Řemesla

Řemesla https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182551/remesla-182551.jpg 5 21 7

Být ve mlýně práškem a jen ometat mlýn? O to mlynářský učedník Matěj nestojí. Mnohem zábavnější je vandrovat po světě. Během putování nastoupí do služby k šestnácti mistrům různých řemesel. Ve dvou se všechno lépe táhne, a proto je Matěj rád, že má s sebou kamaráda, čerta Lukáše. Společně se vandrovníci naučí, jak se kovají koně, jak se vyrábí dřevěné sudy nebo jak se vaří pivo. Dvojice prožívá veselé i napínavé příhody, a současně proniká do tajů dnes polozapomenutých řemeslných postupů.... celý text

Přidat komentář

Josh
18.09.2023 5 z 5

Kniha pro děti od 10 let, možná pro menší s vysvětlením od pra/rodiče. Popsat tuto knihu pro každou generaci - jedním slovem nádhera.

Řemesla jsou přehledně rozdělena do skupin, používané nářadí i jejich erby, na konci příběhu je otázka. Grafika text krásně doplňuje, dává názornou představu. Matěj a čert Lukáš jsou nerozluční kamarádi a přirozeným, zábavným způsobem přiblížují každé řemeslo, které si nejen děti, ale už mnoho dospělých nemůže pamatovat... Co třeba milíř z pohádky Pyšná princezna?

Karolína18
11.04.2023 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila, doprovodné příběhy, které doprovázely výklady o řemeslech, zde byly na správném místě. Nejednalo se o rádoby moderní a vtipné propojení, ale vše bylo představeno čtivou formou i pro opravdu malé čtenáře.


lisbeth23
10.09.2021 5 z 5

Super kniha, synovi sa príbeh páčil, aspoň to naznačovalo jeho každodenné pripomenutie, že budeme pred spaním čítať ,,řemesla,,. Je to pojaté príjemným vyprávaním a deti sa tak dozvedia niečo o starých ale aj zachovalých remeslách. Poučné, milé, pekné ilustrácie. Za mňa skvelá voľba a budeme sa k nej vracať, pretože v dnešnej dobe je dôležité sa vracať k poznávaniu, udržovaniu alebo obnovovaniu tejto starej poctivej práce.

Historikbohouš
30.01.2021 5 z 5

Kniha o.k. ve škole jsme ji četli chodí se jak dospělákum i dětem

legoland
22.03.2017 5 z 5

Moc zajímavé a bavilo mě to.

Isew
18.02.2017 5 z 5

Velmi povedená knížka. Četly jsme ji s dětmi v lázních. Výborně fungovalo - tak holky, vyčistit zoubky, ať můžu začít číst. To byly fofry. Tak moc se jim knížka líbila. Na pozadí jednoduchého příběhu se děti nenásilně seznámily s řemesly, která dnes už nejsou běžná. Alespoň ne v takovéto podobě. A jako bonus Luciferovy zkoušky, někdy lehčí, většinou těžší, ale mé dcery moc bavily.

Argony
01.09.2014 5 z 5

Super kniha vhodná jako dárek pro děti, ale hezky si počtou i dospělí. Doporučuji lidem pracujícím s dětmi, vhodné k tvorbě kvízů apod. Autorka má nejen ode mne za 1. Jen tak dál.