Ribbentrop

Ribbentrop https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61440/ribbentrop-61440.jpg 4 10 4

Rozsáhlý a podrobný životopis nacistického ministra zahraničí Joachima Ribbentropa, krok po kroku od jeho předků, úspěšnou kariéru, až po smrt.

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Ribbentrop


více info...

Přidat komentář

konicekbily
03.04.2022 5 z 5

Přiženil se do bohaté rodiny a jeho velmi ctižádostivá manželka ho cpala výš a výš, až se dostal až na vrchol - a na svoji úlohu nestačil. Autor na pozadí jeho životopisu přinesl pro mne další zajímavé údaje o příčinách a pozadí druhé světové války.

1amu
28.04.2018 4 z 5

Autor je Brit a historický publicista. Touto knihou podal zajímavé svědectví o ne tak dlouhém životě ministra zahraničních věcí třetí říše.
Muž jménem Ulrich Friedrich Willy Joachim Ribbentrop byl především snob, leč s menším intelektem. Rád používal šlechtického přídomku "von" , na který neměl rodem nárok. Největší chvíle jeho života zřejmě nastala 23.8.1939 během podpisu nacisticko-sovětského paktu, kdy mohl s potěšením meldovat vůdci, že splnil beze zbytku svůj úkol. To, že Německo přepadlo za 22 měsíců SSSR již bylo vedlejší. Při norimberském procesu již působil spíše trapně. I tací lidé vládli zfanatizovaným masám, z nichž mnohé následně posílali na smrt.


ondreej
06.05.2016 5 z 5

Četla se velmi dobře na dokument, výpověď o moci, kterou tvořili, upevňovali a podporovali právě přesně takoví lidé, jako byl Joachym von Ribbentrop. Opravdu doslova a do písmene tragikomická figurka, které se smál i samotný režim. Ovšem o to více je na tom hrozivější, jakou takovýto člověk oplýval mocí a jak strašlivě jí mohl a dokázal používat. Svědectví doby, kéž se dokážeme z něj stále a stále poučovat!

eraserhead
31.01.2011 4 z 5

Ribbentrop byl opravdu zajímavá a hlavně poměrně směšná postava z kolekce pohlavárů nacistické třetí říše. Ctižádostivý blbeček, jehož kariérní vzestup by se dal označit za zázrak. Bloch knihu napsal velice poutavě, četla se jedním dechem, poskytla mnoho informací, velice pobavila, i jsem se zasmál.