Řekla jsem NE tyranovi

Řekla jsem NE tyranovi https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67216/rekla-jsem-ne-tyrano-67216.jpg 3 41 10

Přidat komentář

JancaMia
24.04.2023 4 z 5

Eva Hurychová a její despotický manžel , kniha dobře poslouží ženám které jsou v podobné bezvýchodné situaci a zároveň působí jako psychologický text .

Lenka4
30.05.2022 4 z 5

Paní Evě se určitě píšou lépe písničky, než zpověď o nevydařeném vztahu. Přesto mají její deníkové záznamy velký emocionální náboj. Tyrani si neomylně najdou slabšího jedince, který je na nich nějak závislý (doma i v zaměstnání) a užívají si, že ho můžou deptat. Jedinou obranou je ohradit se hned proti tomu, co mi vadí, nebo urychleně utéci. Příběh paní Evy je dost varovný. Ukazuje, že léty se situace v žádném případě sama nezlepší.


lenka6751
05.01.2021 5 z 5

Hezká kniha o bojovnici.

medlovice
12.06.2020 5 z 5

Je to tak jednoduché sedět a číst , pít kafíčko a myslet si svoje, protože slovy nevypovíš , činy neodčiníš. Pořád mi v hlavě znělo Jdi pryč !!Jdi od něho pryč! Ted hned ! Proč nešla ? Proč se pořád nechala týrat a ještě mu zavdávala příčiny ??.Příběh, který nekončí. Moje soukromá válka, moje bolest , pěkně to paní napsala. I pro mě, která má dlouholetý pěkný vztah je kniha důležitá. Protože se to u nás děje, mému kamarádovi. Ano, žena tyranka. I tak to může být.....
Jako knihovnice budu dál doporučovat.

sissina
11.08.2019 5 z 5

Holky pokud to nektera ctete, nedejte se,jednejte

Spýťa
29.06.2019 5 z 5

Skvěle zpracovaná kniha a zároveň i odborná publikace ke studiu sociální patologie.

ellyem
28.06.2018 4 z 5

Na přečtení knížky musí člověk buď dospět a nebo prožít něco podobného, aby pochopil, co autorka chce říct. Já knihu četla podruhé a je mi zle z toho, co jsou lidé schopní udělat; ještě, když se jedná o blízké osoby. Knížku hodnotím 4 hvězdičkami a paní autorku obdivuji za to, že sebrala odvahu odejít. Doufám, že teď už se má jen krásně! :)

rtesarova88
04.05.2013 5 z 5

Velmi napínavá kniha. Autorka si opravdu zažila své. Obdivuji její otevřenost o takovém pekle veřejně mluvit.

mi-nul-o
20.03.2013 2 z 5

Nezpochybňuji příběh, autorka si určitě užila své, ale napadá mě, že od ní to nebyla odvaha, že to napsala, ale spíš jako kdyby to brala jako.. normální asi není správný výraz, spíše běžnou věc, že tohle se stává.
Podle mě to není dobře napsané, jde jen o kusé vypočítávání všeho špatného ze strany manžela. Špatně se mi to četlo a dočetla jsem to vlastně jenom proto, abych věděla, kdy a za jakých okolností se z toho autorka dostane. Ne ze zvědavosti, spíše jenom pro pořádek, abych měla jasno.
Samozřejmě chápu, že v tomto případně jde hlavně o příběh, ne o to, jak dobře či špatně je napsaný.

Co se mi ale nelíbilo po celé čtení, je to, že z vyprávění autorky mám pocit, že ona je.. téměř svatá, zatímco na jejím manželovi není ani půl procenta dobra. Kuse vypočítává všechny křivdy, ústrky, týrání, nadávky atd., které od něj trpěla - ale dobrého nic. To s ním byla jen tak, že se zamilovala do jeho očí nebo proč vlastně? Vadí mi ta neobjektivita. Neustále jenom opakuje, že peníze byly z prodeje jejího domu, další z prodeje jejího auta..
Raduje se, že děti četly smsky, o kterých jim potom lhal, že tedy samy vidí, kdo je ten špatný. Ale proboha - neměla by se spíš trápit a zoufat si nad tím, že děti v tomhle žily?? Autorka mi připadá jako tupá ovce, nechá se týrat a běduje nad tím, jak je jí ubližováno, ale neuvědomuje si, že největší dopad to bude mít na její děti, které si následky ponesou celý život.
Asi jsem zlá, vím a dobře chápu, že především o tom je domácí násilí - že jeho oběť neuteče, žije v tom a nedokáže se bránit. Ale současně si myslím, že matka by se měla chovat jinak a především si uvědomovat, že tohle je zlé, myslet na děti a ne na sebe.

Abych to shrnula - mně se knížka nelíbila, ani pro způsob psaní, ani pro obsah. Nicméně pokud někdo žije v podobné situaci, určitě ho povzbudí, že v tom není sám, že se z toho lze dostat.

Hrefna
03.01.2013 3 z 5

Hvězd není pět pouze kvůli literárnímu zpracování knihy, obsah je sám o sobě vlastně nehodnotitelný. Je nedocenitelné, že někdo otevřeně mluví o pekle, které si prožil. Klobouk dolů. Doufám, že tato kniha pomůže najít odvahu ostatním s podobným problémem k tomu, aby udělali první krok k řešení své situace. Při čtení mě vážně mrazilo, kniha je velmi silná.

Štítky knihy

domácí násilí

Autorovy další knížky

Eva Hurychová
česká, 1953
2007  69%Řekla jsem NE tyranovi
2017  0%Role sociálního pracovníka ve školství
2022  %Sociální práce ve školství

Kniha Řekla jsem NE tyranovi je v

Právě čtených1x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x