Modrá jeskyně

Modrá jeskyně https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49115/ren-dhark-modra-jeskyne-49115.jpg 3 7 2

Ren Dhark série

< 6. díl >

Poslední pouto se vzdálenou Zemí, kosmická loď GALAXY, vzalo za své při útoku Amfiů z deváté planety. Padesát tisíc kolonistů na planetě Hope osiřelo. Amfiové zničili téměř vybudované město Cattan. Byli odraženi, nikdo však nepochyboval o tom, že se pátou planetu soustavy pokusí dobýt znovu. V průběhu boje se objevilo další nebezpečí, neznámá sílá Quallen, živící se emoční energií vyspělých tvorů. Díky šťastné náhodě bylo zlikvidováno dříve, než stačilo ovládnout kolonisty. Ve chvíly, kdy bylo třeba spojit všechny síly, prodlévala část posádky GALAXY v čele s Renem Dharkem stále v deportaci na ostrově Deluge. Skupinu při průzkumu jeskyně, kdysi obývané neznámými tvory, rozdělila náhle zapadlá kovová brána. Renu Dharkovi se podařilo najít únikovou cestu. Zatímco se Dharkovy muži pokoušejí objasnit záhadu zaniklé civilizace, guvernér Rocco si po odražení Amfiů upevňuje své postavení …... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Die Höhle der blauen Strahlen


více info...

Přidat komentář

Pasadenka
29.12.2019 5 z 5

Slovo úvodem

Mé hodnocení vychází z toho, že se jedná o rodokapsoví díl dlouhé série, která na sebe přímo navazuje. Hodnotím tedy epizodu podle toho, jak se odkloňuje ze standardu, který je za mě 4 hvězdičky. Jedná se o naprostou žánrovou klasiku. Kdo má rád, ten si začte, kdo nemá, bude ohrnovat nos. :)

Opět jeden z lepších dílů. Dostáváme se do boje krystalů a slizu. Jak bizarní a zároveň osvěžující. To mě na těchto brakových knížkách tolik baví. Docela zajímavá myšlenka, jen škoda, že není prostor nato ji rozvést. Nicméně dobrý díl. :)

ludek.n
05.07.2018 2 z 5

V šestém pokračování dobrodružství Rena Dharka opouštíme zničený Cattan a vydáváme se za vyhnanci na ostrov Deluge. Ti se tady snaží čelit nekončícím nástrahám cizího světa a přežít. Nosným tématem tohoto sešitu je objevení podivuhodné jeskyně, kde se odehrává urputný boj mezi polointeligentními krystaly a jakýmsi hnědým, vysoce toxickým, slizem. Problémem ovšem je, že to celé vede odnikud nikam. Klasická a základní nectnost čtení na pokračování. Epizodka, která je možná zajímavá sama o sobě, ale děj v podstatě nikam neposune ani z ní pravděpodobně nic dalšího nevzejde. Přečteno… tak zapomeňte!!!


Autorovy další knížky

Ralf Lorenz
německá, 1938
1992  66%Modrá jeskyně
1992  70%Bitva o Cattan

Kniha Modrá jeskyně je v

Přečtených12x
Knihotéce17x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x