Restart - průvodce podnikatelským minimalismem

Restart - průvodce podnikatelským minimalismem https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146280/restart-pruvodce-podnikatelskym-minimalismem-146280.jpg 4 190 35

Provokativní, minimalistická a mimořádně poučná příručka zakladatelů známé americké firmy 37signals, proslavené úspěšnou webovou aplikací Basecamp a dalšími projekty, vás přinutí přehodnotit všechno, co jste se dosud dozvěděli o podnikání.

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Ekonomie a obchod

Vydáno: ekniha , Jan Melvil
Originální název:

Rework


více info...

Přidat komentář

jirijanovotny
22.01.2024 5 z 5

Volnonožci, hodně z toho není pro nás, ale i tak si tam najdeme spoustu kvalitního počtení.

Jednotlivé myšlenky jsou psané "neamericky". Na rozdíl od jiných podnikatelských a motivačních knih je každá podkapitola maximálně stručná a jde rovnou k věci. Autoři (a to je moc dobře) nevidí důvod věci rozmazávat na 20 stran, když se vejdou na dvě.

Karabach
13.08.2023 5 z 5

Užitečné rady, teď je ještě implementovat do firemního procesu.


Prince_of_book
08.05.2022 5 z 5

Velmi zajímavá kniha napsaná velmi poutavým formátem. Spoustu věcí z knihy znám a souhlasím s nimi jako zaměstnanec. Například jedovatost slova ASAP. U nás ve firmě všechno spěchá a my vlastně víme, že reálně nespěchá nic, a akorát nás to sere. :D

Kniha je napsaná ve skvěle zvoleném formátu tak, aby se dobře četla. Není v ní žádný balast okolo, jen důležité informace k tématu, aby se čtenář zbytečně neztrácel a kniha mu utíkala.

Hodnotím 9,5/10.

Coucouha
18.11.2021 5 z 5

Stručně, jasně a jednoduše popsáno, na co je třeba při podnikání myslet. Opravdu super kniha!

Blahorodi
26.02.2021 5 z 5

Není to návod, co dělat, je to návod, jak myslet. A báječný.

Jarek82
22.02.2020 5 z 5

Ví o čem mluví. S pár lidmi dokážou provozovat systém pro miliony spokojených uživatelů. Neuvěřitelně stručná kniha osekaná o všechnu zbytečnou omáčku.

ARWS
19.01.2020 4 z 5

Na útlé knize jde rozhodně ocenit, že je zde spousta věcí zhuštěna do pár vět, jedné, dvou stránek. To je totiž obecně problém rozvojových knih, že kolem jedné myšlenky krouží 10 stran. To se tady neděje. Stručně, jasně o tom, že se má tvořit produkt poloviční, ne polovičatý, upevnit základy, než vymýšlet x "vylepšení", pár myšlenek se dalo vypsat a rozhodně doporučuji všem, kteří začínají podnikat, nebo hledají, kudy vyrazit dál. Velmi použitelné s knihou od Jima Collinse, Jak vybudovat trvale úspěšnou firmou. Nenechte se odradit nadpisy ve smyslu "Porady jsou toxické". Nenajdete tu informace o tom, že se porady nemají dělat, ale jak se mají dělat. Když nad tím tak přemýšlím, tak velmi, velmi použitelné čtení v poměru "doba čtení, výkon".

zdendaz
09.08.2019 5 z 5

Super kniha. Krátké kapitoly bez zbytečného balastu.

HaltěvS
19.05.2019 4 z 5

Kniha o byznysu a radách, vycházejících z toho, jak na to šli v 37signals. Krátké kapitoly se čtou snadno. Myšlenky jsou podávané velmi stručně a bez hlubšího vysvětlování. Dá se říct, že kniha motivuje k akci, "Na nic nečekejte a začněte, udělejte...". Fajn čtení, složité je zjednodušené. Ano a v jednoduchosti je krása, proto doporučuji přečíst, pokud uvažujete o podnikání nebo v tom svém ještě čerstvém hledáte další inspiraci.

shark.jd
22.04.2019

Kniha, která opravdu nutí člověka k zamyšlení v mnoha aspektech. Je pravda, že spousta (hlavně velkých) firem má zaběhlá pravidla, která ale mnohdy nedávají smysl. Všichni vědí, že je to k ničemu, ale jede se v zaběhnutých kolejích. Tato kniha se snaží na spoustu takových věcí vtipně poukázat.

Tebby
03.02.2019 4 z 5

Tento "vedlejší produkt" firmy 37Signals byl pro mne v mnoha věcech velmi inspirující. Líbí se mi dělení knihy do velké spousty kapitol, které mají pouze pár stran. Jednotlivé myšlenky se totiž poté snadněji vstřebávají a jednoduše je více času na přemýšlení, než kdyby byly kapitoly x stranové a než by jste se dočetly ke konci myšlenky, dávno by jste zapomněli, jak vlastně myšlenka začala. A dále také konkrétní příklady co a jak praktikují různé firmy. A nakonec velké + za nápadité ilustrace. Doporučuji.

Popko
26.01.2019

Krátká a výstižná kniha, některé myšlenky jsem si vypsala.

Colleague
06.01.2019 4 z 5

Opravdu velmi stručné, ale leckdy může pomoct.

raidmnoid
06.01.2019 4 z 5

Styl knihy je pro mě trošku netradiční a občas jsem měl dojem, že mám před sebou scénu z filmu "Zamilovaný profesor", kde Eddie Murphy stojí před televizí a skanduje "Já na to mám", ale obsah sdělení je zcela zřejmý a postihuje to podstatné. V určitých situacích je potřeba se nad trextem zamyslet, jestli to přeci jen není až moc americké a u nás hůře použitelné, ale celkově velmi zdařilá kniha.

Teron
28.09.2018 5 z 5

V mnoha ohledech byznys thinkink in a nutshell hlavně pro malé a začínající firmy i jednotlivce. Je ale dobře, že i člověk podnikající už nějakou dobu může najít dost podnětů na "zrestartování" některých oblastí svého působení nebo metodiky. Jeden z těch svazků, ke kterému se dá po nějaké době vracet jen na takovou lehkou meditaci "jestli mě náhodou netrkne něco, co dělám idiotsky nebo složitě"

Martin466
24.07.2018 2 z 5

Selský rozum v kostce, doplněný o dávku pozitivních žvástů.

Jaba_Hutt
21.03.2018 4 z 5

Stručná minimalisticka kniha, plná zajímavých nápadů a doporučení, ne jen pro podnikatele. Rozhodně stojí za doporučení.

Mercatino
25.05.2017 3 z 5

Je to další rychlokvaška, nebo není? Je, ale dobře napsaná i udělaná. Jsou to takové ty rady do začátku podnikání, které by asi mohli v knize pokračovat do nekonečna. O knize můžu říct, že je přínosná, ale že by jsem to četl znovu? To asi ne. Aby jsem řekl pravdu, čekal jsem mnohem více. Každopádně za přečtení to stojí.

+ knížka je velmi lehce stravitelná
+ je opravdu stručná dá se přečíst na posezení
+ je výstižná, snaží se říct vše jednoduše

- občas si protiřečí, čtenář je pak trošku dezorinetovaný
- z knihy jde opravdu cítit, že je to rychlokvasný produkt určený poptávkou masám lidí

Marsee
13.04.2017 4 z 5

Prostě inspirující!

koniklecka
28.02.2017 4 z 5

Upřímně jsem po vší té chvále čekala něco víc. Kniha je americká, tudíž ne všechny rady a příklady se dají použít. Ale jinak je to určitě zajímavá a motivační kniha a přečtu si ji jednou zas.

Štítky knihy

podnikání rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autoři knihy

Jason Fried
americká
David H. Hansson
americká, 1979

Kniha Restart - průvodce podnikatelským minimalismem je v

Právě čtených12x
Přečtených282x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených32x
Knihotéce108x
Chystám se číst169x
Chci si koupit68x
dalších seznamech5x