Rembrandt

Rembrandt https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96197/rembrandt-96197.jpg 5 15 2

Americkou autorku Gladys Schmittovou upoutal Rembrandt van Rijn nejen velikostí svého tvůrčího génia, ale také jako člověk, jehož život byl jediným velkým dramatem. Toto drama, plné něhy i krutých ran osudu, rozvíjí autorka ve svém románě od Rembrandtova dětství v rodném Leydenu přes malířská studia a pozdější závratný umělecký i osobní vzestup v Amsterodamu až po rodinné tragédie, hmotný úpadek a odevzdané stáří. Ožívá tu před námi realisticky celá řada postav historických i románových v sugestivně zachyceném prostředí 17. století v Holandsku, tehdy nejvýznamnější zemi evropského malířství, jehož byl právě Rembrandt vrcholným představitelem. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Rembrandt , 1961


více info...

Přidat komentář

Mumin48
22.09.2017

V dnešní záplavě bestsellerových lesklých "tlustoknih" se člověk snadno ztratí. Občas je dobré sáhnout do vlastní knihovny a vrátit se k něčemu, co jste četli před 20 lety. Pak oceníte obraznost, jazyk, atmosféru knihy i překladatele, kteří kdysi uměli výborně česky, protože byli sami spisovatelé nebo vyrostli s Čapkem, Jiráskem, Němcovou, což se dnes v době internetu a informační záplavě všeho možného opouští a ztrácí.

anthea
21.11.2011 5 z 5

Opravdu vás to vtáhne do života Rembrandta Harmenszoona van Rijna. Vše s ním prožíváte a obdivujete jeho uměleckého ducha. Krásné!


Štítky knihy

dějiny umění Rembrandt holandské malířství

Autorovy knížky

Gladys Schmitt
americká, 1909 - 1972
1969  93%Rembrandt

Kniha Rembrandt je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Doporučených3x
Knihotéce37x
Chystám se číst4x