasná a krátká.
Zajímavý přístup k volání měsíce :D. Ale proč ne. Je to celkem zábavné čtení.


nikca1994
25.11.2023 5 z 5

Mě se kniha moc líbila.Taková romantika s nádechem nadpřirozena.Takové fantasy mám ráda.Pohodové čtení uvidím jestli i další díly budou fajn tak jako tato kniha.Jdu číst další díl.

luculi
11.10.2023 1 z 5

Myslím, že kdyby se autorka zaměřila na erotickou literaturu, udělala by mnohem lépe. Protože kolik toho byla schopná vložit do jedné knihy, to by člověk nevěřil. A zvlášť do urban fantasy, kde se jinak docela zbytečně snaží přenést pozornost k jiným tématům, přestože jim moc prostoru nedává. Asi osmdesát procent knihy je o sexu a zbylých dvacet o problémech nelidí a podobně. Neříkám, že by o tom neměla psát vůbec, ale bylo toho prostě moc.

Vlkodlaci jsou popsáni jako totální nadržení maniaci, kteří skočí po všem, co se hýbe, upíři jsou tak protichůdní, co jedinec, to něco jiného. Děj jako takový je dost chabý, nudný a nelogický. V knize je i spousta chyb. Když už jsou upíři chladní nemrtví, jak může tedy dotek jednoho z nich hřát? Jak v staré plechové boudě v pustině můžou pracovat s počítačem (a předpokládám, že i na internetu), když ta bouda tak tak stojí? Navíc jsou tam údajně krávy a majitelé odjeli pryč. Tak kdo ty krávy chodí denně dojit?

Hlavní zápletkou je samozřejmě nějaká zkažená korporace, která vyvíjí klony a hybridy. Takže nic moc originálního. Rozhodně mě ani nebavily některé 'verze' nelidských druhů jako upíří vodní muž nebo gryfoni. To už na mě bylo vážně moc. Pátrání malé skupiny, která chtěla odhalit pravdu a zkorumpované jedince za tím stojící, taky nebylo nijak lákavé a pochopitelné. Nedávalo to rozum. Prostě celkově v rámci urbanek dost slabé kafe a nedotažené. Hrozná slátanina.

anna7852
13.03.2023 4 z 5

A me se ti líbilo,uvidíme jestli i další díly budou fajne:)

finka
07.04.2022 1 z 5

Australská verze Anity? To už nezjistím, protože jsem došla ke straně 58 - začátek až tak neurážel, ano, je to blboučké, ale to jsem čekala. Ale upíří klony, co nejsou až tak upíři a upíří vodní muž, to už bylo opravdu moc. Paní autorko méně je více, to nevíte? Dle komentu níže je tam opravdu všechno a prý Riley bude i racek :-) Jen kvůli velkému údu to opravdu číst nebudu...

Duchoslp
12.12.2021 3 z 5

Taková romantika s nádechem nadpřirozena. Pohodové čtení, které neurazí, ale ani výrazně nenadchne.

pollyn
09.12.2021 3 z 5

To je australská verze Anity Blake? :)) no dobře, to zvládnu :-)

TeaPeter
07.08.2021 4 z 5

Velmi dobrá pohádka pro dospělé. Jen kniha skončila moc náhle. Ale snad na to další díl plynule naváže.
Riley je sympatická hlavní hrdinka. Svět, kde působí, je takový hodně spletitý a často mu chybí logika. Ale ona jím proplouvá víc než dobře. I přes ty bouře hormonů. Je tak dobrá, že jí ty zkoušky, na které nechce jít, určitě odpustí. A stane se strážkyní i proti své vůli!

Luigi1
12.07.2021 4 z 5

Riley Jensonová neví kam v této společnosti patří pokouší se najít své místo,bude to pro ní nelehký úkol.Uvidíme jak se s tím vypořádá.

Kimo-chan
22.05.2021 5 z 5

Libíla se mi hodně. Toho sexu tam bylo dost což není občas na škodu, ale více mě zaujal ten svět :)

denniys
15.05.2021 2 z 5

Tato kniha mi chvilkami připomínala sérii Kate Daniels a možná i Bratrstvo Černé dýky - ale to asi jen množstvím sexu. Nějak jsem se na dokonalou Riley nedokázala naladit, chyběl mi humor a inteligentní zápletka. Dočetla jsem to jen díky Quinovi.

Zuzka_Zuu
12.01.2021 5 z 5

Skvělá kniha, doporučuji přečíst celou sérii :)

scarletblue
04.01.2021 2 z 5

(SPOILER) Nebylo to špatné. Za samotný nápad bych dala klidně 4 hvězdičky, protože miluji tohle téma, ale spousta věcí byla v knížce nelogických.
Nesedla mi úplně Riley, na jednu stranu se jeví jako inteligentní, sebevědomá ženská, ale na stranu druhou jí nedojde, že když má výpadky paměti po jedné skleničce šáňa a probudí se uprostřed sexu, tak není něco v pořádku? K tomu se jí to stalo už po druhé? Jako chápu, znala ho dva roky a důvěřovala mu, ale i tak...
Nevadí mi, když je v knížce hodně sexu, ani že tedy mají vlkodlaci horečku při které se pořád jen páří, ale v knížce jsou minimálně čtyři sexuální scény, které tam nemají co dělat. Jsou zbytečné a úplně degradují hlavní postavu.
Další co mi vadilo byly dlouhé kapitoly. Často čtu dlouho do noci, takže je prostě okamžik, kdy už dál číst nemůžu, protože jsem unavená. Nesnáším však, když nedočtu kapitolu, takže kdyby je víc rozkouskovala nic by se nestalo. :D
Vcelku však hodnotím knížku pozitivně. Pokud máte rádi urban fantasy, tak nejde o ztrátu času.

freezi
27.12.2020 3 z 5

uff, to som nečakala, sexu moc

johana3160
18.12.2020 4 z 5

Celkem slusne postaveny svet, i kdyz obcas kulha. Hlavni hrdinka vlkodlacka je celkem fajn, jen bych byla radsi kdyby se dokazala lepe ovladat, hlavne v pozdejsich dilech. Nicmene jsou tady lykantropove rasa postavena na “lasce” a hledani zivotniho druha, tedy na sexu a smyslnosti. A o tom je kniha opravdu hodne. Ale pribeh taky neni spatny.

miguelka13
10.11.2020 2 z 5

Nevím, nápad dobrý i zápletka, ale sexu moc....

Lenajzek
12.10.2020 4 z 5

Teprve se do žánru dostávám, ale místy mi to přijde překombinované - upíři (krevní, emoční), vlkodlaci, koňodlaci, liškodlaci, medvědodlaci, nejrůznější kožoměnci, ještěři, fravardini, bhutové, démoni, pekelní psi, andělé, čarodějnice a mágové, věštkyně a telepati, psionici, mrtvé duše, zombí... ???? ???? ???? Ta kočka měnící se v lidi už jsem zapoměla název... Ale jinak super! Až na slovní spojení "kaleidoskop vjemů" opakující se téměř při každém orgasmu mi tam sex nevadil. Doufám, že další díl na sebe nenechá dlouho čekat!

Ancilla_Mortem
16.06.2020 3 z 5

Vzhľadom k tomu že ja žeriem fantasy,upírov,vlkodlakov,meňavcov a všetko stým spojené knížka pre mňa ako stvorená ale ten kto to nemusí tak tomu to nesadne.

Niekedy som sa plieskala do čela že či toto myslia vážne a nemohla sa prestať smiať.Nechýbal tomu humor, erotika, vášeň...
Za mňa jedna z mála dobrých sérii ale niečo mi tam aj tak chýbalo.

Foxie89
13.01.2020 2 z 5

No, je to dobrá oddechovka. Příběh je celkem fajn, ale té erotiky je tam na můj vkus až moc. Přesto si další díl přetu :)

Štítky knihy

upíři vlkodlaci erotika

Autorovy další knížky

Keri Arthur
australská, 1967
2013  76%Volání úplňku
2013  81%Polibek hříchu
2015  86%Nebezpečné hry
2014  85%Smyslné zlo
2018  87%Nejtemnější polibek

Kniha Volání úplňku je v

Právě čtených6x
Přečtených599x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených27x
Knihotéce260x
Chystám se číst207x
Chci si koupit33x
dalších seznamech5x