Řetěz ze železa

Řetěz ze železa https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492822/bmid_retez-ze-zeleza-CJY-492822.jpeg 5 117 21

Zdá se, že Kordélie Carstairsová má všechno, o čem kdy snila. Je zasnoubená s Jamesem Herondalem - mladíkem, jehož miluje od dětství. Žije v Londýně po boku své nejlepší kamarádky Lucie Herondaleové a Jamesových okouzlujících společníků, kteří si říkají Zbojníci. A nosí legendární hrdinský meč Cortana. Pravda je však mnohem pochmurnější. Oznámené zasnoubení a plánované manželství je lež, která má jen chránit dívčinu pověst. James je totiž zamilovaný do jiné. Meč své majitelce popálí ruku. A ke všemu mezi lovci stínů řádí sériový vrah. Zabíjí pod rouškou temnoty a poté beze stopy mizí. Podaří se hrdince a jejím přátelům padoucha dopadnout? Napínavé pokračování série Poslední hodina, které se čte jedním dechem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab
Originální název:

Chain of Iron , 2021


více info...

Přidat komentář

andrejci
19.04.2024 5 z 5

Mám pocit, že vždycky když otevřu knihu ze světa lovců stínů, je to jako kdybych nikdy neodešla.
Okmažitě jsem se vrátila do děje, chytla se a užívala si to plnými doušky. Děj mě hned chytl a nepustil. Moc mě to bavilo a já nemohla knihu odložit. Jistě, opakují se věci z předšlých sérií jako je například milostný trojúhelník, ale to se dá prominout. Jediné co bych tady uvítala tak mi byl nějaký seznam postav a rodinncýh vazeb. Od 1. dílu to je už nějaký pátek a nepamatuji si úpně všechno.
K závěru, ale nemůžu nic vytknout. To bylo naprosto skvělé zakončení a já se nemůžu dočkat dalšího dílu. Vyvstalo tolik otázek na které nutně potřebuji znát odpověď, že nevím jestli to vydržím.
Za zmatky se jmény a vztahy dávám 4,5*.

Nikkiproch
15.01.2024 5 z 5

Už nejsem young adult, ale tohle mě přesto strašně baví a miluju to. Vůbec mi nevadí, že se opět opakuje vztahový trojúhelník, který už všichni víme, jak dopadne, dobová nelogičnost i nesrovnalosti. Vtáhne to do děje s každou knížkou a já rovnou přecházím k dalšímu dílu.


DreamerX9
01.11.2023 3 z 5

Tuhle autorku jsem nečetla tak dlouho že jsem úplně zapomněla jak skvěle píše resp. Od nástrojů smrti píše pořád stejně a čerpá ze stejného světa který vždycky v nové sérii obohatí o něco nového a originálního. Ačkoliv je to víceméně stále totéž tak po dlouhé pauze musím říct že me svět zase vtáhnul. Líbí se mi zpusob jakým autorka píše na tomle díle mi akorát trošku svrběli ruce z hlavní postavy a také konec?? Jakože cože proč? Uvidíme co bude za pootevřenými dveřmi které dvojka zanechala tak hurá na třetí díl.

MíšaS.
22.10.2023 5 z 5

Opět skvělá série. Jdu se hned pustit do třetího dílu.
Ještě bych chtěla napsat toto - už dávno nepatřím do věkové kategorie YA, a protože mám přeci jen docela dost načteno, vnímám nelogičnosti, kýče a klišé, které v těchto sériích o Lovcích stínů jsou, ale CC píše naprosto skvěle a její příběhy mě vždy pohltí a já jsem více než ochotná nemyslet na mínusy a vnímat pouze klady příběhu. Také se mi moc líbí, jak některé postavy prochází sériemi. Je to jako setkání s příbuznými, které máte rádi, ale bydlí daleko.

Local_Bunny
20.10.2023 4 z 5

U druhého dílu jsem zpočátku měla problém se začíst. Ustálily se zde události z jedničky a vše bylo až moc poklidné na můj vkus. To mě naštěstí rychle přešlo a naopak musím uznat, že dvojka mě bavila ve finále ještě víc.
Pokud byste si události stoprocentně nepamatovali, autorka na ně často navazuje a opakuje je. Trošku víc se tady rozvádí rozjetá zápletka z jedničky, což mi vůbec nevadilo, jelikož spolu s tím přichází spousta odpovědí na otázky, které mohly ve čtenáři zůstat. Hodně se zde soustředí i na linky vedlejších postav, takže se dost dozvíme třeba o Mattovi nebo Lucii. Záporáci jsou boží, dokonce i ti, kteří jsou jen pěšáci. Vždy se dostavili v ten správný moment, kdy jste si říkali, jak už to všechno dobře dopadne a teď nastane ten moment, kdy se to vysvětlí, ale ejhle.
Co mi v pokračování chybělo, tak scény s podsvěťany. Ďáblovu uličku a její návštěvníky jsem si moc oblíbila a zde bylo jen pár známých jmén, tak doufám, že trojka zase pár nových předvede. Fajn detail je, že se série soustředí jen na jednu linku, kterou postupně rozšiřuje a není každá kniha o něčem jiném. Stejně tak mě baví, jak v tomto díle nic nebylo, jak se mohlo zdát a autorka mě dokázala i překvapit.
Kámen úrazu pro mě byla neschopnost komunikace a potřeba jednat na vlastní pěst. Máme zde partu kamarádů, kteří jdou pro druhého až na smrt, ale místy se chovají neskutečně sobecky, což mi výsledný dojem kazí. Jasně, bez toho by nešlo dál větvit zápletku, ale nemohou autoři přijít s něčím méně nervy drásajícím?
Ale jo, tohle už pro mě bylo lepší. Sice to není dokonalá série, určitě by se mi více líbila pár let zpátky, ale začínám přicházet na kloub tomu, proč se CC a její knihy těší takové oblibě.
-
za knihu děkuji booklab

Vjeerus
07.10.2023 4 z 5

Po jízdě prvního dílu, kde jsem neměla téměř co vytknout, jsem se těšila, jak si s knihou večer sednu a ráno, totálně nevyspalá, se zvednu. Bohužel jsem ale hodně rychle narazila na nudu prvních sto stran, kdy se na můj vkus až moc pitvaly svatební přípravy a celkově samotná svatba.
Když bylo vše odbyto a hrdinové si zvykali v novém uspořádání, konečně se začalo i něco dít, a že to bylo opravdu záhadné. Těšila jsem se na každé odhalení nové indicie. Sice mi ty napínavé, zábavné a dramatické části trošku rušili úseky s Lucií, které se nesli v duchu pokus - omyl a přemýšlení, ale celkově jsem se opravdu těšila na každou stranu.
Postavy se dále vyvíjeli a odhalovali svá tajemství a jsem ráda, že moji oblíbenci dostali víc prostoru. Autorce se musí nechat, že opravdu umí hrdinům udělat emoční horskou dráhu a člověk neví, zde je má za jejich rozhodnutí litovat, odsuzovat a nebo s nimi soucítit a modlit se, ať vše dopadne dobře. Od třetího dílu očekávám opravdu hodně.

vlkodlaq
10.08.2023

To násilné přechylování anglických jmen mi způsobuje břichabol.

luculi
10.08.2023 3 z 5

Musím říct, že tato kniha se mi četla lépe a rychleji. Moje zvědavost byla veliká, takže jsem se tím prokousala v maximální možné rychlosti. Rozhodně jsem byla spokojenější než u prvního dílu, protože tentokrát měla autorka všechno tak krásně vyvážené, přesně podle mojí chuti.

Tedy do té doby, než se přiblížily poslední kapitoly. Opět. Moje nadšení začalo opadat a já si musela říkat, proč má autorka tak škodolibou a krutou radost, když svým postavám pořád dělá ze života peklo. V každé knize je to naprosto to samé, stále nějaké nedorozumění, oddalování té šťastné chvílky. Jakoby bylo zapotřebí, aby to čtenář získal až v poslední knize na posledních stránkách. Nebylo by o tolik lepší, kdyby tam to štěstí plynulo postupně už během děje? Je opravdu potřeba všem těm postavám odpírat lásku až do konce, protože je to údajně napínavější?

Bohužel není. Je to trapné a ubohé, protože vždycky když naznačí vznik nějakého páru, tak to během pár dalších stránek naprosto zničí a já nerozumím tomu proč. Tentokrát opravdu nebyl šťastný konec vůbec pro nikoho a to mi dost zkazilo náladu.

Jinak část týkající se boje s démony opět výborná. Tentokrát trochu jak detektivka s Jackem Rozparovačem. I když je zřejmé, odkud zhruba vítr vane, stejně bylo napínavé sledovat to pátrání, sbírání střípků informací až ke konečnému zúčtování.

Takže opět moje nadšení kleslo. Posledními stránkami se můj názor změnil a z plného počtu je to opět polovina. A je to škoda. Protože ne každý prostě stojí o to, aby přes tisíc stran četl o neustále zlomených srdcích a momentech, když už byla pravda téměř vyřčena, aby se všechno zase oddálilo. V mých očích je to nudné, otravné a především trapné... Na tohle jsem už vážně stará a to dobývání alá telenovela mě nebaví. Očividně je načase tento svět opustit, dokud mám hezké vzpomínky.

Mishak
06.06.2023 5 z 5

Tohle byla naprostá pecka! Parádní jízda! Četla jsem už nespočet knih téhle autorky a neustále čekám na nějakou, kterou bych nejraději vůbec nečetla, a stále žádná nepřichází. Tahle série je pro mě jednou z nejlepších!

Je škoda, že knihy vycházejí s obrovskými časovými rozestupy, ale i dost na přeskáčku. Mám pak problémy si vzpomenout, co příběhu předcházelo. Ono se mi to po několika kapitolách vybaví, ale je to prostě škoda.

Postavy téhle série jsou příjemné, zvláštní a velmi lidské, se svými tajemstvími, dobrými i špatnými vlastnostmi. Troufnu si říct, že jedny z nejlepších!

Líbí se mi, že jednotlivé série jsou pěkně propojeny, i když někdy jen zmínkou, či některou z postav. Je super, že můžeme sledovat příběhy Lovců stínů napříč dějinami a v jinou dobu, ale i v různých částech světa.

Série mě velmi baví a až vyjde poslední díl, určitě si ji přečtu kompletně celou, stojí totiž za to!

Luigi1
22.03.2023 5 z 5

Knihy od Clare se nedají jen tak odložit já ji přečetl na jeden zátah vřele doporučuji

stehnova_kat
13.03.2023 4 z 5

Pecka jako vždycky. Miluju tyhle postavy, asi nejlepší ze všech CC děl. Hvězdu ubírám, jelikož mi přišlo, že se celou knihu řešily vztahy a děj se nikam moc neposunul. Ale to je prostě klasická prostřední kniha.

lenka0383
02.01.2023 5 z 5

Úžasný svět, úžasné dílo, Zbojníky miluju. Dokonale vykreslené postavy, jejich slabiny, silné stránky, stíny minulosti, přátelství, láska. Konec je perfektní, jak se to celé ještě víc zašmodrchalo. Tohle je fantasy s asi nejvíce sympatickými postavami, jakou jsem kdy četla.

martisek21
14.12.2022 5 z 5

Další knížka ze světa Lovců stínů, která se nedala odložit! Ještě že nemám další díl, to by u nás neměl kdo chystat Vánoce :-)

Mikoláška
02.09.2022 5 z 5

Tato autorka a její knihy mně ještě nikdy nezklamaly!!!! Jakože nikdy!!!!

rycccy
19.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Je to už dlouho co jsem četl první díl. Tak jsem se uchýlil k přečtení poslední kapitoly z prvního dílu. Ještě že jsem to udělal, už jsem si vůbec neuvědomil, kolik je tam postav a každá postava řeší lásku a vše je velmi zamotané... uvidíme co nám přinese tento druhý díl .
No a dopadlo to celé komplikovaně … samozřejmě. Velmi jsem si oblíbil Jamese. Naopak u Grace to je právě naopak, protože ať je to, jak chce ona je prostě špatná. Už jen ty kousky minulosti o ní v krátkých kapitolách, kde se autorka zřejmě snažila jí vyobrazit v lepším světle mě nepřesvědčili a tom, že je dobrá – podle mě s ní má něco v plánu a ze záporné postavy se stane kladná postava, a to mě štve, protože tím pádem bude o ní více kapitol a ty protrpím. Jsem rád, že Jamesovi došlo, co to znamená mít ten náramek na své ruce a nápis na něm “věrnost mne zavazuje“. Další taková zajímavá postava je Matthew, tam je tak nějak všechno špatně, nemůžu si pomoct. A ten trojúhelník, co se vytvořil díky Matthewy nedopadne asi dobře. Kordélie miluje Jamese a James miluje Kordélii … to je jasné. Jak on dopadne s tím jeho pitím, no necháme se překvapit.
Každopádně kniha byla rychle přečtená. Prvních sto stran bylo o svatbě, nervozitě, očekávání. Následně James vzal Kordélii do jejich krásného domova, který celý zařizoval pro ni a je velmi překvapující, jak to všechno zařídil, a právě od toho okamžiku jsem si ho zamiloval, protože nikdo není tak pozorný to je jen v knize…bohužel. A od tohoto okamžiku se příběh rozjíždí do nezastavitelné jízdy, kde se prohlubuje láska, objevují nové city, vypořádává se z nepříznivými okolnostmi.
Nemůžu se dočkat pokračování. Bude to velmi napínavé čekání. Musím říct, že všechny knihy od autorky byli skvělí.

zaandulee
28.07.2022 5 z 5

Na pokračování nejnovější série jsem se nesmírně těšila, nemohla jsem se dočkat! Autorka si udržuje svou vysokou úroveň. V této knize se pořád něco děje, jedno dobrodružství a problém za druhým. Milostná linka se tu pěkně vybarvuje a díky konci všichni netrpělivě čekáme na 3. díl. Líbí se mi, že se pěkně rozvíjí vztah mezi postavami, prohlubují se přátelství a důvěra.

Tato série se mi líbí asi více než Temné lsti, což za mě byla zatím nejslabší autorčina série - i když pořád skvělá. DOPORUČUJI!!!

Nelly
20.07.2022 4 z 5

Zpočátku trošku matoucí a kostrbaté - především z důvodu, že je třeba osvěžit si paměť dějem minulého dílu (mínus pro ty jako já, kdo čtou postupně vycházející díly hned po vydání a pak celé věky čekají na další), ale pak už se to rozjede a pěkně zamotá a proplete - a bum - konec nekonec a opět věky čekání na další díl...

Slůník
27.06.2022 4 z 5

Bude hrozné čekat na další díl!

Peťulka3
26.06.2022 5 z 5

Hrozně se mi líbí svět stínů. Takže knížka suprová. Občas jsem si rvala vlasy, jak jsem postavám chtěla vynadat, co to vyvádějí. Doufám, že další díl bude co nejdříve.

BookEater
07.06.2022 5 z 5

Přečteno na jeden zátah, jak už to u Cassandry bývá, nedala se odložit. Ještě že další díl je dostupný, i když v angličtině. Těšim se na její novou sérii!!!