Říká se mu Banksy

Říká se mu Banksy https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507040/rika-se-mu-banksyf5EPTE-BVZ-.jpg 3 8 2

Putování po stopách slavného streetartisty v komiksu. Banksy je fenomén posledních desetiletí. Jeho díla překvapují náhodné kolemjdoucí po celém světe, každý z jeho nových počinů plní stránky novin a značně se zasloužil o to, že street art se dostal na výsluní uměleckého světa. Jeho identita je však stále opředena tajemstvím. Vydejte se po jeho stopách společně s hrdiny tohoto komiksu a nechte se vtáhnout do fascinujícího univerza umění, které na vás může vyskočit doslova odkudkoli.... celý text

Literatura světová Komiksy Umění
Vydáno: , CPress
Originální název:

Il suo nome e Banksy


více info...

Přidat komentář

dlabikk
05.01.2023 1 z 5

Tento komix mne ohromně zklamal. Asi jsem vlastně neměla čekat, že se dozvím něco nového, když je autor Bansky neznámý. Ale čekala jsem třeba popis toho jak se dostal na místa, kde svá díla ztvárnil. Znám jeho tvorbu pouze z Betléma ze zdi obehnanou kolem hrobky Ráchel. Vzhledem k situaci na blízkém východě jsou jeho malby na zdi tématické. Pouhé 4 metry naproti zdi přemenil britský streetartový umělec Banksy původně vybydlený dvoupatrový dům v ubytovací zařízení, které slouží převážně k politické turistice. Dále murály v Gaze apod. Ale tohle všechno mi v komixu chybělo .... Chápu koncept a poselství autora maleb Banksy a to, že svojí identitu tají, nechápu vznik tohoto komixu. Jak je v něm zmíněno, tak má svojí mluvčí a i snad nějakého "tajemníka".

Šebestová3
27.12.2022 4 z 5

Přístupná cesta, jak shrnout fenomén současnosti jménem Banksy, který je přes veškerá dostupná fakta stále zahalen tajemstvím.


Štítky knihy

umělci street art

Autorovy knížky

Francesco Matteuzzi
italská, 1978
2022  58%Říká se mu Banksy

Kniha Říká se mu Banksy je v

Přečtených10x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
dalších seznamech3x