Reset

Reset https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200254/rest-200254.jpg 4 396 97

Reset série

1. díl >

Před pěti lety jsem zemřela. O 178 minut později jsem vstala z mrtvých. Před pěti lety byla dvanáctiletá Wren Connollyová třikrát střelena do prsou. Po 178 minutách vstala z mrtvých jako resetka: silnější, rychlejší, odolnější a bez emocí. Čím déle jsou totiž reseti mrtví, tím méně v nich zůstává po oživení lidského. Wren 178 je nejnebezpečnější reset v Texaské republice. Nyní ve svých sedmnácti letech slouží v polovojenské jednotce společnosti KLEZ(Korporace pro lidskou evoluci a zalidnění). Wren je jako zkušená bojovnice pověřena výcvikem nových resetů, ale její poslední nováček – Callum Reyes – je nejhorší, jakého kdy viděla. Callum byl oživen 22 minut po své smrti, a tak prakticky zůstal člověkem. Má příliš pomalé reflexy a nepatřičné otázky a jeho nikdy neuvadající úsměv vyvádí Wren z miry. Pořád však odpovídá za jeho výcvik. Když Callum odmítne splnit rozkaz, dostane Wren poslední šanci ho srovnat – jinak ho bude muset zlikvidovat. Wren dosud vždy uposlechla každý rozkaz a ví, že když se vzepře, bude také zlikvidována. Ale zároveň se nikdy necítila tak živá jako s Callumem…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Reboot , 2013


více info...

Přidat komentář

Dakarianna
09.09.2022 5 z 5

Velice kladně hodnotím nápad, úplně nový svět s úplně novým systemém. Za to autorce klobouček. Milostná linka je poměrně nenásilná, přirozená. Pro YA už klasický milostný trojúhelník nás naštěstí nečekal. Kniha je navíc extrémně čtivá, mimochodem i díky velice krátkým kapitolám. Jediná šmouha na kráse je pro mě nelogičnost toho, jak nám autorka zdůrazňuje že reseti nemají city (alespoň takto vysoká čísla jako Wren), což tak zpočátku skutečně vypadá, ale během knihy vlastně zjišťujeme, že to tak není. Chápu, je to vývoj příběhu, ale trošku mi to nedávalo smysl. Kniha jako celek je ovšem boží – a to včetně obálky.

Byxy123
16.07.2021 4 z 5

Kniha má zajímavý nápad, určitě bych ji ráda viděla jako seriál. Četla se dobře, svižně. Kdykoliv jsem měla chvilku času, tak jsem se k ní zase vrátila. Jedním dechem jsem přečetla posledních pár kapitol. Děj byl většinou nepředvídatelný, což je jedině dobře. Chybek jsem našla opravdu jen pár, z čehož mám velkou radost. :))


Veronika33
10.03.2021 4 z 5

Prečítanie tejto knihy som dlhšie odkladala, nejako ma nelákalo pustiť sa do nej. Som rada, že som sa odhodlala, lebo som si ju neskutočne užila. Svet a hlavne jeho rozdelenie, ma zaujalo a dodala príbehu šmrnc, kniha bola bez hluchých miest. Pravdepodobne som knihu nečítala naposledy.

Lokina
23.01.2021 4 z 5

Jak zde uvádějí předešlí uživatelé, kniha je opravdu čtivá a má zajímavé téma. Kniha je cílena pro mladší ročníky než jsme já a v příběhu se to hodně odráží. Do první poloviny knihy to bylo vážně dobré, ale začalo se to lámat po útěku hrdinů. Po tom to začalo být až moc romantické a naivní. Zachraňovalo to jen, že tento úsek byl aspoň doplněn o nějakou akční scénu.
Wren se ze začátku sice jevila jako ledový zabiják, ale jen co poprvé zahlédla Calluma, se tato maska začala rozpadat a stala se z ní jen teenagerka (co má speciální schopnosti) zahlcená pocity a myšlenkami, které jsou pro tento věk typické.
Závěr byl napínavý a líbil se mi, ale akce mohla být více rozvedená.
Najde se tam i pár věcí, které by chtěly dovysvětlit, snad ve druhém díle najdu odpovědi.

VendyBW
15.07.2020 4 z 5

Tak tohle jsem měla hodně rychle přečtené a nemohla jsem se skoro odtrhnout. A šup rychle na další díl Rebel. Pro starší čtenáře to asi nebude úplně to pravé ořechové, hlavní hrdinové jsou mladí, ale i když já nejsem nejmladší - hodně mne kniha vtáhla do děje a četla jsem kdykoliv se dalo.

5900
04.06.2020 3 z 5

Čtivé,
Škoda, že ke konci jde jenom o romantickou frašku...

heliiinka
25.04.2020 3 z 5

Nápad s resety je tak skvělý! Atmosférou mi to připomínalo Divergenci a oboje mě hodně bavilo.
ALE záporáci nebyli pořádně záporní, nebo nám neřekli, proč jsou vlastně záporní. Jak psal někdo níže, bylo to vykonstruované a postavy neměly motiv pro to, co dělaly.
Přesto je to nesmírně čtivé a ještě jednou nápad resetů mě fakt baví.

ComicGuy899
15.04.2020 4 z 5

Solídne béčkové sci-fi, ktoré sa na nič nehrá.

Nič nového nepredvedie, ale ani neurazí.

Pani spisovateľka si jednoducho našla svoj štýl, ktorým si k sebe pritiahne nejakú určitú skupinu knihomoľov, ale širokú verejnosť neosloví. Čo vyslovene neznamená, že je kniha zlá.

Práve, že naopak.

Mne osobne sa kniha páčila a s radosťou som si prečítal aj pokračovanie.

Lenže to je len môj názor.

Je to pre mňa tak špecifický nápad, že ho poriadne neviem opísať. Príbeh má niečo, čo väčšina bestsellerov nemá. Je skromný. Možno aj preto mi príde tak pútavý. Nehrá sa na žiadne Hry o Život či Divergenciu. Proste rozpráva príbeh o dievčati, čo ožila po 178 minútach snažiac sa zaškoliť do svojho "oboru práce" nováčika, ktorý narozdiel od nej má ešte priveľa citov.

Škoda, že ta séria skončila tak skoro.

Ktovie ako by sa s tým Pani Tinterová vyhrala, keby to bolo dostatočne ocenené.

Nič sa, ale nemení na tom, že je to zručne napísaná kniha s dobrým príbehom, len nechápem, prečo to tak málo ľudí pozná.

Za mňa plná spokojnosť a môžem len odporúčať...

Kacennnka
03.11.2019 3 z 5

Takže prostředí se mi fakt líbilo a i ten nápad byl fajn. Vlastně se to četlo fakt super a zároveň to odsýpalo. Nicméně jsem si ale ke konci uvědomila, že zas tolik se toho nestalo, nic nevysvětlilo, Wren a Callum mi byli úplně ukradení a celkově to nebyla zas taková jízda, jako jsem čekala. Prostě postavy neměly moc důvody dělat to, co dělaly, celé to bylo uměle vykonstruované a byla tam řada detailů, místo kterých mohlo být nějaké rozumné vysvětlení.

Ticiana
06.08.2019 4 z 5

Wren a Callum supr. On se mi teda pozdával vic. Kniha je hodně ctiva. Nechybí akce i kdyz zrovna ta poslední mohla byt popsána do větších detailu. Pribeh se mi libil ale nebyla jsem z něho úplně paf proto 4*. A ted na druhej dil.

Maitter
21.07.2019

Nedočteno. Nakolik zajímavý, natolik nepromyšlený námět; emotivně popsaná „absence emocí“ (já vím, Star Trek – obzvlášť Enterprise – to u Vulkánců dělá také, ale to Tinterovou neospravedlňuje); po zhltnutí tisíce a jedné dystopie mě odradila předvídatelnost.

mrousek
14.04.2019 4 z 5

Chvilku mi trvalo, než jsem se ke knize dostala, neboť jsem od ni měla nízké očekávání, ale abych byla upřímná, překvapila mě. Wren a Callum byla úžasná dvojice a já si naprosto vychutnávala jejich popichování, humor a dokonce i ty těžší časy.
Ale abych byla upřímná, spoustu věcí mi tam nedávalo smysl, často mi přišlo, že závěry byly příliž ukvapené a nezlobila bych se, kdyby spoustu věcí bylo podrobněji popsáno.
Nicméně tak či onak příběh doporučuji.

Ellie23
13.03.2019 5 z 5

Resetu jsem se dlouho vyhýbala, měla jsem tuhle knihu koupenou už téměř rok. Dostala jsem se k ní teprve teď a vlastně vůbec nechápu, proč jsem ji tak dlouho nechtěla číst. Tahle kniha byla jedno velké překvapení. Příběh je neuvěřitelně čtivě napsaný a je napsaný pouze z pohledu Wren, což mi vyhovovalo. Už od začátku byla nějaká akce takže nemusíte čekat do strany 100 než se kniha rozjede. Co se týče postav, tak Calluma jsem si zamilovala. Wren mi byla také sympatická, spoustě lidí na knize vadilo to, že Wren byla na začátku knihy bezcitný vraždící nástroj, který plní každý rozkaz a postupem času se to změnilo hlavně díky Callumovi, ale mně to takhle vyhovovalo. Nemohu této knížce nic vytknout a určitě doporučuju.

Havel0303
13.03.2019 2 z 5

Téma hodně podobné sérii Divergence. Nic moc děj, spíš to bylo moc předvídatelné. Bylo to málo popsané a celkově strohé.

makul
01.02.2019 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Těším se na druhý díl.

šneki
20.10.2018 4 z 5

Moc jsem od této knihy nečekala, ale byla jsem příjemně překvapená, jak dobře se mi četla. Navzdory lehce naivnímu příběhu mě to opravdu bavilo.

trudoš
25.09.2018 2 z 5

Naběhl jsem si podobně jako v případě knihy Loď mezi hvězdami, jenže tentokrát zcela dobrovolně. Ať se totiž Reset tváří jak chce, pořád zůstává romantickou sci-fi pro dospívající, a je třeba k tomu takhle přistupovat. Především proto, že Amy Tintera kašle na logiku a svět si přizpůsobuje vlastním potřebám, což se odráží už v základním motivu resetů, tj. oživlých a vylepšených, kteří mají být bez citů. Jenže emocí je tu jako hub po dešti, až si jeden říká, jestli soudruzi z USA neudělali někde chybu ve výpočtech. Nemluvě o tom, že autorka opomíjí fakt, že nenávist, vztek i rozhořčení, patří taky do množiny.
Zápletka románu je pak prostinká, jak jen může být - „bezcitná“ resetka se zamiluje do „city“ disponujícího reseta a společně pak unikají před „bezcitnou“ korporací, jež svírá v pařátech celé lidstvo. Příběh končí v okamžiku, kdy hrdinové převlečou kabáty, a pokračování příště. Za tohle jsem zaplatil 399 Kč? Nebýt nepopiratelné čtivosti, rozbrečel bych se nad vyprázdněnou peněženkou.

Bookgirl
24.09.2018 5 z 5

Kniha s velmi zajímavým námětem a úžasným zpracováním. Opravdu mě nadchla, bavila mě a ani na chvíli nenudila. Postavy byly zajímavé a já jsem po dlouhé době neměla co vytknout ani hlavní hrdince. Jsem opravdu ráda, že jsem na knihu narazila a byla prostě skvělá. Těším se na další díl.♥

lukas4568
17.09.2018 4 z 5

Velice zajímavá kniha se super nápadem. Přečetl jsem ji na dvě posezení milostná zápletka pro mladší publikum :-) naivní a hezké .

Local_Bunny
30.07.2018 3 z 5

Myšlenka mě naprosto uchvátila a ihned jsem po ni sáhla. Postavu Wren jsem si instantně zamilovala, stejně, jako neokoukaný nápad s resety. Ovšem potom....
Přišel Callum. Z chladného zabijáka Wren se stává mokrá třináctka, která z nepochopitelnému důvodu tíhne ke dvaadvacítce. Fakt se tohle muselo stát? Mohli se třeba skamarádit, ale ta milostná zápletka.. Prostě ta romantika, která se poslední dobou cpe opravdu všude, mi začíná kapičku vadit.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby se v knize více rozvedl resetí virus.