Rikki-tikki-tavi (komiks)

Rikki-tikki-tavi (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376849/bmid_rikki-tikki-tavi-KEv-376849.jpg 4 2 2

Komiksová adaptace příběhu Rudyarda Kiplinga ze slavné Knihy džunglí. V zahradě indického bungalovu se usídlil samec Nág a samice Nágina, hadí pár jedovaté kobry indické zvané brejlovec. Nágina nakladla do záhonu vejce a jejich líhnutí se již blíží. Rodina s malým chlapcem Teddym se tak ocitá ve smrtelném nebezpečí. Najde se zachránce? Bakalářská práce vytvořená podle povídky R. Kiplinga na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara pod vedením doc. Barbary Šalamounové.... celý text

Přidat komentář

Tomas@S
10.07.2020 3 z 5

Docela příjemný komiks. Původně půjčeno pro dcerku, která se na to ani nepodívala. Příběh je krátký, je to na pár minut. Ale hezký. V závěru mne překvapilo, že se jedná o bakalářskou práci. V tom případě zde máme velmi nadaného autora. Těším se na další dílo.

Fantasysvet
03.08.2018 5 z 5

Kresba bude mnohým sympatická, pretože je robená vodovými farbami. Nie je extra detailná, ale ani byť nemusí. Každý autor si výtvarnú techniku vyberá sám. Tiene a farby, dobré rozvrhnutie panelov a celková dynamika presne tam, kde je potrebná, vynahrádzajú všetky menšie nedostatky, ktoré práca s vodovými farbami prináša. Veľké plus má autor za vyobrazenie scény za stolom, ktorá je proste wow. Okrem nej, zanechala vo mne pomerne silné pocity aj stránka Rikki-tikkiho likvidujúceho hadie vajcia, ktorá bola trošku strašidelná. Celý čas som však preferovala viac stránky, kde boli len zvieratá. Kresba ľudí mi úplne nesadla, ale zase musím uznať, že výrazy a gestá zvládol autor dobre, pretože napr. zdesenie, keď vidia kobru kráľovskú, je naozaj cítiť.

Všeobecne hodnotím Rikki-tikki-tavi ako veľmi podarené dielo. Obálka osloví okamžite, kresba je príjemná na pohľad, text je adaptovaný veľmi umne. S kolegom Šuflom sme sa zhodli, že o tomto autorovi v budúcnosti ešte budeme počuť a dúfame, že jeho ďalšej tvorby sa dočkáme už onedlho.


Autorovy knížky

Vít Kovář
česká, 1989
2018  80%Rikki-tikki-tavi (komiks)

Kniha Rikki-tikki-tavi (komiks) je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst1x
dalších seznamech1x